Začínající těhotenství, prosím o vaše rady a odkazy
Ahoj holky!!!
Ještě nedávno, vlastně minulý týden jsem patřila mezi snažilky. 🙂 Ale po sobotním testu, který ukázal // a krvi, budu patřit mezi vás. Mám sice ještě nízkou hladinu HCG (123,9), ale snad se zvýší a já budu opravdová těhule. Lékařka mi zatím řekla, že je to těhotenství v počátku.
Jsem tady poprvé, prosím o nějaké rady, odkazy na stránky o těhotenství a třebas doporučenou literaturu.
Díky moc
😀 Pavča 🙂
zrovna koukám jak se mi u jména píše ten počet týdnů, asi to není přesné nebo já nevím jak se to počítá 😀 podle mého výpočtu jsem 5tt ale on mi doktor řekně přesně 🙂
mně to počítá týdny dobře, dneska jsem 11+3,takže v podstatě 12tt 😉 na ultrazvuku jsem byla v 10+1 a mimísek byl vidět moc hezky, jsem zvědavá, o kolik vyrostl - v pondělí jdu na ultrazvuk kvůli NT,tak doufám,že všechno bude Ok 🙂 jinak my se necháme překvapit, co se vykklube na svět-mám ráda překvapení, i když přítel by to rád věděl hned - teda on stejně tvrdí, že to bude kluk,tak uvidíme 😉
holky můžete mi vysvětli to počítání? fakt nechápu ☹
anngie, jako počítání tady? 😉
tlapka: vůbec jak to spočítat v kolikátém jsem týdnu. Tys psala že jsi 11+3 což třeba nechápu 😀 když mám datum výroby a datum poslední ms...?
no 11týdnů + 3 dny 🙂 já jsem to podle poslední menstruace nemohla vůbec brát, protože jsem měla nepravidelný cykly a různě dlouhý, takže mi to pak dr. určil až podle ultrazvuku, i kdžy já jsem taky věděla, kdy přibližně došlo k početí - a to sedělo 😉 takže počítej od "data výroby" 😉 teda tak bych to počítala já 🙂
aha, tak podle mého počítání 4+3 😀 a tady mi to počítá 7tt 😀 no už se těším k tomu doktorovi, jsem zvědavá co mi řekne on.
mně to tady taky napočítalo moc 🙂 tak jsem to pak upravovala, protože podle mojí menstruace se fakt nedalo počítat nic 😉
Holky, tak my bychom o malinko radši holčičku, ale myslím, že čekám chlapečka, tak uvidíme 😀 Jinak můj brácha, když viděl mou fotku z UTZ (mám ji v albumu) prohlásil, že je to kluk jak poleno 😀 Tak uvidíme, jestli se trefil 😅 Vidět to samo nejde 😀 Mamka ta zas tvrdí, že je to holka a manžel si to myslí taky 😀 ALe je to fuk, hlavně ať je to zdravý 😀 A mě Koník taky počítá dobře. Dneska jsem podle ms 12+0, ale protože jsem měla ovulku dřív než 14.den, vychází mi to asi 12+2, nebo 12+3 😀 No každopádně, to mám na Koníkovi dobře 😀
Tak mi to počítají i na gyndě, ale kdybych měla počítat přesný stáří plodu, bylo by to jen 10+4, ale bacha, tak to doktoři nepočítají. Počítá se to od té posl.ms a jestli jste ji měli nepravidelně, tak to v podstatě vychází tak, že jestli víte den splození, tak počítejte jakoby ms byla 14 dní před tím. Fakt. Jinak Vám ty doktorský výpočty nevyjdou 😀 Taky jsem z toho měla zmatek 😀
Ahoj těhulky,
já jsem dle mých výpočtů, zpožděné menstruaci a asi 5 ti pozitivních těstů ve 4.týdnu a 4 dnu - tj. polovina 5 týdne. Na gyndu jdu až 2.10 a hrozně si přeji, aby bylo vše v pořádku.Strašně moc bysme chtěli miminko(a).-)
Holky a cibule mám dotaz,
co to znamená koník mi počítá dobře. Ono se dá někam zadat jen datum a pak to počítá týdny? díky
veda: klikni si na nastavení a tam si zadáš datum poslední MS 🙂
veda: nastavení je nahoře vedle interní pošty 🙂 ...pro upřesnění
ahojte holky, je citlivost zubů jedním z příznaků těhotenství???Díky
Veda: Tak jak radí Anngie 😀
Ivana: Tak to nevím. Zuby mě nebolely. Měla jsem citlivá a bolestivá prsa a dělalo se mi zle bez důvodu....no, totiž, ten důvod jsem neznala 😀
Danča já taky chtěla chlapečka, a bylo nám řečeno, že to bude holčička 😀
ahoj holky Anngie prosímtě no já tam šla v 5tém týdnu začínali jsme šestý pomalu a byla tam vidět tečka která měla 3mm🙂no a ted mám holky hroznej zážitek.V práci jsem se předevčírem tak rzčílila ž jsem začala špinit☹a tak jsem čekala no a včera už jsem musela z práce jít k dr protože mě začalo blet i břiško a tak musím teď být doma dostali jsme DUPHASTIN a je to teda otrava☹..no ale mimíš se prej na mě zlobí říkal pan doktor🙂.. takže jsem ho včera viděla zase, už má něco kolem 5mm a už byl i víc vidět taková podlouhlá housenka😀🙂ale fotku, protože jsem pověrčivá, jsem nechtěla..až toho 4.10. kdy mám přijít na ko..jinak prukazku dostanu až v 10 týdnu to je cca 15.10...už se nemůžu dočkat. Zatim mi špatně neni akorát se ted pořád bojim...tak se držte jo a ten výpočet porodu a týdnů nejlépe řekne sestřička my to máme fakt na 8.5.08 jak nám spočítal internet....dzej a jak to víte že holčička už máte nějaký testy? Ono je to stejně holky jedno co budeme mít mímíško jako mimíško🙂 hlavně at je zdravý😀 😉 😉 😉
danca no musíš být v klidu a nerozčilovat se, nestojí to za to. Jo, já byla v 12tt na NT plus vyšetření a tam nám řekli, že to bude holčička.. Jasný, hlavně ať je to zdravý..spíš jsem ti chtěla říct, že můžete mít opak toho, co chcete 😀
Dzej, no, my chcem holku 😀 Tak že by to byl kluk? 😀
cibule 😀 😀 a ty jdeš kdy na NT?
DZEJ no ted už jsem v klidu to je jasný my v tý práci máme uplnej mazec☹ no co to je NT?já jdu 4.10. tak to jsem zvědavá to NT tio je z krve nebo jak?🙂
Dzej, já už na NT byla v pondělí. Nosní kůstku jsme měli, šíje 1,2, krev dobrá, takže na klky nepůjdu. Ty jsi asi byla na klky, že? Když už víš pohlaví?
Danca: NT je genetický screening, projasnění šíje a odběr krve za účelem zjištění vrozených vývojových vad. Mrkni sem http://www.prenatal.cz/faq.htm
Cibule ne, já byla jen na NT plus no my měli nosní kůstku, šíje 0,8mm a riziko 1:8100 a jak dělal ultrazvuk tak řekl, že to bude holčička. Klky nevím co je a nebyla jsem na tom.
ahá tak to jo nojo ještě v tom nejsem zběhlá🙂 ale docela se bojim orodu už se mi o tím zdá🙂)) ale to si my všechny že jo?... 😒 😉
Dzej: To už poznali? To teda koukám 😨 😀
Danca: Snad to nějak zvládnem 😉
Dzej: A tos na tom NT byla někdy teď? Jsem zvědavá. Mě nic o pohlaví neříkali 😉
Ahojky holky.
Jsem tady dá se říct po prvé a nevím co si mám myslet. Myslela jsem, že jsem těhotná, ale podle vašich příspěvků, nevím....
V neděli mi vyšel baby test na těhu. V pondělí jsem by la na krvi, Doktorka mi při vyšetření řekla, že u ní ještě těhotná nejsem. Ve středu jsem si volala na krev a sestřička mi řekla, že jsem těhotná, el že je to ještě takové malinké těhotenství a že mám 2.10. přijít znovu na krev.
Osobně si myslím, že budu asi tak ve 3 týdnu.
Prosím poraďte mi, jelikož jsem začátečník, tak hodně věcem nerozumím. děkuji!!!
micanek: Ahojky, já zjistila že jsem těhotná podle dvou pozitivních testů a podle příznaků. Když jsem to zjistila tak jsem mohla být také tak ve 3.týdnu.Teď bych měla být skoro v 6.týdnu a teprve za 3 dny jedu na první ultrazvuk. Na gyn.jsem volala hned po tom testu a tam mi sestřička řekla že nemá cenu ultrazvuk, že by tam doktor stejně ještě nic neviděl. Takže to že jsem těhu nemám potvrzené od doktora ale na 99% vím že jsem. Máš nějaké další "těhotenské příznaky?"
samozdřejmě nemámměsíčky, které mám už od 13 prvidelně. Já spíš nechápu, proč mi chcou znovu brát krev.

ahoj dančo, prosím tě v kolikátém týdnu jsi byla na tom prvním ultrazvuku? Já jdu v úterý, to bych měla být v 6.týdnu myslíš že už něco uvidíme a bude to na první fotku? Jinak co se pohlaví týče tak si taky moc přejeme kluka. Ještě než jsem ho čekala tak jsem všude prohlašovala že chci kluka 🙂 Akorát manžel trvá na jménu po něm a to se mi moc nechce dávat, takže ho ještě budu muset přesvědčit 🙂 Pohlaví si říct nechám určitě. Pokud to bude vidět. Mám kamarádku a ta pokaždé když byla na ultrazvuku tak bylo miminko otočený tak blbě že nikdy nedokázal doktor říct co to bude. Museli se nechat překvapit. Dneska mají rok a půl holčičku.Takže pokud to bude možné budu to chtít vědět, protože jsem moc zvědavá a nevydržela bych to 😀 a taky hlavně aspoň člověk ví v jakých barvách má kupovat 😀