Zabíjačka - ovárek v 9. týdnu těhotenství, můžu?
Ahoj holky, jsem pozvaná ke strýcovi na zabíjačku. Miluji zabíjačkové speciality, ale dočetla jsem se, že třeba játra a ledvinky by se neměli. Tak se ptám jestli se vůbec něco ze zabíjačky může 😉
@bibianca byla bych opatrná, co se vnitřností týče, tak hlavně v množství, ale když ochutnáš abys neurazila, tak se určitě nic nestane. Co bych si odpustila jsou různé tlačenky atd., musela bych si být 100% jistá že je to fakt dobře tepelně zpracované, navíc časté dochucovadlo je muškátový ořech a ten v těhotenství určitě ne!. Polívka prdelačka, pořádně prohřátá (dohlédla bych osobně), si myslím ale vůbec vadit nebude 🙂
nedelala bych z toho tragédii.... já zabijačku dělala v 7tt i s uzením a klobásama a všechno mi prošlo, jen jsem byla utahaná jako zvíře a ponaučení na příště, nidky nebudu zpracovávat prase jen ve 2 lidech, i když mělo jen 130 kg.....
Pro mimčo je všechno filtrované přes placentu, takže se nemusíš bát, s kojením je to už horší, to všechno posíláš do mlíka. Takže pokud jsi na tuto stravu zvyklá, tak se neboj... 🙂
tak devět měsíců se tím cpát nebudeš, ne? Já bych teda v klidu šla a užila bych si to .. jestli ti není blbě🙂
To je zase dotaz 😀
@bibianca vnitřnosti se nemaji v těhotenství jíst protoze obsahují hodne vit.A, který muze poškodit plod. Také samozřejmě obsahují více škodlivin nez normální maso.. ale taky mají hodne železa a jiných prinosnych vitamínů a minerálů. Aby ti to uškodilo, musela bys to jíst ve větším množství a pravidelne. Je to nebezpečné zejména v prvních dvou měsících. Myslim, zenejhorsi, co se ti na zabijacce muze stát je, ze se prejis a bude ti blbe 🙂

Podle mě můžeš všechno, pokud toho nesníš vagón.