Vitaminy pro těhotné, co kojí

luca1987
9. čer 2017

Maminky prosim o nazor ci radu. Toto spojene tema jsem tu nenasla. Mam 25 mesicni dcerku, kterou stale kojim dvakrat denne a jsem v 16+2tt. Je mi jasne, ze se tu najdou i odpurci kojeni takto velkych deti a zvlast v těhotenství. Ale zase plno jich je co koji. Ale k me otazce, jsou tu nejake maminky co jsou tehotne a koji? Berete tehu vitaminy ci nikoliv? Pripadne pokud ano, melo to vliv na vase kojene dite? Do ted jsem brala kyselinu listovou a gravital. Docela rada bych vysadila aspon ten gravital, jelikoz mi nedela dobre na zaludek a hlavne mam pocit, ze diky kojeni to nedela dobre ani dceri. Ted uz konecne jsem schopna normalne jist, takze je u nas hodne zeleniny, ovoce, jogurtu atd. Dekuju za vase prispevky.

j.a.n.i
9. čer 2017

@luca1987 Kojila jsem celé těhotenství a pak cca půl roku tandemově... a vitamíny jsem tak brala nebrala - měla jsem je doma a když jsem si vzpomněla, tak si zobla, což je v mém případě tak 2x týdně, takže za mě klidně vysaď.

luca1987
autor
9. čer 2017

@j.a.n.i moc dekuji za odpoved.

bonulinka
9. čer 2017

Kojila jsem celé těhotenství a pak 11 měsíců tandemově a s vitaminy jsem to měla podobně jako j.a.n.i . Obě dcery jsou ok, už jsou velké, takže si to troufám tvrdit 🙂.

luca1987
autor
9. čer 2017

Holky moc dekuji. A ted budu asi vypadat za blbce s blbym dotazem, ale radeji se zeptam. Na dcerce jsem nasla cerne chloupky a nektere jsou i dlouhe (paze, rucicky, nozicky). Tak jsem si prave rikala, jak ji kojim v tehu, tak z da to neni z tech hormonu ci vitaminu. Nestalo se vam to taky?

rydal
9. čer 2017

Kojila jsem cele tehotenstvi, doted kojim obe deti (3 a 6let) a beru vitaminy pro tehotne a kojici maminky. Obe deti jsou nadprumerne zdrave a zadne problemy jsme nemely ani jedna. Pri tehotenstvi a tandemove kojilo a koji na svete miliony zen a normalne to jde bez problemu. Chloupky budou urcite z jineho duvodu.
Na co bych se spis po svoji zkusenosti soutredila: dostatek horcicku - uklidnuje delohu a (nejen) pri druhem diteti ma zena vyssi zatez...

luca1987
autor
9. čer 2017

@rydal moc dekuji za odpoved. Horcik si urcite poridim. Ten jsem musela v druhe pulce tehu brat i u dcery.

lovely_creature
9. čer 2017

Jsem teprve těhotná, tak mluvím jen teoreticky, ale řekla bych že je víc než vhodné se zaměřit na příjem vápníku ( ne nutně vitamíny a léky) vzhledem k tomu, že už dva roky ho z tebe bere jedno dítě kojením a k tomu budeš stavět kostru druhému dítěti....

luca1987
autor
9. čer 2017

@lovely_creature to mas pravdu, prave dnes mi ho manžel dostal za ukol koupit. A taky dekuji

luca1987
autor
9. čer 2017

@lovely_creature doporucila mi to lekarka, jelikoz nejsem moc schopna ted do sebe dostat mlecne vyrobky. A to je tak zboznuju za normalnich okolností

astyna
9. čer 2017

holky a co kojíte tandemově - nevadí míchání dvou dětí kvalitě mléka? Chápejte, když se MM přizpůsobuje dítěti, tak nemá v tom pak tělo "bordel", když se chvíli kojí to a pak zase to? Mě jde o to, že syn (19m) si občas chce cucnout ještě a vím, že novorozence jsem kojila z obou prsou. Tak abych nezadělala na nějaké imunitní trable mladšímu mláděti.

lovely_creature
9. čer 2017

@luca1987 čerstvě mletý mák má mnohem víc vápníku než mléko... Začni péct makové buchty;)
Rozhodně nepodcenit... Už kvůli zubům, řídnutí kostí...

astyna
9. čer 2017

Moje máma nesnáší mléko - jediné co pozře je plátový sýr. Ze všeho ostatního se jí dělá špatně (co se týká mléčných produktů - myslím, že mě nějakou formu alergie na kravské mléko). Za to miluje právě ten mák - sypala by si to nejraději i do polévky, kdyby to šlo 🙂 A kosti? ty má úžasně pevné, v 70 letech jak 40letá žena, to samé i chrupavky. Takže nejen mléčné výrobky vám dodají vápník...

luca1987
autor
9. čer 2017

@astyna tak tohle zajima i me, taky jsem se snazila najit na to odpoved a nic. Jen mi bylo receno, ze telo se prizpusobi.

@lovely_creature super, dekuju za tip. Mak ja muzu ve velkem 😀

luca1987
autor
9. čer 2017

A po castem peceni buchet s makem ze me bude do porodu chodici tank 😀 . Ne, delam si legraci. Ale zacnu tedy vic maku uzivat

lovely_creature
9. čer 2017

@luca1987 čerstvý mák, pomlety a nastrouhané jablko! Večerní mlska ! Netřeba sladit

dalja789
22. dub 2018

tohle raději prokonzultuj s lékařem, nebo i v lékarně ti budou umět poradit. Je hodně potravinových doplňku pro těhotné.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru