icon

Vitamíny v těhotenství. Co se užívá?

alulu
1. dub 2012

Jsem těhotná asi 4tt dělala jsem si test ale musím ještě ke ginekologovi,ale chci se zeptat mám užívat nějaké vitamíny které jsou prospěšné pro dítě i mě říká se že by se měl brát vitamín jmenuje se ten vitamín bebyplan je to asi na 3 měsíce popradte co se užívá i na udržení miminka

augustka
1. dub 2012

@alulu Ahojka, já jsem užívala v prvních 3 měsících jen kyselinu listovou, konzultovala jsem to s gynekoložkou a ta mi sama řekla, žes tačí jen toto.

brisalek
1. dub 2012

ja mam stejny nazor jako augustka. Zadne vitaminy nejsou potreba, je to jen marketing farma firem a nekteri gynekologove na to pravdepodobne profituji🙂. Rozumny gynekolog rekne, ze to neni potreba🙂

takyja
1. dub 2012

Můj kamarád gynekolog jakékoliv vitamíny NEdoporučuje, s výjimkou kyseliny listové zpočátku... Šetři peníze a kup si radši hezké těhotenské tričko než nějaké vitamíny 😉

salomee
1. dub 2012

Já jsem užívala v prvních měsících to Calibrum Baby Plan, aniž bych to s někým konzultovala, jen jsem se pak ptala známého gyn., zda ta listovka v tom stačí, a prej jo, tak jsem už žádnou extra nebrala. Nevěřila jsem, že moje strava je tak pestrá, aby to pokrylo potřebu všech vitamínů... Je to taky o penězích, ale stejně jsem si koupila pak další, pro klid duše...To bylo něco, co se bralo dvakrát denně, já to brala jen jednou a ještě ne vždycky, ale pro ten klid...teď už neberu nic a nic už asi kupovat nebudu.
Pro udržení...tak bych účel vitamínů nevnímala, jo kdyby to šlo, aby dík vitamínům se udrželo těhotenství, co by jinak nemělo šanci.

sova33
1. dub 2012

@alulu Já si myslím, že důležitá je kyselina listová, takže tu jsem brala už před otěhotněním a zobu ji dál, jinak asi opravdu nejsou žádné vitamíny nijak zvlášť potřeba, ale záleží i na tom, jak se stravuješ. Pokud tvoje strava není vyvážená, tak nějakými těhu vitamíny nic nepokazíš a jak psala @salomee , budeš klidnější (aspoň pro pvní trimestr). Ano, je to z velké části maketingový tah famaceutických firem, ale co dnes není? Mně doktor řekl - klid, nepřetěžovat se a občas zobnot nějaký ten vitamín 😉

llluckaaa
1. dub 2012

V prvním trimestru je důležitá kys. listová a ideální je jí začít brát před plánovaným otěhotněním. Další vitamíny z tabletek jsou podle mě zbytečné, pokud jíš zdravou a pestrou stravu 😉

ivetm
1. dub 2012

já brala před těhu Folgravit a pak Femibion 800, teď 400, ale u dvojek je to trochu o něčem jiným