icon

Zuby moudrosti během těhotenství. Jak zvládnout obavy?

18. bře 2024

Ženy prosím vás uklidněte mě někdo tím že jste byli ve stejné situaci. Jsem aktuálně 9+5 a odkoupil se mi kus 8 na levé straně. Už jsou zhnilé, měla jsem jít v zimě na vytrhnutí ale bála jsem se tak jsem to odložila. Zubaře návštěvuji pravidelně ale teď mám nervy v kýblu a do toho jsem nemocná. Mám strach že z toho dostanu teploty a zánět. Nemáte někdo zkušenosti s dobrým koncem?

cilkat
18. bře 2024

Pokud je ten zub ve stavu, že se drolí, je dávno "otevřený" a odpadnutí kusu zubu může zvýšit citlivost, ale ne zánětlivost. Aspoň podle mě.
Sneseš ústní vodu? Zkus proplachovat tou...

autor
18. bře 2024

@cilkat no já jsem si právě říkala že je mám nějaký zanešený tak jsem si tam zajela zubním kartáčkem a najednou se to odlouplo. Teď mě to pobolívá ale nic hrozného to není. Zítra si zavolám zubařce ale vůbec nevím co čekat hlavně když jsem nachlazená 🤔

squezy
19. bře 2024

Zavolej si k doktorce,domluv si u ni návštěvu a klidně bych ho i v těhotenství vyndala. Čím dříve, tím lépe.

levandule_k
19. bře 2024

Jak jsi dopadla?

tereza0111
19. bře 2024

to ti nevyresime, jdi ihned k zubari. Ten jedinny posoudi, jestli je zub ve stavu, kdy te ohrozuje treba sepsi a pak vazne neni nac cekat, ta je opravu nebezpecna. Vytrzeni zubu neni zadny dramaticky konec, pichnou ti lokalni anestezii, zub pujde a je to, nehledej v tom zadna dramata, ta vznikaji jen kdyz to odlozis

leymea
19. bře 2024

Udelal se mi na osmicce kaz a zubar mi ji vytrhnul. Byla jsem ve 12tt. Vse uplne v pohode.