icon

Začátek těhotenství. Proč je výpočet podle UTZ delší než podle měsíčků?

14. čer 2020

Ahoj holky, nedávno jsem zjistila, že jsem těhotná. Podle měsíčků 6+6, ale podle UZ 7+3.z jakého důvodu může být těhotenství dle UZ delší než podle měsíčků? Jsem poprvé těhotná a ztrácím se v tom. ☹

mamikry
14. čer 2020

Záleži na tom, kdy jste měla ovulaci a kdy došlo k oplodnění. To máme každá individualně. Navíc takhle brzy se může doktor při meření o milimetr seknout a už jste o pár dní jinde. 😉 Mně taky nikdy neseděly termímy.

tasimia
14. čer 2020

Podle ovulace.

kelerub
Autor odpověď smazal
autor
14. čer 2020

Takže je to třeba jen brzkou ovulací? děkuju za odpovědi 🙂

veronika917
14. čer 2020

Buď ovulaci nebo bude miminko vetsi. Ja už mám od 1. screenengu o 6 dni napřed a tolik ovulace opravdu být nemohla. V prvním tehotenstvi se mi to nestalo, tak jsem z toho byla taky vykulena. 😉 ale vlastně vůbec o nic nejde.

ladyxxx
14. čer 2020

Ja byla nedávno u dr a byla jsem ve 12tt. No naměřit mimco se nám nepovedlo, jednou bylo 10+3, pak se zavrtelo jinak a hned bylo 13+1. Takže par milimetru a hned je to jinak.

klokanka31
14. čer 2020

Tyhle termíny nejsou přesný... Já věděla přesně kdy jsem otěhotněla, tak to potvrdil i gynekolog,rodila jsem 39+2, a v porodnici z mého mimča udělali nedonošence (prý 37+2) i když porodní míry byly absolutně normální. Nechápu kde si to vycucali z prstu.

autor
14. čer 2020

Moc děkuju za odpovědi. 🙂 Právě jsem všude viděla spíš, že dle UZ to vycházelo na míň tydnu než podle ms, tak mě to vyděsilo, jestli není něco špatně. Tak jste mě docela uklidnily 😉

amazonkajanik
15. čer 2020

@klokanka31 Jj,taky vím kdy došlo k početí,taky mi to potvrdili. Syn celou dobu dle měření poměrně velký,já začala hodně nabírat okolo 7.měsíce. 3týdny před termínem jsem se ptala,jak bude velký a prý "akorát ". Rodila jsem 38+6 a měl pouhých 2,66🙄

himanka
15. čer 2020

Krásný večer, test vyšel pozitivní, na ultrazvuk jdu příští čtvrtek. Nic méně mě píchá a bolí na levé straně někdy i pod žebry a v zadu dole na zádech. A někdy i u vaječníků Na pravé straně vůbec nic. Nekrvacim. Měl někdo podobnou zkušenost??? Mam se bát

haninka77
16. čer 2020

@himanka ruzny pobolivani a pichani je uplne normalni. Muze to byt podobne menstruacni bolesti, me boli bricho i jako pri prujmu. Pri prudkych pohybech me taky pichne vzdy jinde, ale spis po stranach. Problem by byl pri krvaceni. Jinak se neboj 😊 ja znatkovala prvni tri dny po pozitivnim testu a postupne jsem se uklidnila. Spis se pak budes ptat proc te neboli to bricho, az to nekdy na chvili prestane, az tak si zvyknes 😂