icon

Zvedáte se v těhotenství vždy přes bok?

21. črc 2021

Ahojte,

napadlo me, udelat takovou "anketu", jelikoz me tato problematika celkem zajima z pohledu fyzia 🙂 Tak snad to nebude vadit.

Zvedate se v tehotenstvi v kazde prilezitosti pres bok? Nebo to nekdy nevyjde ci zapomenete a vstanete dopredu „pres brisko na primo“?

Diky na zkusenosti 🙂

gruyerre
21. črc 2021

Myslím, že vzdycky rovně, na přímo. Vadí to?

zuzroko
21. črc 2021

Já bych i vstala na přímo, ale když se o to pokusím mám smůlu a stejně jdu aspoň trochu do boku 😂

autor
21. črc 2021

@gruyerre tak ono by se melo pres bok i kdyz nejsi tehotna, zatezujes o dost min zada i bricho. Svuj dotaz jsem myslela napriklad i z lehu, pololehu, sedu atd 🙂

nagojka
21. črc 2021

Vzhledem k tomu ze mam 7 dni do terminu tak jedine pres bok pac jinak to uz ani nejde...

biciklissie
21. črc 2021

Přes břicho mi to bylo šílene nepříjemné v prvním trimestru. Kolikrát mi i břichem projela poradna bolest. Teď už to není tak hrozne, ale i tak se snažím, když to jde, zvedat přes bok. Občas se ta bolest vrací a celkově je to přes bok min namáhavé.

michaelarousova
21. črc 2021

Ze zacatku asi mormalne na primo ale pozdeji jedine pres bok ☺️

vaculovav
21. črc 2021

Zvedám se přes bok.

autor
21. črc 2021

@michaelarousova od kdy cca beres jako pozdeji? 🙂

michaelarousova
21. črc 2021

Kolem 20tt ..kdyz zsclo vice rust bricho

svorly
21. črc 2021

V prvnim tehotenstvi jedine pres bok, jinak to neslo. Ted v druhym obcas vyletim za synem na primo, ale jinak pres bok 🙂

drep
21. črc 2021

Já jenom přes bok těhotná netěhotná. Pacientům vertebropatům to vždycky vysvětluju, tak jdu pomyslně příkladem

cherie24
21. črc 2021

Taky jen přes bok, ale začala jsem to dělat až potom, co jsem si v šestinedělí udělala pupeční kýlu. Takže od té doby se zvedám jedině přes bok před těhu i teď v těhu. V šestinedělí jsem se zvedala klasicky i z lehu přes břicho a vůbec neřešila, jak zvedám malou no a má to následky do teďka...

inkheart
21. črc 2021

Začala jsem to dělat cíleně asi až po porodu, skrz císaře mi to bylo důrazně doporuceno. A dělám to doteď. Je to prima. A to ani nejsem těhotná 😄

vikinkav
21. črc 2021

Snazim se, ale obcas zapomenu. Problem mam zvednout se ve vane, tam to nejde pres bok 😄

nazka
21. črc 2021

Přímo.. A i po císaři přímo. 🤷‍♀️

martulka88
22. črc 2021

V těhu vždy přes bok. Popřípadě, když usnu na zádech, tak si pomohu rukama do sedu. Když je to mimo těhu, tak jak kdy.

cilkat
22. črc 2021

I v těhotenství jsem se občas zvedala na přímo... např mám u postele přiraženou dětskou postýlku, takže "odkulit se na bok" není jak... takže když bylo později fakt zle, tak jsem se zvedala přes všechny čtyři...