Downův syndrom. Šly jsme na potrat. Podpoříme se?
Milé maminky, potkala mě moc smutná věc... z plodovky se potvrdilo, že miminko má Downův syndrom.. S manželem jsme byli rozhodnutí pro potrat... nemáme dost síly ani vůle vychovávat postižené dítě. Navíc doma máme 15měs. klučíka, který občas vydá za dvě děti.. ale to, že o miminko přijdete, když už kope, bylo to v 19tt, že rozhodnete o jeho životě, to je strašné... ráda bych proto založila toto téma, abychom se vzájemně podpořily, řekly si zkušenosti a vymyslely, co dál...
@lentilkah no dal uz jsem se proste neotvirala, i kdyz stahy po 5, pak po 3, 2 min.a voda rupla, doslova rupla (u male sla curkem) v 12:40 asi a od te doby nalez, jeste ji 'pomohli vylit' a na sale od te doby... Jsem rada, ze jsem nakonec nemela epidural, ale dost analgetik. 15:55 potrat a pak revize a pak uz bez bolesti.
@zuzajulie
Kočko, dobré rano, me praskla vcera odpoledne ve dve voda a rodila ksem v osm, bolesti teda šílený, dostala jsem dve kapacky na bolest a jednu finální injekci, pak to slo rychle.. pak narkozu a v devět uz jsem byla vzhůru a "šťastná" ze to mam za sebou. Uz jsme z toho venku, uvidíš, ze teď uz bude opravdu dobře 😘 Drz se 😊
@mimi2016 já jsem byla nakonec ráda, že mi vyvolávali porod (14tt), protože to bylo pro tělo v rámci možností "přirozenější". Odešla mi placenta a těch pár hodin bolestí bylo snesitelných. Po šestinedělí jsem byla zcela fit. Spíš jsem nechtěla revizi, dítě už je velké, a v mém okolí znám hodně případů, kdy se jim revize "nepovedla", proškrábli sliznici a ta pak se půl roku obnovovala atd. nebo tam kus sliznice někde zůstal, vznikl zánět.... Takhle mi po šestinedělí došly dvě normální menstruace a potřetí už jsem byla těhotná. Takže na všem zlém je něco dobré. Užívala jsem (asi preventivně, možná stres, strach nevím) kapky Gynex a pila denně ráno i večer kontryhelový čaj. Na kontrole mi gyndařka řekla, že ani není poznat, že jsem rodila, a že mám vše naprosto výstavní a mladým věkem to nebude (je mi38 let).
Ahojte holky, teprve mě dali po příjmu na pokoj. Primář prý rozhodl, že to bude už vyvolávání. Plod je totiž o týden větší. Asi to tak má být a jak i vy píšete, že to bude pro tělo asi šetrnější. Jen je škoda, že to bude na dýl.. 😔
Nadstandard je obsazený, snad se brzy uvolní.. je nás na pokoji 6. 🙏
MOC VÁM VŠEM DĚKUJI, ŽE NA MĚ MYSLÍTE!!! Moc mě to těší ❤
Takze včera mi večer zavedli první tabletku a žádná změna. Minule už mě ráno aspoň bolelo břicho. Teď pořád tady na gyndě čekám, kdy mě převezou na porodní. To čekání je už trochu moc.. zbytečnej stres 🙏
@mimi2016 se mnou taky večerní tabletka nic neudělala, prý to jen změkčí porodní cesty a pomůže roztáhnout... Začalo to ať ráno, když mi dávaly pět tablet po třech hodinách, to už bolelo. Ve dvě mi praskla voda a v osm to bylo venku, v devět už jsem byla probrána z narkózy po revizi a bez bolestí... Drž se, věř že to zvládneš a pak už bude moc dobře 😊
Atakhle kdyz to zkusim, mliko neni..
@zuzajulie
To teda bylo, takový to "teď už nic nebolí, uff, dobrou" a po probuzení na mě koukali přítel a moje ségra, bylo to jako doma, byla jsem moc ráda, že tu byli 😊
Tak byla velká vizita s poprosila jsem jestli můžu dnes večer domů, místo zítra ráno a oni se usnesli že když budu doma opatrná a ležet, tak můžu dnes 😊 jsem jim vděčná, aspoň něco 😊 Ještě, že to máme za sebou.
Moc teď myslím na @mimi2016 aby už to měla taky za sebou a v pořádku.. 🌷
Holky, je to za mnou!!!!! ❤️
7 hod od prvni zavedeni tabletky, bolest jako menstruacni, ale priznavam, ze jsem mela epidural asi 30min. Pak praskla voda a za 10min jsem v koupelne ve vlozce ucitila, ze uz je po vsem...
takze ten pocit znate uplne stejny jako co zazivam teď.
Pritel byl celou dobu se mnou.
JESTE JEDNOU VAM Z CELEHO SRDCE DEKUJU ZA SLOVA UTECHY A PODPORY!!!
JSTE VSECHNY NEJVIC UZASNY ZENSKY!!! ❤️💋🌸
@makronka29 souhlasim, taky jsem rada, ze to nebyla jen revize. Slo to krasne rychle a prirozene. Docisteni jen pro jistotu. Ja jsem teda jeste starsi (41), dcera uz ma 21let, studuje v zahranici uz nekolik let, tak bysme si novym pritelem a celkově novou etapou zivota po 6ti letech vztahu moc prali mimi. Snad se to jeste povede. Kontryhelovy caj budu take pit. Dekuji za rady! 🌹

@mimi2016 Ach jo, drz se a at to mas co nejrychleji za sebou. Posilam srdicko.