Vymizí šijové projasnění a kdy je to možné?
Chci se zeptat zda je možné ze projasneni vymizí a do kdy je možné ze odezní a jaké je možné ještě zjistit další vady ? Dekuji.
@miska1892 a to brali tedy z klku?takhle,nám řekli,že muze být otok,třeba z infekce. Ale naše dítě mělo celotelovy prosak.nebylo to jen sijove. Byla tam srdeční vada a měla jsem i špatnou krev. Pokud ty máš vše v pořádku,a je tam jen to projasneni,tak to by mohlo mít jiný důvod než genetickou vadu.drzim pěsti ať je to v pořádku 🍀🍀
A to vysoke NT ti zjistili na screeningu? Chapu obavy, ale sance tam urcite je, pokud je jinak vse v poradku.
@lentilkah NT nám řekli prave na 1 screningu teď v úterý a včera jsem byla na odběru těch klku a znova mi brala doktorka krev a dneska jsem volala prave a potvrdily nám ze ty 3 nejčastější 13,18,21 jsou vyloučené. Jenže teď čekat prave těch 14 dnů bude hrozny ty nervy už takhle jsme do dneska byly jak na trni.
Je to tezke, ale snaz se byt v klidu. Nic neni ztraceno, tak at miminku tim stresem neublizujes.
@miska1892 naše děti měly 4.2 a 3.9, obě v naprostém pořádku. Není to tolik, ale bylo to taky dost mimo normu...
@alishka111 dekuji za další naději 🙏🏼🙂
@miska1892 naprosto tě chápu. Po tom nevydarenem těhotenství jsem teď ve 14tt. Čekání na screening a genetiku bylo peklo...tomu se prostě neubranime. Si můžeme 100x říkat myslet pozitivne...mně nejvíc pomáhalo pomáhá, říkat si,že to stejně nezměním a že si užiju každý den dokud jsem se svým dítětem stastna.
@miska1892
Me i partnerovi brali krev taky soucasne s klky. Pry kvuli genetice, kdyby bylo potreba neco dovysetrit, tak abychom tam nemuseli extra. I tu pusu jsme si vytirali oba. Ale hlavni vysledky budou z klku, musi namnozit ten material, aby mohli zkoumat vic.
@escapelle
Je to za nama, bylo to prvni tehotenstvi a uz mam dve zdrave deti. Clovek nezapomene, jen uz to tolik neboli.
Tobe drzim palce, vse uz bude ok 🍀
@lentilkah aha,tak v tom případě se omlouvám. Krev na karyotypy nám brali pak až oběma na genetice,hlavně z toho důvodu,že vzorek klku byl znehodnocen a vůbec nic se nezjistilo Pusu si nevytiral,což mi Teda i přijde zbytečný,protože když to není matcino dna je jasné,že je to dítěte a otcova dna není potřeba izolovat .a na genetiku jsme šli tak jako tak za těch 14dni.
@lentilkah asi ano já když nám řekla Pani doktorka ze je možná nemocné v tu chvíli jsem jen plakala nevnimala tolik, na genetice nám to pak vysvětlovala a jen řekla ze krev jsem neměla tak špatnou tak jsem s toho byla trosku zaskočená ze spousta žen říká ze měly i špatnou krev i to NT tak jsem s toho trosku jelen.
@escapelle partnerovi krev také zatím nebrali jen mě asi by mu ji brali také až kdyby za 14 dni vyšlo ještě něco nebo nic já vůbec nevím jsem s toho nějaká už zmatená pořad se jen modlím aby projasneni zmizelo a vše bylo v poradku je to pro nás první a vymodlene miminko po 15 měsících trápení a spolupráci z CAREM také doufám už jen v dobře zprávy :(

Co ti řekl doktor na screeningu?opravdu vysel negativní? My měli NT 8 a byl to průser.