Zvládání práce, těhotenství. Jak jste to měly vy?

eliska199666
25. zář 2023

Ahoj jak jste zvládali práci ( konkrétne učiteľka v MŠ) s těhotenstvím? Od jakyho měsíce jste šli na nemocenskou nebo nešli vůbec? Díky

misha31
25. zář 2023

@eliska199666 mam tedy svoji firmu, pracuji na sklade, baleni i tezkych baliku, budu pracovat nonstop i po cisari.

daisy95
25. zář 2023

Pri obou tehotenstvi jsem pracovala do posledniho dne.. nekdy to slo sice hur ke konci ale nic co by se nedalo zvladnout.. naopak si myslim ze bejt co nejvic aktivni pred porodem se vyplatilo.. kdyz nema clovek rizikovy tehotenstvi tak proc by mel resit nemocenskou?

mama_mila
25. zář 2023

Já jsem teda zdravotník a poprvé jsem pracovala asi do 7tt, pak jsem měla naplánovanou dovolenou, kam jsme ani neodjeli, protože mi bylo hrozně zle, takže už jsem se po dovolené do práce nevrátila, Dr mi napsal neschopenku. Bylo mi zle celé těhotenství, poležela jsem si i v nemocnici, přidaly se další problémy. No plánovala jsem si to jinak, ale nějak jsem to přežila holt doma. Podruhé jsem byla těhotná během rodicaku se starší dcerou.
Pokud nemáš problémy, tak buď ráda.

martinka_33
25. zář 2023

To záleží jak ti bude. Když ti bude špatne, tak muzes treba v prvnim trimestru být doma, a pak se vrátit. Záleží na aktuálnim stavu a domluvě s lékařem. Já jsem mela všechna tehotenství bezproblémová a pracovala jsem co to šlo. V tom poslednim jsem mela neschopenku 14 dní před mateřskou, bylo to v dobe kdy bylo povinne nosit v práci respirátor a to uz jsem v cervnu za dva neudýchala 😀 Nikdo neprotestoval, naopak se divili ze do té doby jsem pracovala.

nisulka
25. zář 2023

@eliska199666 Ako učitelka v MŠ som v tehotenstve pracovala do nástupu na materskú 8 týždňov pred termínom pôrodu a týždeň pred tým som čerpala dovolenku. Mala som v celku bezproblémové tehotenstvo a cítila som sa dobre až ku koncu som mala komplikácie, ktoré viedli k predčasnému pôrodu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru