icon

Zkušenosti s NM

shanak
16. srp 2021

Hezké srpnové pondělí přeji přátelé..
dovolte, abych se s Vámi podělila o svou zkušenost.
Minulý rok jsem dělala NM. Byla to složitá volba v mém životě, ale už deset let jsme s přítelem pokoušeli o miminko a já jsem byla ještě moc mladá na to, abych nezkusila další porod. Dle výsledků přítel měl špatný spermiogram a říkali, že jen přes kliniku budeme moct mít děti.
Jelikož přítel jezdí do zahraničí a dost utrpělo jeho ego, že chyba je v něm, tak jsme konzultaci s klinikou neprobrali. A tak jsem se rozhodla pomoci, tak, že někomu dítě odnosím. První porod jsem měla bezbolestný a ten druhý jsem si chtěla prostě zkusit. Přítel se během těhotenství dost nadchl a tak šel znovu na testy jestli se třeba spermiogram nezlepšil. Naopak, zhoršil.
Já jsem ovšem pomohla odnosit dítě, které v dubnu už mělo rok. Ovšem náhradní mateřství to tělo nastartovalo ( syna jsem rodila v roce 2007 a tak 14 let nic ) a já jsem zjistila začátkem června, že jsem těhotná.
Byl to pro nás šok, ale i sám doktor mi říkal, že to NM tomu dost napomohlo, protože tělo bylo krátce po porodu a vědělo co a jak.
I přes špatný spermiogram nám to vyšlo.
Takže moc děkuji, že jsem šla do NM, nebudu toho nikdy litovat. Naopak! Velmi nám to pomohlo a my se těšíme z vlastního 🙂

janinne7
19. srp 2021

@shanak ahoj, mas muj obdiv! Dobra vec se k tobe ihned vratila. Pomohla jsi rodine prinest na svet detatko, i kdyz jim se to nepovedlo a dala jsi jim velky smysl zivota 💜👍🏽 To chce koule!

codal
19. srp 2021

@shanak před každou náhradní maminkou smekám, já bych to nedala. Můžu se jen zeptat, máš možnost tu rodinu a dítě vídat? Nebo o to nestojíš? Jaké jsi měla pocity, když jsi předávala dítě náhradním rodičům, opravdu jsi to měla tak, že vůbec není tvoje (asi to tak člověk musí mít nastavené, aby to unesl)...???

shanak
autor
19. srp 2021

@janinne7 děkuji 😊 jak se říká karma je zdarma a dává i to dobré. Přítel je teď v sedmém nebi, ale už během NM jsem měla jeho velkou podporu

shanak
autor
19. srp 2021

@codal dělala jsem NM gayovi, je to super chlap. I když kliniky nedoporučuji se pak vídat u nás to je bez problémů. Jednou za půl roku když to situace dovolí se navštívíme. S předáním dítěte jsem problém neměla. Zvlášť když jsem viděla jak šťastný je. Je důležité, aby si ta žena v hlavě srovnala, že to dítě s ní nemá nic společně. Jsk mělo ze začátku tmavé vlasy, tak se pomalu vyplnilo očekávání modrooká blondýna a to je úplný opak mě 🙂

codal
19. srp 2021

@shanak a jak na to reagovalo okolí? Že najednou nemáš pupek ani miminko.. je super, že jsi měla i podporu chlapa, to asi taky není pravidlem, že chlap tohle kousne.. no je to hezký, ale opravdu ne pro každého ❤️

shanak
autor
19. srp 2021

@codal rodině a přátelům jsem vysvětlila o co jde. Ostatní mi byli ukradeni. Jen u jedné kolegyně z práce jsem se setkala s tím, že říkala, že to nedám. Jinak mě všichni povzbuzovali a říkali, že jsem dobrá. Co říkali za zády už nevím 🙂