Zákaz doprovodu.
Zdravím dnes mi přišla SMS zpráva z nemocnice :
Dobry den, pocitejte, prosim, se ZAKAZEM doprovodu na ultrazvukove vysetreni v tehotenstvi. Opatreni trva do odvolani. Dekujeme, gynekologie nem. Liberec
Jsem dost naštvaná 😠 těšili jsme se takovou dobu a teď pár dní před ultrazvukem tohle ☹️
@sarlotka18 ja si myslim ze tohle je to nejmensi co muze byt muzeme byt radi alespon za doprovod k porodu 🤔🤔
Je to škoda, ale nedá se nic dělat. Kdyby ti doktoři onemocněli, neměl by ultrazvuky kdo dělat, když se ultrazvuk neudělá v čase, kdy má, nezjistí se některé vývojové vady... Takto se aspoň minimalizuje počet lidí, kteří se na klinice budou pohybovat. Nepříjemné, ale v tuto dobu asi nutné.
Joo na jednu stránku to chápu ☹️... Ale hrozně jsme se oba těšili. Přítel má práci kde dovolená není jen tak a když se nám to konečně podařilo vyřešit tak je zákaz ☹️
@sarlotka18 co mu to zprostředkovat online? Já vím, neobvyklé, ale když už se těšil, tak proč ne... V dnešní době skypů, whatsappů, messengerů existuje spousta cest. Tak je zkusme využít k něčemu užitečnému👍Já myslím, že i personál by měl jistě pochopení👍technicky to není nic náročného, pokud máte oba chytré telefony 🙂
@sarlotka18 zkus to, určitě by to stálo za zeptání👍 nevidím důvod, proč by to mělo někomu vadit 🙂 snad natrefíš na vstřícný přístup, držím palce😇
@sarlotka18 já už nemůžu mít doprovod delší dobu snad nakonci září už nemohl manžel na ultrazvuk.
Nemůžou vám to zakázat, je to protiprávní a pokud nevydala žádné nařízení KHS tak je to výmysl nemocnice...kouknete na to na netu. Pokud se chcete bránit můžete, každopádně bych zvazila jestli je ultrazvuk tak nutná záležitost a musí u toho byt doprovod🙂
Já jsem nemohla mít doprovod na ultrazvuk v rámci první vlny a daleko víc jsem měla sevřené půlky z toho, že zakážou manžela u porodu. Z ultrazvuku máš aspoň památku a můžete se pokochat společně aspoň doma.
S tou fleskou doporučuju si zavolat kdyztak předem.. já si nezavolala a řekli mi, že se bojí, že by se jim tam dostal vir, takže berou jen cd 😃
@sarlotka18 Taky jsem z toho byla špatná, manžel taky, těšil se, u dcery ho to poslouchání srdíčka a tak hodně vzalo. Hlavně, že tam byli dva medici na učení se. To mě fakt rozesmálo. Rozumím důvodům, ale přišlo mi to líto.
V Praze uz to je dlouho,je to otrava ale lepsi nez se tam nakazit od vsech tech doprovodu...
Ja to chytla v prvni vlne. Byl to druhej screening a taky v Liberci. Kousek jsem natocila aspon manzelovi na telefon.
Chápu že se personál nesmí nakazit od doprovodu, ale nadruhou stranu pokud by byl nakažený doprovod který tam přijde jednou, tak je pravděpodobně nakažená i jeho partnerka která tam chodí pravidelně 🤔 ale nedá se nic v této době dělat, alespoň že může být u porodu ... zatím 😣

ahoj, je to na prd, ale aspoň zatím nejsou zrušené doprovody u porodu, to by bylo horší. Většinou je dneska možnost nahrát ultrazvuk na flašku, mám takhle pěkné video. Takže bych tam zavolala a zeptala se na to. Případně šla místo do nemocnice do soukromé ordinace, kde by doprovod nemusel být problém za dodržení bezpečnostních opatření.