Downův syndrom. Šly jsme na potrat. Podpoříme se?
Milé maminky, potkala mě moc smutná věc... z plodovky se potvrdilo, že miminko má Downův syndrom.. S manželem jsme byli rozhodnutí pro potrat... nemáme dost síly ani vůle vychovávat postižené dítě. Navíc doma máme 15měs. klučíka, který občas vydá za dvě děti.. ale to, že o miminko přijdete, když už kope, bylo to v 19tt, že rozhodnete o jeho životě, to je strašné... ráda bych proto založila toto téma, abychom se vzájemně podpořily, řekly si zkušenosti a vymyslely, co dál...
@packaf ... tak kajalka asi píše o potracených plodech po provedené amniocentéze (jistá rizika tu přeci jen jsou) Nepředpokládám, že tyto plody se narodí živé? A jestli si někdo pak musí vymýšlet diagnózu jako příčinu potratu, to netuším. Vždyť se může potratit i bez příčiny, ne? .... a končim. Už sem nelezu. Řeší se tu věci, které sem nepatří. Mějte se blaze!
Ahoj holky, tak mi dnes muj gynekolog potvrdil tehotenstvi, podle utz jsem 6+4 , srdicko bije, takze zda se, ze po tri cykly po potratu jsem opravdu magicke, co se tyce dalsiho tehu 🙂 na screening jdu 29.8. do Gennetu k MUDr. Dolezalovi a pak na genetickou konzultaci k MUDr. Hlavove.
@lentilkah vim, ze ty jsi tam chodila, nemas s nekym z nich zkusenost?
@jade85 obrovská gratulace (nechci to zakřiknout), u mně to taky vyšlo na tři cykly po zákroku 🙂 tak se nestrachuj (ikdyž sama vím, že to moc dobře nejde) a užívej si to 🙂
@makronka29 dekuju, po pravde jsem relativne v klidu, vic, nez jsem cekala, bud mi instinkt rika, ze tentokrat je to ok a nebo jsem proste zfetovana tehu hormonama, ktery mi nedovolej se stresovat 🙂
@jade85 Ahoj, jeste jednou gratuluju a neboj, urcite uz to bude v poradku. U Hlavove jsem byla na konzultacich, na te prvni po spatnem screeningu nebylo moc co resit, tam se jen probrala anamneza a sepsala zadost o ukonceni. Ted po screeningu nam rekla, ze jsou vysledky moc hezke, uklidnila me, ze tripple test vyjde nejspis taky dobre a nabidla plodovku, ale nenutila. Rekla, ze zalezi na me. Jinak na utz chodim k Hynkovi, ale tam budou vsichni dobri.
Ja byla dneska na 2.screeningu, vse vypada v poradku, tak se mi ulevilo.
@lentilkah ahoj, dekuju za gratulace i za info 🙂 uvidime jak to dopadne, je to az za 6 tydnu, coz se mi ted zda neskutecny, ale snad to utece 🙂
Jsem rada, ze mas v poradku i druhy screening, to je super, tak ted uz jen tesit se na miminko 🙂
Jen me tak napada - screening sis normalne platila, nebo je to v pripade pozitivniho vysledku v predchozim tehu nejak jinak?
Ahojte holky, u mě byla změna, protože jsme z Gennetu neměli všechny výsledky písemně, museli jsme u soukr.lékaře objednávku zrušit. V Gennetu nám pak dali všechny papíry a doporučili jít na nejvíc detailní testy, jestli jsme oba opravdu bez problémů. (Ikdyž už nám bylo před tím řečeno, že jsme..) Tak jsme si tam krev nechali vzít a čekáme na výsledky prý až do konce prázdnin. A Mudr Hlavová nám doporučila mít příště IVF.. nevím no.. moc se me do toho nechce, když problém s otěhotěhotněním nemáme. Počkám na výsledky a jestli budou výsledky negat, tak asi to do třetice zkusíme přirozeně 🙏 Prý DS byl v Gennetu 3x po sobě jednou za 25let. 🙏
@jade85 po mě teď v Gennetu nic nechtěli. Nevim jestli to bylo tím, že jsem měla od mojí doktorky vystavenou žádanku na genet. konzultaci ( o screeningu v té žádance nebylo ani slovo), předpokládám ale, že by na kasírování nezapomněli....
Jinak já i minule i teď byla na utz (a minule na plodovce) u MUDr. Kilijánový a za mě super.
Genetičku nám od minule změnili, ta původní u nich skončila a jméno tý nový si nepamatuju, ale taky hrozně fajn, starší doktorka.
@jade85 To ja odhalila i jeden pripad, kdy jsem tam vubec nebyla a pritom bylo vykazano. Ale spis mi nesedi vykazane ukony. Napr. jsem byla na gynde, dr mi jen vypsal prukazku a sla jsem. No a nasledne byl vykazany utz, prohlidka atd. Nebo na ocnim, mereni ocniho tlaku a jeste neco, co vubec neprobehlo. Je moznost tam na to upozornit, ale je to slovo proti slovu a ze bych stala o problemy, to nestojim.

@packaf Popravdě nevím, co se s nimi děje dál, jen vím, jak nepřesné jsou výsledky plodovky, ač udávaná čísla hovoří jinak. Že u naprosto zdravých mimin vycházejí špatné výsledky a ty pak jdou na potrat, vždyť i tady na MK nejedna maminka psala, že si dítě i přes špatné výsledky nechala a ejhle - narodilo se jí úplně zdravé miminko.