Zvedáte se v těhotenství vždy přes bok?
Ahojte,
napadlo me, udelat takovou "anketu", jelikoz me tato problematika celkem zajima z pohledu fyzia 🙂 Tak snad to nebude vadit.
Zvedate se v tehotenstvi v kazde prilezitosti pres bok? Nebo to nekdy nevyjde ci zapomenete a vstanete dopredu „pres brisko na primo“?
Diky na zkusenosti 🙂
Já bych i vstala na přímo, ale když se o to pokusím mám smůlu a stejně jdu aspoň trochu do boku 😂
@gruyerre tak ono by se melo pres bok i kdyz nejsi tehotna, zatezujes o dost min zada i bricho. Svuj dotaz jsem myslela napriklad i z lehu, pololehu, sedu atd 🙂
Vzhledem k tomu ze mam 7 dni do terminu tak jedine pres bok pac jinak to uz ani nejde...
Přes břicho mi to bylo šílene nepříjemné v prvním trimestru. Kolikrát mi i břichem projela poradna bolest. Teď už to není tak hrozne, ale i tak se snažím, když to jde, zvedat přes bok. Občas se ta bolest vrací a celkově je to přes bok min namáhavé.
Ze zacatku asi mormalne na primo ale pozdeji jedine pres bok ☺️
Zvedám se přes bok.
@michaelarousova od kdy cca beres jako pozdeji? 🙂
Kolem 20tt ..kdyz zsclo vice rust bricho
V prvnim tehotenstvi jedine pres bok, jinak to neslo. Ted v druhym obcas vyletim za synem na primo, ale jinak pres bok 🙂
Já jenom přes bok těhotná netěhotná. Pacientům vertebropatům to vždycky vysvětluju, tak jdu pomyslně příkladem
Taky jen přes bok, ale začala jsem to dělat až potom, co jsem si v šestinedělí udělala pupeční kýlu. Takže od té doby se zvedám jedině přes bok před těhu i teď v těhu. V šestinedělí jsem se zvedala klasicky i z lehu přes břicho a vůbec neřešila, jak zvedám malou no a má to následky do teďka...
Začala jsem to dělat cíleně asi až po porodu, skrz císaře mi to bylo důrazně doporuceno. A dělám to doteď. Je to prima. A to ani nejsem těhotná 😄
Snazim se, ale obcas zapomenu. Problem mam zvednout se ve vane, tam to nejde pres bok 😄
Přímo.. A i po císaři přímo. 🤷♀️
V těhu vždy přes bok. Popřípadě, když usnu na zádech, tak si pomohu rukama do sedu. Když je to mimo těhu, tak jak kdy.
I v těhotenství jsem se občas zvedala na přímo... např mám u postele přiraženou dětskou postýlku, takže "odkulit se na bok" není jak... takže když bylo později fakt zle, tak jsem se zvedala přes všechny čtyři...

Myslím, že vzdycky rovně, na přímo. Vadí to?