Otěhotnění po umělém přerušení těhotenství

jge
15. čer 2016

Mile maminky, prave prochazim neskutečnou ztrátou a rada bych slova nadeje. Prosim všechny maminky, které by se do me chteli pustit a odsoudit, at tak radeji nedelaji, je mi na nic uz takto. Dekuji.

V pondělí 13.6. jsem byla na UPT (vlastní rozhodnuti z mnoha duvodu - největší ale z duvodu prodelani nekterych vysetreni, když jsem nevedela, ze jsem tehu (selhani aktikoncepce), která ohrozuji plod s rizikem poskozeni 50%. Vim, ze to znamena, ze je tam také 50% sance na zdrave miminko, ale riskovat potrat v pozdejsim stadiu jsem nechtěla). Potrat prodelam v 6tt. Od te doby jen placu a vycitam si vse. Co me ale motivuje je fakt, ze se chci pokusit o to me miminecko znovu. Maminky, které prosly potratem (at uz z vlastního ci medicinskeho duvodu), co je nejlepší udelat, aby se telo co nejdříve zahojilo a zacalo normalne fungovat? Za jak dlouho se vam podarilo otěhotnět? Donosily jsme v poradku sve miminko. Mam jiz 2 zdrave deti doma, za které jsem neskutecne vdecna a ktere me drzi nad vodou. Dekuji.

zuzana0809
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
blecha94
15. čer 2016

@zuzana0809 Nepsala o hormonální antikoncepci. Ani o tom, že ta vyšetření prodělala kvůli těhotenství. Mohla jít na obyčejný RTG. ;)

ivetka7686
15. čer 2016

@jge ahojky,jestli si chces popovidat,tak napis SZ 😉

jge
autor
15. čer 2016

@zuzana0809 Dekuji, ale presne o toto jsem prosila, at nikdo nepise. Neselhala hormonalni antikoncepce (nemohu mit), ale kondom, a byla jsem na RTG a dalsich vysetreni. Promin, ale cekat do nejakeho 20tydne a pak jit na potrat, tak na to bych nemela. Samotnou me to trapi a mam vycitky.

jge
autor
15. čer 2016

@ivetka7686 Co je to prosim SZ?

ivetka7686
15. čer 2016

@jge soukroma zprava 😊

apoquel
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
zuzana0809
15. čer 2016

@blecha94 Já vím,taky jsem byla na RTG a nevěděla jestli nejsem těhotná když jsme se snažili.Mě bylo řečeno že to nevadí pokud ještě ani o případném těhu nevím.Víš mě spíš mrzí,že s dotazy tohoto typu lezou mezi snažilky,nastavající maminky a maminky.Přestala jsem kvůli tomu chodit na emimino,tam lezli furt😠.

jge
autor
15. čer 2016

@zuzana0809 Nechci nikoho obtěžovat, dráždit, atd.

puresin
15. čer 2016

@zuzana0809 Jsem maminka a nastávající maminka a dotazy tohoto typu mě rozhodně nerozčilují. Patří to holt k životu. Jinak já měla podezření na těhu 2 dny před očekávanou MS a když jsem se o tom (fakt jen pro jistotu) zmínila u zubaře, který mi měl udělat RTG horní čelisti, rázně to odmítl, že je to obrovský risk i metr od "mimča". Takže tak.

@jge A svou odpověď už jsem Ti napsala v druhé diskuzi na tohle téma. 🙂

bendys
15. čer 2016

@zuzana0809 Ahoj, opravdu ti přijde normální takto agresivně reagovat na normální dotaz??? ˇˇZe tobě neselhala hormonální antikoncepce tak se to nemůže stát nikomu??? Navíc zakladatelka ani nepsala o hormonální antikoncepci... Zakladatelka položí otázku, požádá ať si necháš podobné názory od cesty a ty co, musíš vyplivat jedové sliny? Nikdy nesuď nikoho, dokud si nechodila v jeho botách. A promiň, ale vyplodit větu "A přeji ti aby se ti radši další dítě nepovedlo.", to jsi hrdinka. Ja jsem sama po několikaletém snažení, pokusů IVF, ale proč bych měla někoho odsuzovat pro jeho rozhodnutí? Navíc z popisu situace dost racionální??? Opravdu ti přijde v pohodě být na lidi zlá a agresivně prezentovat svůj pohled na situaci, na kterou se nikdo neptal??? Proč???
@jge držím palce ať se dáš brzy dohromady. Existují kdyžtak krizová centra kde ti můžou dát okamžitou psychologickou pomoc. A je spousta holek a žen, které podstoupili interrupci a pak donosili zdravá miminka. Je to obrovský zásah do těla, tak mu dej čas se srovnat,je to šílená hormonální horská dráha... Nejdůležitější je, ale zahojit hlavu. Drž se!

pabka
15. čer 2016

@zuzana0809 málokdy reaguji na lidi jako jsi ty, ale teď mi to fakt nedá - neumis číst nebo pochopit dotaz? Na tvůj názor ohledně potratů se nikdo neptal, pokud tě dotaz dráždí, necti ho a pokud jsi obecně typ, který ma problémy respektovat ostatní, necti žádné diskuse. Zakladatelka velmi slušně položila dotaz, pokud k tomu nic nemáš, nepis. Vidíš, ze se sama trápí, tak proč si nekopnout, ze.... i kdyby sla na potrat podle tvých kritérií zbytečně, nic ti do toho není.
Mě zas vytaci tyhle moralisticky lyncovaci komentáře, nehledě na ošklivý poznámky v prvním komentáři, to uz je dost přes čáru.
Ještě nikdy jsem sem nepsala konfrontační zprávu, ale tohle mi nejak nešlo přejít, zejména od někoho, kdo si tím neprošel a honí si triko, jak on by věc bezchybně a spravnacky vyřešil.

@jge podobne chytré Horákyně viz výše nevnimej, ony tvůj život nežijí.. ja tě chápu... vzala jsem si léky, které se nesmí, když jsem ještě nevěděla, ze jsem těhotná... následná vyšetření nedopadla ideálně. Ja si tedy nakonec miminko nechala, ale uvažovala jsem i podobným směrem, jako ty. Je to každého rozhodnutí. Chápu te a držím palce do dalšího těhotenství.

zuzana0809
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pabka
15. čer 2016

@zuzana0809 Hurá, konečně první super nápad, který od tebe zazněl - už radši nic psát nebudu. Tleskám a drž se tohoto rozhodnutí.

ivetka7686
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
zuzana0809
15. čer 2016

@ivetka7686 Omlouvám se ti,prostě viďím rudě když jde o toto.Neměla jsem to číst.Radši už mě nezmiňujte.Nechci sem už koukat.

ivetka7686
15. čer 2016

@zuzana0809 ja taky byla Na UTP a ted cekam chlapecka.Taky me takhle odsoudis jako autora dizkuze? 😐

ivetka7686
15. čer 2016

UPT*

zuzana_ka
15. čer 2016

To přerušení doporučil doktor?

terry1512
15. čer 2016

@zuzana0809 Víš co raděj si rovnou liskni třeba tě to probere.A proč by tě nikdo neměl zmiňovat?Co sis navařila to si spapej. 😠 Já teda taky vidím rudě když si tohle nechutný moralizování a odsuzování někde přečtu.Nežiješ její život a dovoluješ si soudit.Jak ubohé!!!!!

@jge Sice jsem si tím neprošla,ale myslím že je pro tebe důležité se prvně psychicky dát dohromady.Často tělo je o.k ale psychika ne.pak by i mohl být problém s dalším těhotenstvím.Prostě sama musíš cítit že je ta správná doba na to jít do toho znova.Prostě nevytloukat klín klínem.
Přeju ti aby ses dala co nejdřív do kupy,rodina a děti určitě pomůžou. 🙂

zuzana_ka
15. čer 2016

@zuzana0809 v obecném měřítku mám stejný názor jako ty🙂

nutricnihodnota
15. čer 2016

Je pravda, že je to tu každou chvíli "ne vlastní vinou, někdo, či něco selhalo, bez mého přičinění, atd...." Jít na potrat možná zdravého dítěte jen proto, že " cekat do nejakeho 20tydne a pak jit na potrat, tak na to bych nemela". WTF???? Co mají jako říkat ty ženský, který samovolně potratí mnohem později a nakonec nikdy žádné nedonosí?

zuzana_ka
15. čer 2016

@nutricnihodnota mě osobně to příjde celé takové zajímavé. Paní zakladatelka psala, že měla plno důvodů pro ukončení, napsala jen ten rádobi nejdůležitější - ok, ale jestli interupci dopourčil doktor to už nenapsala, takže si myslím, že se rozhodla z vlastní vůle, což si myslím, že je velice smutné...

terry1512
15. čer 2016

@nutricnihodnota No nevím jak tohle můžete srovnávat.Je to smutné ale maminka co potratí v 2. trimestru samovolně to jaksi nemůže ovlivnit.Prostě něco je najednou špatně.Je to smutné,ale bohužel realita.
Naopak pokud je tady riziko 50% že dítě bude nemocné,postižené atd.. a je to takto brzy tak je snad lepší se rozhodnout pro interupci,než čekat tak dlouho.Co když by opravdu bylo postižené?Ovlivní to celou rodinu,ne jen jí.A navíc né každý má jak bych to řekla ,,koule" na to vychovávat postižené dítě a dívat se na to jak trpí.
Cítit kopání atd.. navíc má doma další děti.
Myslím že v tomto případě to bylo správné rozhodnutí.

zuzana_ka
15. čer 2016

@terry1512 a kdo řekl, že je to 50:50 že bude postižené?

zuzana0809
15. čer 2016

@zuzana_ka Pokud by ji interrupci doporučil doktor,tak se jí z celého srdce omluvím a ještě si nafackuju, ale mám dojem že to by napsala přece hned.Jinak si prostě stojím za tím, že potrat je hnus,nikdo přece nemá mít právo rozhodovat o tom, zda bude někdo jiný dýchat.Když žena otěhotní, měla by být schopná si poradit a ne hledat důvody a příčiny, proč se miminka zbavit.Nebo si to má nechat pro sebe a ne tím drtit druhé.Mě je prostě z toho vždycky hrozně.Neumím si představit situaci která by donutila mě osobně dát miminko pryč.Radsi bych obětovala svůj život než obětovat dítě.

zuzana_ka
15. čer 2016

@zuzana0809 v takto ranném stádiu něco usuzovat, je hloupost. To je stejné jako když ženská která se opije a druhý den zjistí, že je těhotná tak hned musí valit na potrat...

zuzana0809
15. čer 2016

@zuzana_ka To je jasné,no jo.Prdím na to.Jdu si radši zaměstnat mysl veselejšími věcmi.Navíc mám hromadu žehlení,včera jsem si prala věci na prcka😃.Tak se budu kochat😉

terry1512
15. čer 2016

@zuzana0809 Promiň ale nemůžeš to posoudit pokud si v té situaci nebyla.Pokud si nikdy nemusela udělat toto rozhodnutí.Já si ty důvody představit dokážu.Protože nemůžu myslet jen na to nenarozený dítě,ale i na ostatní členy domácnosti kterých se to dotkne.a to v případě postiženého dítěte spíš negativně dotkne.Já taky nejsem pro potraty všeobecně,ale v případě který psala zakladatelka ji chápu.

@zuzana_ka Tak RTG je dost velký problém v těhotenství.Mě ho nechtěl udělat ani zubař a to se rentgenuje jen pusa.A s vypitím alkoholu se to asi moc srovnávat nedá.Já si dám taky klidně pivo i teď.

skotskaa
15. čer 2016

Zakladatelka se ptala: "Maminky, které prosly potratem (at uz z vlastního ci medicinskeho duvodu), co je nejlepší udelat, aby se telo co nejdříve zahojilo a zacalo normalne fungovat? Za jak dlouho se vam podarilo otěhotnět?" Reagujte prosím na otázky, jakékoliv dohadování (nemluvě o urážkách) mimo téma mažu.