icon

Vymizí šijové projasnění a kdy je to možné?

miska1892
7. říj 2022

Chci se zeptat zda je možné ze projasneni vymizí a do kdy je možné ze odezní a jaké je možné ještě zjistit další vady ? Dekuji.

Strana
z2
escapelle
7. říj 2022

Co ti řekl doktor na screeningu?opravdu vysel negativní? My měli NT 8 a byl to průser.

miska1892
autor
7. říj 2022

@escapelle na chromozomy 13,18,21 nám dnes řekly ze tyhle výsledky jsou v poradku a podrobnější budou za 14 dnů.

escapelle
7. říj 2022

@miska1892 a to brali tedy z klku?takhle,nám řekli,že muze být otok,třeba z infekce. Ale naše dítě mělo celotelovy prosak.nebylo to jen sijove. Byla tam srdeční vada a měla jsem i špatnou krev. Pokud ty máš vše v pořádku,a je tam jen to projasneni,tak to by mohlo mít jiný důvod než genetickou vadu.drzim pěsti ať je to v pořádku 🍀🍀

miska1892
autor
7. říj 2022

@escapelle moc mě to mrzí a zároveň moc dekuji. Krev jsem měla vporadku ano z klku prave, aha no to nám říkala genetička na konzultaci ze je to možné z infekce a to by mohlo zmizet ? 🙈akorát zatím bohužel musíme hlavně čekat na ten podrobnější který je až za 14 dni.

lentilkah
7. říj 2022

Mam stejnou zkusenost jako @escapelle NT 8mm a celkovy otok, vada srdce, spatna krev.
Pri cekani na vysledky klku jsem ale na zahranicnich strankach nalezla pripady, kdy bylo jen vysoke NT a narodilo se zdrave miminko. Drzim palce, at je to i vas pripad 🍀

miska1892
autor
7. říj 2022

@lentilkah také moc dekuji strašně se bojíme a moc doufáme aby nám řekli za 14 dni ze nenašli ještě něco jiného :( už par lidi známých nám potvrdilo ze měli také vysoké projasneni a deticky jsou zdrave tak se moc modlím aby nám také zmizelo a vše bylo jak má 🙈

lentilkah
Autor odpověď smazal
lentilkah
7. říj 2022

A to vysoke NT ti zjistili na screeningu? Chapu obavy, ale sance tam urcite je, pokud je jinak vse v poradku.

miska1892
autor
7. říj 2022

@lentilkah NT nám řekli prave na 1 screningu teď v úterý a včera jsem byla na odběru těch klku a znova mi brala doktorka krev a dneska jsem volala prave a potvrdily nám ze ty 3 nejčastější 13,18,21 jsou vyloučené. Jenže teď čekat prave těch 14 dnů bude hrozny ty nervy už takhle jsme do dneska byly jak na trni.

lentilkah
7. říj 2022

Je to tezke, ale snaz se byt v klidu. Nic neni ztraceno, tak at miminku tim stresem neublizujes.

miska1892
autor
7. říj 2022

@lentilkah moc dekuji moc doufám a snažím se být v klidu a nějak výrazně teď na to nemyslet

alishka111
7. říj 2022

@miska1892 naše děti měly 4.2 a 3.9, obě v naprostém pořádku. Není to tolik, ale bylo to taky dost mimo normu...

miska1892
autor
7. říj 2022

@alishka111 dekuji za další naději 🙏🏼🙂

escapelle
8. říj 2022

@miska1892 děkuji.jak píšou holky,stát se to může. Teď budete mít 14dni nervů a pak si věřím že oddychnete 🍀❤️

escapelle
8. říj 2022
miska1892
autor
8. říj 2022

@escapelle já nadtim přemýšlím den i noc ,strašně se bojím ze tam najdou něco jiného, dáváte nám hodně sil moc děkujeme 🍀

miska1892
autor
8. říj 2022

@escapelle ještě se chci zeptat když jsem měla výsledky krve před screningem geneticka řekla na konzultaci ze ty nejsou špatný pak jsem šla vlastně na odběr klku a znova braly krev s tou další krvi už by nám řekla ze je špatná ne?🙈

escapelle
8. říj 2022

@miska1892 naprosto tě chápu. Po tom nevydarenem těhotenství jsem teď ve 14tt. Čekání na screening a genetiku bylo peklo...tomu se prostě neubranime. Si můžeme 100x říkat myslet pozitivne...mně nejvíc pomáhalo pomáhá, říkat si,že to stejně nezměním a že si užiju každý den dokud jsem se svým dítětem stastna.

escapelle
8. říj 2022

@miska1892 před klkama berou jen krevní obraz a srážlivost,kdyby následoval výkon.na biochemický screening už je pozdě

miska1892
autor
8. říj 2022

@escapelle naprosto chápu také si to říkám dokavat jsme spolu budu k němu mluvit hladit 🙏🏼🙈
@escapelle

miska1892
autor
8. říj 2022

@escapelle ve čtvrtek před tím obětem klku mi brala krev znova prave tak kulí cemu a stery z pusy.

escapelle
8. říj 2022

@miska1892 aby se že vzorku klku oddělila genetika tvoje a plodu. Tu krev už opravdu nebrali znovu na screening. To by nemělo smysl

miska1892
autor
8. říj 2022

@escapelle aha ale když řekly ze mám první výsledky z klku v poradku znamená to ze i krev mám v pohodě ? Přes screningem krev byla prý v poradku 🙈

escapelle
8. říj 2022

@miska1892 ale oni teď těch 14dni budou vysetrovat jen ty klky.to s krví nijak nesouvisí.krev se brala proto,kdyby se těhotenství ukoncovalo,aby tě nemuseli kvůli narkoze a výkonu pichat znova.

miska1892
autor
8. říj 2022

@escapelle dobře dekuji ;) budu se modlit ať je to za 14 dni všechno v poradku.

lentilkah
8. říj 2022

@miska1892
Me i partnerovi brali krev taky soucasne s klky. Pry kvuli genetice, kdyby bylo potreba neco dovysetrit, tak abychom tam nemuseli extra. I tu pusu jsme si vytirali oba. Ale hlavni vysledky budou z klku, musi namnozit ten material, aby mohli zkoumat vic.
@escapelle
Je to za nama, bylo to prvni tehotenstvi a uz mam dve zdrave deti. Clovek nezapomene, jen uz to tolik neboli.
Tobe drzim palce, vse uz bude ok 🍀

lentilkah
8. říj 2022

@miska1892 Ze mas v poradku krev mysleli nejspis hodnoty, ktere se nabiraji pro ucely screeningu- PAP-a a HCG.

escapelle
8. říj 2022

@lentilkah aha,tak v tom případě se omlouvám. Krev na karyotypy nám brali pak až oběma na genetice,hlavně z toho důvodu,že vzorek klku byl znehodnocen a vůbec nic se nezjistilo Pusu si nevytiral,což mi Teda i přijde zbytečný,protože když to není matcino dna je jasné,že je to dítěte a otcova dna není potřeba izolovat .a na genetiku jsme šli tak jako tak za těch 14dni.

miska1892
autor
8. říj 2022

@lentilkah asi ano já když nám řekla Pani doktorka ze je možná nemocné v tu chvíli jsem jen plakala nevnimala tolik, na genetice nám to pak vysvětlovala a jen řekla ze krev jsem neměla tak špatnou tak jsem s toho byla trosku zaskočená ze spousta žen říká ze měly i špatnou krev i to NT tak jsem s toho trosku jelen.

miska1892
autor
8. říj 2022

@escapelle partnerovi krev také zatím nebrali jen mě asi by mu ji brali také až kdyby za 14 dni vyšlo ještě něco nebo nic já vůbec nevím jsem s toho nějaká už zmatená pořad se jen modlím aby projasneni zmizelo a vše bylo v poradku je to pro nás první a vymodlene miminko po 15 měsících trápení a spolupráci z CAREM také doufám už jen v dobře zprávy :(

Strana
z2