icon

Downův syndrom. Šly jsme na potrat. Podpoříme se?

lucie.krajcarova
23. črc 2010

Milé maminky, potkala mě moc smutná věc... z plodovky se potvrdilo, že miminko má Downův syndrom.. S manželem jsme byli rozhodnutí pro potrat... nemáme dost síly ani vůle vychovávat postižené dítě. Navíc doma máme 15měs. klučíka, který občas vydá za dvě děti.. ale to, že o miminko přijdete, když už kope, bylo to v 19tt, že rozhodnete o jeho životě, to je strašné... ráda bych proto založila toto téma, abychom se vzájemně podpořily, řekly si zkušenosti a vymyslely, co dál...

lentilkah
30. čer 2017

@zuzajulie Ahoj, tak to je super, ze to nebylo genetickeho puvodu. Cyklus taky hezky naskocil. S tim leidnem jsou nejake problemy v tehotenstvi?
S pitvou bohuzel nevim jiste, ale rekla bych, ze z kazde revize pitvu nedelaji. Mozna kdyby se to opakovalo.
Jinak me se prisel po porodu zeptat doktor, zda maji udelat pitvu. Rekla jsem ze nevim, ze o ni v Gennetu nemluvili, ale pak jsem ji mela v prehledu vykazanych ukonu na pojistovne. Jestli ji udelali sami od sebe, nebo to konzultovali s Gennetem, to nevim.

rottentocore
Odpověď byla odstraněná
baobaba
8. črc 2017

@rottentocore A tím jako chcete podpořit všechny, co šly na potrat? Nebo proč to sem dáváte?

rottentocore
8. črc 2017

@baobaba protože chci aby viděli, že downuv syndrom není nic hrozného. Já jsem vždycky tvrdila, že pokud by se mi narodilo postižené dítě, dala bych ho pryč. Jenže pak se to stalo a narodila se mi neočekávaně holka s Downovým syndromem. Nechala jsem si ji a bylo to to nejlepší co jsem mohla udělat. Kromě vzhledu se neliší od zdravých dětí.

baobaba
8. črc 2017

Už samotný název diskuze je v minulém čase, myslím, že to sem nepatří, ale to je vaše věc, jestli vám dělá dobře jitřit rány. Přeji vám a vaši holčičce co nejspokojenější život.

rottentocore
8. črc 2017

@baobaba nechci tím nikomu ubližovat. Pokud vás to pobuřuje tak to smažu....jen jsem chtěla, aby to viděli, třeba by si někdo i takové dítě nechal...není to hrozné, jak doktoři říkají...

jade85
8. črc 2017

@rottentocore tak si založte diskuzi na podporu těch, co na potrat nešly. Tady je to fakt mimo a pro mě krajně nepříjemné.

rottentocore
8. črc 2017

@jade85 už jsem ten příspěvek nahlasila, že je nevhodný tak předpokládám, že ho smažou. do té doby na něj prostě nekoukejte. nebylo to myšleno nijak zle😉

rottentocore
8. črc 2017

takže ještě jednou se omlouvám vsem, koho se tento příspevek dotknul.

baobaba
8. črc 2017

@rottentocore Pokud vím, sama jste psala, že vědět o DS před porodem, holčičku si nenecháte. Je něco uplně jiného, když jste byla postavena před hotovou věc. A jistě víte, že není DS jako DS a opravdu upřímně vám přeji, aby vám vaše holčička dělala jen radost. Toto je můj poslední příspěvek k tomuto, netřeba se v tom pitvat dále.

baobaba
8. črc 2017

Až teď čtu vaši zprávu, děkuji za empatii a přeji opravdu co nejšťastnější život.

lentilkah
8. črc 2017

@rottentocore Ono je blby, ze se k DS pridruzuji ruzne dalsi vady a nikdo ti dopredu nerekne, jak moc postizene dite bude. V nasem pripade bylo treba postizeni tak fatalni, ze byla podle lekaru otazka casu, kdy by to priroda vyresila sama. Z toho duvodu jsem po zkouknuti videa nemela pocit, ze jsem se zachovala spatne a nedala sanci na zivot, protoze vim, ze nase dite zadnou sanci nemelo. Presto zatim nebyl den, kdy bych si na to nevzpomnela, takze musim souhlasit s @baobaba , ze by to nekomu mohlo ublizit.
Jinak vam drzim palce a preju dal tak krasne pokroky jako doposud. Vim, ze si to nemyslela zle.

zuzajulie
8. črc 2017

@lentilkah moje melo Patau a uz tak velke vady, ze jsem sla rodit podle me asi uz s mrtvym ditetem... Takze tam nebylo o cem...
Jsem ale rada, ze se to zjistilo vcas.

lentilkah
8. črc 2017

@zuzajulie Zrovna u toho Patau taky neni sance no. I tak je to proste psychicky narocne.

packaf
8. črc 2017

Doufám, že nikoho nějak nepohorším, ale nedávno jsem četla článek a pak četla i v jedné diskuzi, že některé soukromé kliniky kšeftují s potracenými plody. Můžu vám říct, že dodnes z toho nespím a brečím jen si na to vzpomenu. A proto bych i byla ráda, kdyby mi někdo uvedl na pravou míru, co se děje s dítětem, když je nutný potrat v II. trimestru? ... Tímto příspěvkem bych spíše chtěla upozornit ty ženy, které si myslí, že soukromá klinika je lepší než veřejná nemocnice nebo soukromý lékař s malou ordinací. Šlo o to, že na té soukromé klinice vám řeknou, že dítě má VV a že bude lepší jít na potrat, přitom je dítě zcela zdravé a jen Vás to stojí nervy a miminko život. Vyvolají vám porod v II. trimestru, dítě je životaschopné, ale ne mimo dělohu. Po tomto uměle vyvolaném porodu ho prý doktoři zabijí!!! Potřebují aby mozek měl nějakou dobu aktivitu a potom .... no, jak říkám je to má noční můra, jak se může někdo takovým hnusným způsobem živit a doktor zabít takového malého človíčka. Byla to i zpověď nějakých zdrav. sester, které z těmi potracenými dětmi jsou ve vedlejší místnosti a třeba čekají, že zemře samo (na podchlazení, nemá vyvinuté plíce, tak prostě po pár minutách zemře). A pak dají tělíčko na výzkumy. ... Já nechci tady nikoho děsit, jsem z toho samotná v šoku😢 a ráda bych věděla, pokud tady je nějaká maminka, která musela dát miminko kvůli VV pryč, zda by mi řekla, jak to opravdu je! ☹ Co se děje s tím plodem potom?

lentilkah
9. črc 2017

@packaf Doporucuju neverit kazdy kravine, kterou si prectes, to je tak vsechno, co k tomu rict.

zuzajulie
9. črc 2017

@packaf nevik ale ja myslim, ze Sofinka uz byla mrtva.

packaf
9. črc 2017

já sama z toho jsem špatná, mám noční můry, na druhou stranu si nedělám iluze o našem zdravotnictví. Peníze vládnou světu a některé hyeny pro ně udělají i takové zvěrstva!!! Zajímá mě to jelikož jsem na tyto dva zdroje informací narazila nezávazně na sebe.

packaf
9. črc 2017

dávám jsem zdroj jednoho příspěvku na netu. Sama tomu nechci věřit a budu moc ráda, pokud mi toto někdo vyvrátí, mám z toho noční můry a pokud se toto skutečně děje, tak bych sama tomu lékaři zakroutila krkem, jak vůbec může někdo něco takového udělat! http://www.hlavnespravy.sk/sestricky-opisuju-ak...

simdan
11. črc 2017

@packaf ahoj...Senát schválil zákon o pohřebnictví, který mj. garantuje pietní zacházení s těly nenarozených dětí. Pro zákon hlasovalo 59 přítomných senátorů, proti nebyl nikdo, devět se zdrželo. Podle zákona budou všechna těla dětí nad 500 g pohřbena buď rodiči nebo pohřeb zajistí obec. Má-li tělíčko méně než půl kila a rodiče nepožádají do 96 hodin o jeho vydání, je garantováno důstojné zpopelnění v krematoriu. Zákon o pohřebnictví připravilo Ministerstvo pro místní rozvoj a Poslanecká sněmovna jej schválila koncem dubna.
Podle vládního návrhu zákona je garantováno pietní zacházení s pozůstatky a ostatky všech nenarozených dětí. V případě, že rodiče neprojeví zájem tělo svého mrtvě narozeného dítěte nechat pohřbít, bude pohřeb zajištěn obcí, a to slušným způsobem a podle místních zvyků. Tělo mrtvě narozeného dítěte bude chráněno státem, škůdci hrozí pokuta až 200 000 Kč.

V případě plodů po potratu je poskytovatel zdravotní služby povinen tělíčko vydat k pohřbení osobě blízké, a to včetně placenty a biologických zbytků potratu. Opuštěné plody po potratu osobou blízkou (po lhůtě 96 hodin od potratu) nesmí být spáleny ve spalovně s dalším odpadem, ale musí být zpopelněny v rakvi v krematoriu na náklady zdravotního pojištění.

simdan
11. črc 2017

@packaf a tomu článku výše nevěřím,pokud se miminko narodí ještě živé(a zemře mimo dělohu)v rámci pár minut nemohou ti ho vzít,pokud si to nepřeješ a chceš ho mít u sebe aspoň tu chvíli...a co dělají soukromé kliniky?to netuším,já navštěvuji pouze státní nemocnice

apollo20
11. črc 2017

@packaf
Víš, budu mluvit pouze za sebe, možná to mají ostatní holky jinak.
Jsem v této skupině ! PO ! velmi traumatizujícím zážitku a jsem uvnitř plná bolesti a smutku. Co se nám stalo, již nezměníme.
Moc mi pomáhalo, že se tu navzájem opravdu podpoříme a můžeme sdílet své pocity a víme, že nám ostatní holky rozumí, což se o okolí "venku" říct úplně nedá, ačkoli se snaží.
Ptám se tedy proč a jaký účel má, se tady hrabat v takových demagogiích, když už vůbec nic nezmůžeme.
Měj se pěkně.

alli005
11. črc 2017

@apollo20 naprosto souhlasím !!!! téma, které se tu snaží @packaf bůhvíproč rozebírat sem vůbec nepatří !!!

baobaba
11. črc 2017

@apollo20 Díky za Tvůj příspěvek, mám to uplně stejně.
@packaf Pokud věříš každému blafu na internetu a máš z toho noční děsy, myslím, že by bylo lepší vyhledat psychologa a ne to sdílet na diskuzi s tématem, jaký tato diskuze má (tedy má mít)

packaf
11. črc 2017

holky, já nechtěla nikoho naštvat, pátrala jsem po netu více a v USA mají ještě Obamou schválený zákon opačný než máme nově my, to co tady uváděla @simdan. Zas nedělejte ze mě blázna na psychologa, ony se opravdu nepovedené potraty stávají, nedělám si iluze. Kde jinde do diskuze bych měla jít než tam, kde to opravdu někdo (bohužel) musel zažít. Natrefila jsem na další informace, že i lékaři u nás při rozštěpu doporučují potrat! Dnes se to dá řešit operací, kamarádka má také rozštěp, krásně operovaný a nejde ani nic poznat, a nevidím to jako VV. Já se nechci v tomto hrabat a někomu vracet vzpomínky na tak hrůzný zážitek, nepřála bych to nikomu zažít. I tady na MK psala jedna maminka, že po vyvolaném porodu (potratu) cítila, jak se miminko hýbe ☹ 😔. Děkuji @simdan, že mi zde dala tyto informace, vůbec jsem o tomto novém zákoně nevěděla. Ten článek je možná přitažený za vlasy, a proto jsem pátrala dál. Tady v Evropě se tam možná ještě neděje, ale co si přečtete o USA, tak tam si nedělám iluze, že by se něco takového nedělo! ☹

simdan
11. črc 2017

@apollo20 chápu holky,neumím si představit co jste museli prožít,já přidala jen článek co jde a na maminky miminek mají nárok,že opravdu i když nedonošené miminko není odpad...a je na rozhodnutí rodiny od dubna 2017 jak s tělíčkem naloží a že opravdu mají nárok na to naložit s ním,jako s opravdovým dítětem-člověkem...a jak jsem psala výše,názory klinik soukromých mě nezajímají,já chodím do státních nemocnic,řeším vše s lékaři a vždy se hájím tím tím na co mám právo a nárok, jen pro uklidnění maminek,čím si prošly,jaké si zvolily rozhodnutí a že mají právo si se svým miminkem opravdu naložit jak samy si přejí ❤

simdan
11. črc 2017

@packaf ano zákon je nově od dubna 2017 🙂

kajalka
11. črc 2017

@packaf Ale ono se to děje. Vím to od patoložky, která se zabývá nuceně potracenýma plodama, především po plodovce. U naprosto zdravých miminek si musejí diagnózy cucat z prstu..

packaf
11. črc 2017

@kajalka chcete opravdu říct, že se to děje i tady u nás?!! Že je opravdu doktor schopný obětovat život miminka, aby byly na čem zkoumat a pitvat????!!!!

baobaba
11. črc 2017

@packaf Tak pokud máte noční děsy, na psychologovi nevidím nic špatného? Já ho (i psychiatra) po potratu také navštívila a jako blázen si nepřipadám ...

Strana