icon

Downův syndrom. Šly jsme na potrat. Podpoříme se?

lucie.krajcarova
23. črc 2010

Milé maminky, potkala mě moc smutná věc... z plodovky se potvrdilo, že miminko má Downův syndrom.. S manželem jsme byli rozhodnutí pro potrat... nemáme dost síly ani vůle vychovávat postižené dítě. Navíc doma máme 15měs. klučíka, který občas vydá za dvě děti.. ale to, že o miminko přijdete, když už kope, bylo to v 19tt, že rozhodnete o jeho životě, to je strašné... ráda bych proto založila toto téma, abychom se vzájemně podpořily, řekly si zkušenosti a vymyslely, co dál...

mimi2016
18. dub 2017

Víte holky, riziko VV mám 1:2... Proto už beznadějně mluvím jen o revizi 😔

lentilkah
18. dub 2017

@mimi2016 Aha, tak to je spatne. Taky jsem mela 1:2 a jasno bylo jen podle utz ☹

jade85
18. dub 2017

@apollo20
@zuzajulie
Holky moc na vás myslím a držím palce, ať to proběhne co nejrychleji a nejklidněji, sama to mám ještě v živé paměti, i když jsem byla "jen" ve 12 tt.
@mimi2016 to je děs, takhle dlouho čekat, moc mě to mrzí. Při riziku 1:2 už se člověk musí připravit na nejhorší, ale naděje pořád je! 😘

makronka29
18. dub 2017

Já měla riziko 1:2 a tyčinky mi zaváděli ve 14 tt. Odpoledne zavedli a druhý den už bylo po. Rychlé, bezbolestné, alespoň pro tělo, pro duši to bylo horší. Držím vám všem moc palce.

mimi2016
18. dub 2017

Ještě si tady trochu postěžuju na mýho gynekologa.. 5.4. mě ještě uklidňoval, že můžu být úplně v Gennetu v klidu, že šíjové projasnění je krásných 1,9mm .. o to větší byl šok v Gennetu, kdy mě bylo na UTZ sděleno, že NT je 3,4mm.. no prostě profík 👎

lentilkah
19. dub 2017

@mimi2016 On pokud nema opravneni,praxi a kvalitni utz na mereni sijoveho projasneni, tak se do toho nema vubec poustet. Me na screeningu merila nt nekolikrat a z hodnoty 5,6 se dostala az na 8. Predtim nebylo dite v idealni poloze pro mereni.

apollo20
19. dub 2017

Holky, tak mám prvni tabletu vycucanou a kapacku na zavodneni, jen se modlim, at je to uz ta mnou... bricho uz trochu boli :( dekuju za podporu..

lentilkah
19. dub 2017

@apollo20 Oni ti je nezavadi do pochvy? Asi neco noveho. Tak at to mas rychle za sebou.

apollo20
19. dub 2017

@lentilkah tu jsem.dostala vcera vecer, do pochvy. Ted pry celkem pet pod jazyk... mam prvni.

lentilkah
19. dub 2017

@apollo20 Aha, ona kazda nemocnice voli jiny postup. Hlavne kdyz to bude rychle.

zuzajulie
19. dub 2017

@mimi2016 mne namerila 1.6 a v podstate v Gennetu se ukazalo, ze je cely utz spatne.
@apollo20 myslim na tebe, mne po dnu vytahli tycinky z cipku a dali prvni tabletu. Jeste chvili budu lezet a pak se najim. Nakonec asi ne elidural.. I kvuli kuzi i kvuli tomu, ze uz jsem mela v zivote lumbalku, ze mam skoliozu a bihvi kam by mi to pichli. Ale vsemozne dalsi drogy prijimam

apollo20
19. dub 2017

@zuzajulie mas nejaky úplně jiny postup, vubec nechápu.. nicmener se drz, myslim na Tebe ! Ted mi dali druhy prasek..

mimi2016
19. dub 2017

Ahojte holky, tak už volali z Gennetu a potvrdili OPĚT DS .. úplně přesně jako v 12.2015. Ikdyž jsme oba jsme s přítelem geneticky v pořádku, bylo nám řečeno - zase blbá náhoda.. na zákrok zítra. Ach jo.. 😞

lentilkah
19. dub 2017

@mimi2016 To je hrozne, ja si vubec nepripoustim, ze by se to mohlo opakovat ☹ Udelaji ti alespon tu revizi? Drz se.

petuliee
19. dub 2017

@mimi2016 ty jo to je mazec uplne koukam 😲 drz se musi to byt sileny 😞

alli005
19. dub 2017

@mimi2016 ty jo... to mě moc mrzí... drž se.... musí to být šílené slyšet podruhé stejnou diagnózu ☹
já se tohohle taky trochu děsím, že by se to opakovalo, přestože to minule byla NÁHODA.

alli005
19. dub 2017

jinak zatím velmi potichoučku hlásím, že zatím to vypadá, že by se konečně zadařilo... zatím je tedy velmi brzy (jsem v 5tt), takže samozřejmě to ještě nemusí nic znamenat.... ale tak ta naděje, když se objeví // na testu a s každým dnem sílí, MS nikde....
No beztak mě čeká dlouhé čekání, moje DR má teď plno (teď by stejně nic neviděla) a pak má 14 dní dovolenou, takže na kontrolu půjdu poprvé až v 8+1 (pokud se do té doby nic nestane), tak doufám, že i tak se pak stihnu objednat do Gennetu na ten screening...

lentilkah
19. dub 2017

@alli005 Gratuluju. Ja jdu poprve v 8+4 (7+4 podle ovulace) tak taky doufam, ze pak nebude s objednanim do Gennetu problem.

alli005
19. dub 2017

@lentilkah díky 😉 ale víš jak, ještě je moc brzy a může se ledacos stát.... ale jak jsem psala v min. příspěvku, minimálně nadějné je, že testy s každým dnem sílí a MS nikde 😀
Tak to se chystáš na kontrolu už teď někdy, ne ? moc držím palce 😉

lentilkah
19. dub 2017

@alli005 Dekuju, jdu v utery. Musime doufat, stejne to nijak neovlivnime, tak je zbytecne stresovat se.

petuliee
19. dub 2017

@lentilkah
@alli005 holky ja otehotnela 3ms po revizy a cekame zdravveho chlapecka. Do vysledku plodovky to bylo stresovejsi ale je v poradku.drzim palce at miminka hezky rostou 😍

lentilkah
19. dub 2017

@petuliee Dekuju a gratuluju ke zdravemu prckovi. Taky se nam podarilo hned po povinne trimesicni pauze. Na tu plodovku jsi sla na vlastni zadost?

alli005
19. dub 2017

@petuliee tak to je bezva, že je chlapeček zdravý 🙂 a chtěla jsem se zeptat stejně jako @lentilkah zda jsi šla na tu plodovku na vlastní žádost, nebo ti ji automnaticky doporučili po minulém DS ?
jinak já už jsem teď 7měsíců po revizi/potratu, takže bych fakt byla moc ráda, kdyby to konečně klaplo, před dvěma měsíci jsem měla biochemické (ale tentokrát testy vypadají úplně jinak než před těmi dvěma měsíci a opravdu krásně sílí, tak doufám...)

petuliee
19. dub 2017

@lentilkah na sceningu sem mela nizkej paap-a a vzhledem k predchozimu downu byla doporucena 😊

lentilkah
19. dub 2017

@petuliee Aha, dekuju za info. Tak uvidime jak to pak bude.

81miska
19. dub 2017

@mimi2016
moc mě to mrzí, já byla a ukončení pro DS v březnu 2016, jsem podruhé těhotná a všichni mi vymlouvali AMC, že se opakovat nemůže, bohužel mám ve svém okolí holčinu, které se to opakovalo a jsou také oba zdraví, moc mě mrzí, že tím musíš procházet znovu. po prvním ukončení nám v Gennetu řekli, že další pokus musí být přirozenně, ale kdyby se to opakovalo, půjdem na IVF s PGD takže by nemocné embryo poznali a vyřadili ... drž se

makronka29
19. dub 2017

@mimi2016 když to čtu, běhá mi mráz po zádech. Vím, že Ti asi náš soucit moc nepomůže, ale věř, že mi je z Tvé zprávy moc smutno a moc Ti fandím. Blbá náhoda 2x po sobě - já na to moc nevěřím.... Otřepejte se z toho a za 3 měsíce to zkuste znovu nebo možná jako psala 81miska jít na IVF a PGD (je to jakás takás jistota) ikdyž v nejistotě.

mimi2016
19. dub 2017

@lentilkah
Děkuji..Tak me dnes rekli, ze uz budou zítra vyvolávat.. Na revizi pozdě 😔

@petuliee
@alli005
@81miska
@makronka29
Moc vám všem holky děkuji za slova podpory!!!
Ať už je po všem.. 🙏
O dalším těhotenství se budu muset opravdu poradit s nějakým odborníkem.. Tohle už bych příště psychicky nedala 😔

alli005
19. dub 2017

@mimi2016 ach holka... myslím na tebe, at to mas co nejrychleji za sebou.
Určitě se pak s někým poraď , jaké máte další možnosti vyjma "obyčejného" dalšího snažení.

zuzajulie
19. dub 2017

@apollo20 tak mas za sebou? Ja ano a moc to bolelo, mnohem vic nez porod, spatne jsem se otvirala. :(

Holky, co Vam to nove zjistili... Je mi to hrozne moc lito a preji mnoho sil...
@mimi2016 posilam aspon objeti a budu na tebe mysler....

Strana