icon

Váhový přírustek v těhotenství. Kolik je optimální?

jana06
6. črc 2007

Ahoj holky, mám prosbičku.
S přítelem se pořád dohadujeme, kolik je optimální váhový přírustek v těhotenství. Samozřejmě vím, že je to individuální, ale já tvrdím, že 10-12 kg je všude uváděno jako optimum a taková ta zlatá střední cesta.

Strana
z5
pecule
19. črc 2007

edimon,taky se kontroluje je si nenajdu nějakou strii a zatím ještě nic,což jsem ráda,ale ono to přijde ☹ Zdál se mi i sen,že mam na břiše velikou strii a že se rozšklebila a tak....No prostě brrr! 😖

edimon
19. črc 2007

Sisstin...no ono to na těch fotkách nevypadá tak hrozně no..ale v realu je to trochu jiné 😀 162cm a skoro 68kg 😝 😀

pecule..Třeba to nepřijde 🙂 ...ikdyž to je spíš zbožné přání ☹

Holčičky běžím...tak hezký zbytek dne papa

lucianka
19. črc 2007

Ja na strie kaslu. Kdyz mi bylo asi 15, tak mi silene ryhle vyrostly prsa a pribrala jsem nejak moc rychle - takze na prsou a zadku mam strie od te doby... bricho mazu, ale kdyz se udelaji, je mi to jedno. Ve meste kde bydlime na koupak stejne nechodim, u more me nikdo nezna a manzel ma smulu - jelikoz pokud se mi nejaky udelaji, je to kvuli nasemu miminku 😀 😀

sisstin
19. črc 2007

lucianka: 😀 😀 😀 😀

emyska
19. črc 2007

lucianka: zavidim ti, jak jsi v pohode. 🙂 to ja se mazu 2x denne a porad se kontroluju, jestli se nejaka ta strie neobjevila.

danahl
19. črc 2007

holky s těma strijema je to taky u každého jiné.Mojí ségře popraskalo břicho asi 14 dní před porodem,ale mravně.A mazala se.A já nemám na břichu praskanec žádný,tak nevím.Ale jak píše lucianka,tak kolem puberty mi popraskal zadek,stehna a potom někdy prsa ☹ Takže jsem jedna velká prasklina 😀 😀 😀 😀 😀

milly333
20. črc 2007

holky,
já mažu od samého začátku 2x denně pravidelně a stejně mám strie úplně všude (prsa, vnitřek i vnějšek stehen, zadek....začínají i lýtka...) no opravdu hrůza doufám, že to tedy apsoň zbělá když né nic jiného!každopádně jsem přibrala 15 kilo postupně a jsem na konci - konečně!je to fakt individuální!znám holky co přibraly 25 kilo a ani jedinná!takže prostě se nedá nic dělat!

leandre
23. črc 2007

Koukám, že s přibývámín a striemi se to liší. Mě se zdá, že strie zatím nemám, ale v těhu se mi dost objevily na stehnech takové ty modré popraskané žilky a toho se asi moc nezbavím ☹ Přijde mi, že jsem ke svým normálním faldíkům moc nepřibrala, co do váhy zatím 8 kilo a mám pocit, že spíš břicho, to mi kouká pěkně a mimi má zatím asi 1500 g. Prsa jen asi o číslo přibyla. Nebyla jsem nikdy extra vyvinutá a teď taky tolik ne. Nevíte, jestli mlíkem ještě nabývají? Aby to pak nebyl najednou šok 🙂

bielanevesta
23. črc 2007

Tak ja som nakoniec pribrala rovných 20 kg 😒 A koĺko som zhodila zatiaĺ to neviem, páč som sa po porode ešte nevážila 😝

ina.b
23. črc 2007

Já ze začátku nepřibrala skoro nic (nezvracela jsem, takže jsem ani neubrala), ale od 4. měsíce to začalo skákat nahoru docela razantně. Teď začnu 7. měsíc a mám určitě víc než 7 kg nahoře. Měla bych se s tím baštěním trochu mírnit 😀 Prý se ale docela dost sníží váha už po porodu.

ina.b
23. črc 2007

A co se týká strií, tak v pubertě se mi jich udělalo všude tolik, že nějaká nová už mě nepřekvapí. Zatím se mi udělaly jen pod prsy, tak uvidim, jestli se během posledních tří měsíců ukážou i jinde 😅

flow111
24. črc 2007

Ahojte tak ja mam na konte uz 25 navrch, co sa tyka strii, tak ich mam na zadku a prsiach....trapi ma iba ta vaha, strie az tak nie... kedze sa uz blizi koniec tak som len rada, ze brusko e bez strii...zaatial 😎

carlisse
24. črc 2007

tak já mám momentálně nahoře už šílených 27kg a strie se mi udělaly prvně minulý týden a od začátku mažu bonellou a weledou...

moncicik
24. črc 2007

ahoj přidávám svoji zkušenost u prvního dítěte jsem přibrala celkem 6 kg, porodní váha byla 72kg, po porodě jsem se dostala na neuvěřitelných 49 kg.

Teď u druhého miminka jsem otěhotněla na 55 kg a dnes jsem ve 32.týdnu a mám 72,5 kg
je pravda že miminka mám trošku větší první se narodilo a mělo 4,5 kg a to druhé má už teď přes 2 kg.
Strie mám a mám jich moc a to jsem mazala od začatku každý den.
Teď už se mi jen protahují a zvětšují.

kate77
24. črc 2007

Ahoj,taj já mám 17 kg a při výšce 162 je to docela dost-vše se mi uložilo na prdel a stehna,bože a možná těch 20 dám taky-v knížce píšou ideální 2kg měsíčně no co nadělám...

emyska
24. črc 2007

Kate, posledni mesic se pry uz nepribira. Nekdo naopak trochu zhubne. A 17 kg me prijde celkem v pohode... Kamaradka byla asi stejne vysoka, pribrala taky 17 kg a do par mesicu vsechno shodila.

kristi
24. črc 2007

kate, ja mam 164 a pribrala jsem taky 17....uz je to bez 2 kg dole a to nekojim

lulinkaa
24. črc 2007

Tak já mám 175 cm, před těhu jsem měla 60-61 kg teď 68-69 kg. Takže asi + 8kg. Musím říct, že je mi báječně, bříško mě nějak neomezuje, je to takový maly balonek a můžu dělat úplně všechno.

Posílám pozdrav a přeji příjemné těhotenství. 😉

sisstin
24. črc 2007

já mám 158 cm..před těhu 49-50, do konce 16tt jsem měla snad jen 52 kg...a ted skoro ve 30tt už je to 59 😕

zdenicka
25. črc 2007

ja jsme ve 31tta pribrala jsem 10kg,myslim ze je to takovy optimalni.

denousek
26. črc 2007

cauky hokky chci se zeptat kdy vam vyskocili pupky 😀 ja jsem 17tt a neni skoro nic znat jen kyz stojim tak mam bricho ale mam tomu rikat tehu bricho nebo spek nejsem zadna modelka mam 167cm a 75 kg kdyz si stoupnu tak brisko mam rekla bych ze semtakove nemela zatim sem nic nepribrala....ale kdyz se rano vzbudim a lehnu si na zada tak brisko nikde tak me to trosku mate jak je to mozne ze je o hodne vetsi kdyz stojm to bude asi vazne spek co...mam totiz strach jestli je vse o.k..poznali by z tripple testu jestli je plod zivy kdyz mi neudelali ted UZV??ty mi totiz dopadli dobre tak ja nevim...moc to resim ale kde mam brisko a nemelo by byt trosku tvrde??ono je ale az pod spekem ale nevim jestli to tvrde je vypouklina nebo je to rovne pomoc.... ☹

zdenicka
26. črc 2007

ma vyskocilo az v 6-7mesici ,pak teprve bylo videt ze jsem tehule a ne prejedena,TEd si to uzivam,je to pekny pocit,takhle by me to stacilo,rust by nemuselo.I kdyz jeste bude mimi ma teprve 1549g.

denousek
26. črc 2007

no to jo....a myslis ze by z toho tripple testu poznali z te krve ze se neco deje??a taky jeste z krevniho obrazu a z moci...to mi rekli vysledky zaroven ze je to ok

romiudirk
17. říj 2016

Tohle me fakt dostalo. 20.tt mam na vaze o 3,5 kg navic doktorka mi ale do 20.tt zakazala pribirat a do ukonceni tehotenstvi jen 6kg.
Nepreziram se ani nemlsam od rana do vecera. Mam chute bohuzel vic nez pred tehotenstvim ale hlidam se a jim jen za jednoho, jsem.mineni ze si mimco bere co potrebuje. Prece se to neda tolik ovlivnit kolik briberu, nebo?

carmilla
17. říj 2016

@romiudirk Asi záleží na tom, kolik byla vaše výchozí váha před těhotenstvím. Pokud nastávající mamina váží 48 kg, budou znít doporučení ohledně váhového přírůstku jinak, než když začíná třeba s 90 kg.... Jako fyziologický přírůstek se uvádí 8-12 kg za těhotenství. Ale u mamin s obezitou to může být i méně než 8 kg.

lajla
17. říj 2016

@romiudirk to je nějaká na hlavu doktorka😉 6 kg bude vážit mimco s vodou, placentou,vetsi obsah krve...no nemám slov...a jakou dietu poradila?

romiudirk
17. říj 2016

To chapu, ale i kdyz mam nadvahu je mozne ze priberu opravdu jen 6kg ale co kdyz 12kg. Ale nic za to nemuzu

romiudirk
17. říj 2016

@lajla neporadila jeste mi skoro zakazala ovoce. Na zacatku tehozenstvi jsem opravdu trpela nechutenstvim a bala jsem se kazdeho deka na vaze

lajla
17. říj 2016

@romiudirk fakt kráva...bych ji ukázala prostředníček a přinesla ji lejstro jak má vypadat 9 m v těhotenství... dává takové mylné info v takové základní věci, nelze ji věřit nic... já bych měla strach k ní.chodit

anomisv
17. říj 2016

Já sem 38+3tt už tři týdny mi váha stojí na +17kg krom toho ze mám větší stehna a asi i celkové nohy mi narostlo jen břicho. Obleču vsechno svoje oblečení takže si nepripadam jako spekoun ikdyz sem teda přibrala nad optimálních jak píšete 10-12kg 😂 vůbec se nepreziram nic, hold mi váha stoupá sama. Když to shrnu přibrala sem dost, ale nejsem jak hroch 😆takže jíst kdy máš hlad a na co máš chuť😆

Strana
z5