icon

Downův syndrom. Šly jsme na potrat. Podpoříme se?

lucie.krajcarova
23. črc 2010

Milé maminky, potkala mě moc smutná věc... z plodovky se potvrdilo, že miminko má Downův syndrom.. S manželem jsme byli rozhodnutí pro potrat... nemáme dost síly ani vůle vychovávat postižené dítě. Navíc doma máme 15měs. klučíka, který občas vydá za dvě děti.. ale to, že o miminko přijdete, když už kope, bylo to v 19tt, že rozhodnete o jeho životě, to je strašné... ráda bych proto založila toto téma, abychom se vzájemně podpořily, řekly si zkušenosti a vymyslely, co dál...

lentilkah
19. dub 2017

@mimi2016 Ach jo, drz se a at to mas co nejrychleji za sebou. Posilam srdicko.

lentilkah
19. dub 2017

@zuzajulie Ty jo, jak to, kdyz ti dali ty tycinky ☹ Ale hlavne ze uz to mas za sebou.

zuzajulie
20. dub 2017

@lentilkah no dal uz jsem se proste neotvirala, i kdyz stahy po 5, pak po 3, 2 min.a voda rupla, doslova rupla (u male sla curkem) v 12:40 asi a od te doby nalez, jeste ji 'pomohli vylit' a na sale od te doby... Jsem rada, ze jsem nakonec nemela epidural, ale dost analgetik. 15:55 potrat a pak revize a pak uz bez bolesti.

apollo20
20. dub 2017

@zuzajulie
Kočko, dobré rano, me praskla vcera odpoledne ve dve voda a rodila ksem v osm, bolesti teda šílený, dostala jsem dve kapacky na bolest a jednu finální injekci, pak to slo rychle.. pak narkozu a v devět uz jsem byla vzhůru a "šťastná" ze to mam za sebou. Uz jsme z toho venku, uvidíš, ze teď uz bude opravdu dobře 😘 Drz se 😊

apollo20
20. dub 2017

@mimi2016
Drž se, mám to včera za sebou, ta úleva bude veliká, bude dobře, teď z Tebe mluví bolest a smutek, jako jsme to měly všechny.. Držím palce, buď statečná 🙂

lentilkah
20. dub 2017

@zuzajulie
@apollo20
Jsem rada, ze to obe mate za sebou. Clovek nikdy nezapomene, obcas jeste prijdou nejake chmury, ale pak uz bude lepe.

zuzajulie
20. dub 2017

@apollo20 ahojky, tak jsem rada, ze uz to taky mas za sebou, bolest strasna a pak uleva neskutecna, nebolelo me pak uz nic (po revizi, pred revizi jeste placenta). Ale videla jsem teda andelicky, prosila Boha atd.
A dekuji vsem, kdo na me, nas mysleli.
A dnes budeme myslet na @mimi2016 :(

alli005
20. dub 2017

@zuzajulie
@apollo20
tak už to máte obě za sebou, to je dobře...teď už bude jen líp....
koukám, že v každé nemocnici mají jiné postupy.... no hlavně, že je to za vámi 🌷

@mimi2016 držím palce, ať to dnes zvládneš co "nejlíp"

makronka29
20. dub 2017

@mimi2016 já jsem byla nakonec ráda, že mi vyvolávali porod (14tt), protože to bylo pro tělo v rámci možností "přirozenější". Odešla mi placenta a těch pár hodin bolestí bylo snesitelných. Po šestinedělí jsem byla zcela fit. Spíš jsem nechtěla revizi, dítě už je velké, a v mém okolí znám hodně případů, kdy se jim revize "nepovedla", proškrábli sliznici a ta pak se půl roku obnovovala atd. nebo tam kus sliznice někde zůstal, vznikl zánět.... Takhle mi po šestinedělí došly dvě normální menstruace a potřetí už jsem byla těhotná. Takže na všem zlém je něco dobré. Užívala jsem (asi preventivně, možná stres, strach nevím) kapky Gynex a pila denně ráno i večer kontryhelový čaj. Na kontrole mi gyndařka řekla, že ani není poznat, že jsem rodila, a že mám vše naprosto výstavní a mladým věkem to nebude (je mi38 let).

mimi2016
20. dub 2017

Ahojte holky, teprve mě dali po příjmu na pokoj. Primář prý rozhodl, že to bude už vyvolávání. Plod je totiž o týden větší. Asi to tak má být a jak i vy píšete, že to bude pro tělo asi šetrnější. Jen je škoda, že to bude na dýl.. 😔
Nadstandard je obsazený, snad se brzy uvolní.. je nás na pokoji 6. 🙏
MOC VÁM VŠEM DĚKUJI, ŽE NA MĚ MYSLÍTE!!! Moc mě to těší ❤

lentilkah
20. dub 2017

@mimi2016 Drzim palce, at to mas co nejrychleji za sebou. Drz se.

apollo20
21. dub 2017

@mimi2016 Držím moc palce hlavně ať můžeš byt na pokoji sama, je to lepší. Urcite to zvládneš, drz se ,😊

zuzajulie
21. dub 2017

@mimi2016 at je to brzy za tebou, myslime na tebe, klidne pis, co se deje, treba ti to pomuze... Proslo si nas tim vic,... Jsme silne zeny.
Me dneska pousti, co tebe @apollo20 ?

apollo20
21. dub 2017

@zuzajulie mě chtějí pustit až zítra, ale nevidím k tomu důvod (nemám žádné komplikace, vše ok, jen beru léky na zastavení laktace) tak za nimi zajdu a zeptám se, mám zítra narozeniny a chtěla bych už spát doma s přítelem, vůbec se tu nevyspím :( Bereš taky léky na zastavení?

lentilkah
21. dub 2017

@apollo20 Taky me pustili az za dva dny a neukecala jsem je ☹ Stahuji ti prsa? Ja dostala leky a jeste me stahla sestricka obinadlem. Doma mi rekli, ze staci tesnejsi sportovni podprsenka. Odlozila jsem ji asi po tydnu.

apollo20
21. dub 2017

@lentilkah Já měla zákrok ve středu a dnes je pátek, to by sedělo, ne ? Stačí mi pry podprsenka s kosticemi, což mám a dávají mi léky, doma taky mám sportovní podprsenku..

mimi2016
21. dub 2017

Takze včera mi večer zavedli první tabletku a žádná změna. Minule už mě ráno aspoň bolelo břicho. Teď pořád tady na gyndě čekám, kdy mě převezou na porodní. To čekání je už trochu moc.. zbytečnej stres 🙏

lentilkah
21. dub 2017

@apollo20 A jo, ja myslela ze vcera. Tak to nevim, proc s tim delaji takove strachy. Jinak me naopak rekli, ze kostice ne. Pak si vyber 😒

lentilkah
21. dub 2017

@mimi2016 Se mnou tablety nedelaly vubec nic ☹ Povedlo se az za pomoci tycinek.

apollo20
21. dub 2017

@mimi2016 se mnou taky večerní tabletka nic neudělala, prý to jen změkčí porodní cesty a pomůže roztáhnout... Začalo to ať ráno, když mi dávaly pět tablet po třech hodinách, to už bolelo. Ve dvě mi praskla voda a v osm to bylo venku, v devět už jsem byla probrána z narkózy po revizi a bez bolestí... Drž se, věř že to zvládneš a pak už bude moc dobře 😊

apollo20
21. dub 2017

@lentilkah tak to jsem blázen ? Mě řekli s kosticemi, pevnou. No doma dám sportovní...

lentilkah
21. dub 2017

@apollo20 Me rekli, ze ta prsa musi byt utazena, aby se mleko netvorilo. Pak jsem koukala na netu a nic moc jsem o tom nenasla.

zuzajulie
21. dub 2017

@apollo20 dali mi. Pouze dva prasky na zastavení a nic jinyho mi merekli a pistili me dnes rano v 10. Lezim stejne doma, stejne jsem unavena. To bs te teda pustit mohli, jeste ty narozky :(

zuzajulie
21. dub 2017

Atakhle kdyz to zkusim, mliko neni..

zuzajulie
21. dub 2017

@apollo20 jinak to uspani na revizi vylo vysvobození, co?

apollo20
21. dub 2017

@zuzajulie
To teda bylo, takový to "teď už nic nebolí, uff, dobrou" a po probuzení na mě koukali přítel a moje ségra, bylo to jako doma, byla jsem moc ráda, že tu byli 😊
Tak byla velká vizita s poprosila jsem jestli můžu dnes večer domů, místo zítra ráno a oni se usnesli že když budu doma opatrná a ležet, tak můžu dnes 😊 jsem jim vděčná, aspoň něco 😊 Ještě, že to máme za sebou.
Moc teď myslím na @mimi2016 aby už to měla taky za sebou a v pořádku.. 🌷

mimi2016
21. dub 2017

Holky, je to za mnou!!!!! ❤️
7 hod od prvni zavedeni tabletky, bolest jako menstruacni, ale priznavam, ze jsem mela epidural asi 30min. Pak praskla voda a za 10min jsem v koupelne ve vlozce ucitila, ze uz je po vsem...
takze ten pocit znate uplne stejny jako co zazivam teď.
Pritel byl celou dobu se mnou.
JESTE JEDNOU VAM Z CELEHO SRDCE DEKUJU ZA SLOVA UTECHY A PODPORY!!!
JSTE VSECHNY NEJVIC UZASNY ZENSKY!!! ❤️💋🌸

zuzajulie
22. dub 2017

@mimi2016 hlavně ze uz to mascza sebou :*

lentilkah
22. dub 2017

@mimi2016 Jsem rada, ze to mas za sebou.

mimi2016
22. dub 2017

@makronka29 souhlasim, taky jsem rada, ze to nebyla jen revize. Slo to krasne rychle a prirozene. Docisteni jen pro jistotu. Ja jsem teda jeste starsi (41), dcera uz ma 21let, studuje v zahranici uz nekolik let, tak bysme si novym pritelem a celkově novou etapou zivota po 6ti letech vztahu moc prali mimi. Snad se to jeste povede. Kontryhelovy caj budu take pit. Dekuji za rady! 🌹

Strana