icon

Downův syndrom. Šly jsme na potrat. Podpoříme se?

lucie.krajcarova
23. črc 2010

Milé maminky, potkala mě moc smutná věc... z plodovky se potvrdilo, že miminko má Downův syndrom.. S manželem jsme byli rozhodnutí pro potrat... nemáme dost síly ani vůle vychovávat postižené dítě. Navíc doma máme 15měs. klučíka, který občas vydá za dvě děti.. ale to, že o miminko přijdete, když už kope, bylo to v 19tt, že rozhodnete o jeho životě, to je strašné... ráda bych proto založila toto téma, abychom se vzájemně podpořily, řekly si zkušenosti a vymyslely, co dál...

kajalka
11. črc 2017

@packaf Popravdě nevím, co se s nimi děje dál, jen vím, jak nepřesné jsou výsledky plodovky, ač udávaná čísla hovoří jinak. Že u naprosto zdravých mimin vycházejí špatné výsledky a ty pak jdou na potrat, vždyť i tady na MK nejedna maminka psala, že si dítě i přes špatné výsledky nechala a ejhle - narodilo se jí úplně zdravé miminko.

baobaba
11. črc 2017

@packaf ... tak kajalka asi píše o potracených plodech po provedené amniocentéze (jistá rizika tu přeci jen jsou) Nepředpokládám, že tyto plody se narodí živé? A jestli si někdo pak musí vymýšlet diagnózu jako příčinu potratu, to netuším. Vždyť se může potratit i bez příčiny, ne? .... a končim. Už sem nelezu. Řeší se tu věci, které sem nepatří. Mějte se blaze!

baobaba
11. črc 2017

@kajalka Psala jsem to shodně s vámi. A ano, nejedna maminka, co měla špatné výsledky screeningu, pak měla zdravé miminko .... a už fakt končím, místo podpory (téma diskuze) se tu člověk akorát zas sesype. Mějte pěkný den!

alemari
11. črc 2017

@packaf " podpořme se" je tu napsáno!!!! Proč to tu píšeš ženská! Já tu teda nepatřím, ale znám příběh jedné maminky, co to musela celé absolvovat, toto tu opravdu číst nepotřebuje..

lentilkah
11. črc 2017

@alemari To nikdo z nas, kdo to zazil. Ale asi je marne to vysvetlovat. Lepsi ignorovat.

alemari
11. črc 2017

@lentilkah moje nervy..

lentilkah
11. črc 2017

@alemari Njn, neni to prvni, ani posledni prispevek, ktery sem nepatri. Nekomu empatie bohuzel nic nerika.

jade85
18. črc 2017

Ahoj holky, tak mi dnes muj gynekolog potvrdil tehotenstvi, podle utz jsem 6+4 , srdicko bije, takze zda se, ze po tri cykly po potratu jsem opravdu magicke, co se tyce dalsiho tehu 🙂 na screening jdu 29.8. do Gennetu k MUDr. Dolezalovi a pak na genetickou konzultaci k MUDr. Hlavove.
@lentilkah vim, ze ty jsi tam chodila, nemas s nekym z nich zkusenost?

makronka29
18. črc 2017

@jade85 obrovská gratulace (nechci to zakřiknout), u mně to taky vyšlo na tři cykly po zákroku 🙂 tak se nestrachuj (ikdyž sama vím, že to moc dobře nejde) a užívej si to 🙂

jade85
18. črc 2017

@makronka29 dekuju, po pravde jsem relativne v klidu, vic, nez jsem cekala, bud mi instinkt rika, ze tentokrat je to ok a nebo jsem proste zfetovana tehu hormonama, ktery mi nedovolej se stresovat 🙂

lentilkah
18. črc 2017

@jade85 Ahoj, jeste jednou gratuluju a neboj, urcite uz to bude v poradku. U Hlavove jsem byla na konzultacich, na te prvni po spatnem screeningu nebylo moc co resit, tam se jen probrala anamneza a sepsala zadost o ukonceni. Ted po screeningu nam rekla, ze jsou vysledky moc hezke, uklidnila me, ze tripple test vyjde nejspis taky dobre a nabidla plodovku, ale nenutila. Rekla, ze zalezi na me. Jinak na utz chodim k Hynkovi, ale tam budou vsichni dobri.
Ja byla dneska na 2.screeningu, vse vypada v poradku, tak se mi ulevilo.

jade85
18. črc 2017

@lentilkah ahoj, dekuju za gratulace i za info 🙂 uvidime jak to dopadne, je to az za 6 tydnu, coz se mi ted zda neskutecny, ale snad to utece 🙂
Jsem rada, ze mas v poradku i druhy screening, to je super, tak ted uz jen tesit se na miminko 🙂
Jen me tak napada - screening sis normalne platila, nebo je to v pripade pozitivniho vysledku v predchozim tehu nejak jinak?

petuliee
18. črc 2017

@jade85 moc gratuluji a držim vše co mám

jade85
18. črc 2017

@petuliee diky moc 🙂 Co ty, jak se citis? Jeste jsi 2 v 1? Slysela jsem, ze hodne srpnatek se narodilo driv? 🙂

mimi2016
18. črc 2017

@jade85
Moc gratuluji! Určitě bude všechno v pořádku! ✌️👶

mimi2016
18. črc 2017

Ahojte holky, u mě byla změna, protože jsme z Gennetu neměli všechny výsledky písemně, museli jsme u soukr.lékaře objednávku zrušit. V Gennetu nám pak dali všechny papíry a doporučili jít na nejvíc detailní testy, jestli jsme oba opravdu bez problémů. (Ikdyž už nám bylo před tím řečeno, že jsme..) Tak jsme si tam krev nechali vzít a čekáme na výsledky prý až do konce prázdnin. A Mudr Hlavová nám doporučila mít příště IVF.. nevím no.. moc se me do toho nechce, když problém s otěhotěhotněním nemáme. Počkám na výsledky a jestli budou výsledky negat, tak asi to do třetice zkusíme přirozeně 🙏 Prý DS byl v Gennetu 3x po sobě jednou za 25let. 🙏

lentilkah
18. črc 2017

@jade85 Screening jsem normalne platila, stoji tam 1100,- Ale hodne pojistoven ho pak proplaci.

jade85
18. črc 2017

@lentilkah Oki, díky, počítám s tím, moje pojišťovna to neproplácí přímo, dá se to vzít z nějakých bonusových bodů nebo co...minule jsem to neměla ani sílu řešit.

lentilkah
18. črc 2017

@jade85 Ja mam OZP a taky se to bere z nejakych bodu. Priznam se, ze minule jsem to taky vubec neresila a ted jsem se k tomu jeste nejak nedostala 🙄 🙂

jade85
18. črc 2017

@lentilkah haha, taky mám OZP 😀

alli005
18. črc 2017

@jade85 po mě teď v Gennetu nic nechtěli. Nevim jestli to bylo tím, že jsem měla od mojí doktorky vystavenou žádanku na genet. konzultaci ( o screeningu v té žádance nebylo ani slovo), předpokládám ale, že by na kasírování nezapomněli....
Jinak já i minule i teď byla na utz (a minule na plodovce) u MUDr. Kilijánový a za mě super.
Genetičku nám od minule změnili, ta původní u nich skončila a jméno tý nový si nepamatuju, ale taky hrozně fajn, starší doktorka.

lentilkah
19. črc 2017

@jade85 No vidis 🙂 Tak tam si musis zalozit online vitakartu, a pres ni pak zazadas o to proplaceni. Ja uz si ji zalozila, jen vyplnit tu zadost... Jinak mas tam prehled veskere lekarske pece, co si kdo vykazal na pojistovnu k proplaceni. Zajimave pocteni 😒

jade85
19. črc 2017

@alli005 já budu mít žádanku jak na screening, tak na genetiku. Tak uvidím. Hlavně, aby to dobře dopadlo, ta tisícovka je na tom nejmíň důležitá 🙂

jade85
19. črc 2017

@lentilkah jj, online vitakartu mám, taky kontroluju, co si za mě doktoři účtujou 😀

lentilkah
19. črc 2017

@jade85 Taky se nestacis divit? Nebo mas poctive doktory?
Jinak pak uz by to melo byt jednoduche, vyplnis zadost, vlozis doklad o zaplaceni a je to. Jeste ze na to prisla rec, dneska to poslu, jinak bych se k tomu snad nedokopala 🙂

petuliee
19. črc 2017

@jade85 já stále 2v1 jj hodně srpnatek šlo driv, ja mam termin 1 a 3 a uz by teda mohl jako ven 😀

alli005
19. črc 2017

@jade85 s těmi penězi jsem to měla naprosto stejně, zaplatila bych i 2 tisíce, kdyby je po mě chtěli 😉 ale nikdo nic nechtěl...

jade85
19. črc 2017

@lentilkah mám poctivý doktory 🙂 nebo aspoň nějak jsem nenarazila na nic, co by bylo vyloženě mimo, jako vyšetření v den, kdy jsem tam nebyla a tak.
@petuliee tak pak dej vědět, moc držím palce 🙂

lentilkah
19. črc 2017

@jade85 To ja odhalila i jeden pripad, kdy jsem tam vubec nebyla a pritom bylo vykazano. Ale spis mi nesedi vykazane ukony. Napr. jsem byla na gynde, dr mi jen vypsal prukazku a sla jsem. No a nasledne byl vykazany utz, prohlidka atd. Nebo na ocnim, mereni ocniho tlaku a jeste neco, co vubec neprobehlo. Je moznost tam na to upozornit, ale je to slovo proti slovu a ze bych stala o problemy, to nestojim.

petuliee
27. črc 2017

před rokem sem zjistila že sem těhotná, nakonec to nedopadlo 20.7 to ale konečně dopadlo, po nervech před sceningem, plodovkou a všema utz zda se ted něco nepodělá, nepodělalo v 7:45 se nám narodil zdravej chlapeček Kájik. držim palce všem snažilkám i těhulkám at už je nic tak hrozného nepotká <3

Strana