Panenka reborn. Co si o tom myslíte?

milisek2001
18. dub 2023

Ahoj, úplně nevím čím začít a jak to zde funguje. Ale potřebovala bych se svěřit a zároveň slyšet názor jiných. Teď k věci. S partnerem jsme spolu 3 roky a z toho 2 roky žijeme spolu. Strašně bychom chtěli dítě, ale já vzhledem ke zdravotnímu problému, který nastal po vyndání tělíska, mít pravděpodobně děti nemohu. Oba nás to moc trápí. Tak jsme se rozhodli, že si alespoň podřídíme panenku reborn. Abychom alespoň tak vyplnili to prázdné místo, které máme v srdci. Naše okolí, především mě, začali urážet, že jsem nemocná a patřím do léčebny atd. A já nevím jak se k tomu postavit. Tak bych chtěla slyšet Váš názor co si o tom myslíte.
Děkuji

lencaa11
18. dub 2023

@milisek2001 panenku dát pryč a řešit těhotenství s lékařem

pilzzee
18. dub 2023

@milisek2001 To je fakt ta nejvetsi kravina.

michaela666
18. dub 2023

Je spousta možností, které můžete zkusit - od návštěvy specializované kliniky až po adopci. 🍀
Koupit si panenku a snažit se vytěsnit problém mi přijde jako nejhorší řešení. Chápu reakci okolí, už jen ta představa je pro mě dost zvláštní. Když už si někdo pořídí místo mimina psa, ok. Je to živý tvor, člen rodiny. Umí vrátit zpět lásku a radost.
Co má suplovat panenka? Že se můžeš doma pomazlit? Nebo s ní budete časem fungovat jako s miminkem - kočárek, procházky, pokojíček? To si asi hned představí to okolí, které se na vás dívá jak na blázny.

konidana
18. dub 2023

Já bych si spíš pořídila zvíře , nebo hodně cestovala. Ale vaše volba...

irmamala
18. dub 2023

Tak to zní hodně děsivě. Myslím, že jsem jeden takový horor viděla, dokonce pro tu panenku najali chůvu. A panenka samozřejmě obživla a všechny podřezala 🙂 Zlehčuju to, ale tohle je fakt chorý. Jestli jí chceš, aby ses k něčemu přitiskla, když je ti v noci smutno, tak ok. Ale brát to jako náhražku dítěte, je fakt cesta do Bohnic. Jak už se tu píše, pořiďťe si psa, cestuje, zaměřte svou energii na hledání nových cest, třeba adopce.

gruyerre
18. dub 2023

@milisek2001 po pravdě... kdyby mi tohle řekla blízká kamarádka nebo příbuzná, měla bych taky velmi velké obavy o její psychické zdraví. Nemyslím to zle, nikomu tím neubližujete.

pampeliska1313
Autor odpověď smazal
Zobraz
daisy95
18. dub 2023

Absolutne bych za panenku neodsuzovala.. konec koncu tyhle specialni panenky slouzi jako terapeuticka pomucka, neni to klasicka panenka na hrani. Moji kamaradce panenka velmi pomohla kdyz nemohla dlouho dobe otehotnet a rozhodne to neni narusena osoba naopak velice inteligentni a emocne vyspela zena 🙂 dnes uz ma 5 leteho chlapecka a panenku posunula dal.. neni to o tom porodit si kocarek a chodit s panenkou ven a predstirat ze je to zive dite..

zelenaesmolda
18. dub 2023

@daisy95
jenze z tohohle prispevku to prave tak vyzniva

sahrazad1
18. dub 2023

Chápu , ze je to těžké , ale ty potřebuješ ty emoce v sobě zpracovat . Radši bych si našla terapeuta a řešila problém s nim . Jinak se můžeš objednat do nějakého CARu, ať se na tebe podívají tam . CAR má většinou lepší diagnostické možnosti , možná i zkušenosti . Takže krátce - nehazej flintu do žita , a řeš to …

daisy95
18. dub 2023

@zelenaesmolda ale nevyzniva.. pani pise ze by rada vyplnila prazdne misto v srdci.. to se prece hned nerovna ze hrajeme si na to ze panenka je zive miminko.. s panenkou se da pracovat doma v soukromi.. to ze si to tu nektery holky vylozi tak jakoze pani je blazen a bude panenku tahat po hristich a prebalovat ji plinky atd.. o tom to vazne neni

michaela666
18. dub 2023

@daisy95 Mě z toho vyplývá, že se smiřují s tím, že miminko mít nikdy nebudou a proto ta panenka - jako záplata na bolavé místo. Nevyčerpali ještě všechny možnosti a třeba by ho mohli mít, jen to bude složitější cesta. Na výsledku jednoho doktora -" mít pravděpodobně děti nemohu" bych tak zásadní problém nestavěla.
Kamarádka podle jejího gynekologa byla ve 34 neplodná. Ta střevní viróza, kterou údajně měla už 3 roky běhá po světě.

xxx3d
18. dub 2023

@milisek2001 rozumím ti.
taky jsem si takovou nějakou panenku, co vypadá fakticky jako miminko, kojenec, chtěla koupit. ta touha mít dítě, v náručí, když jsem stále nebyla těhotná a opravdu jsem nechtěla chodit na kliniku s tím vším okolo, to bylo peklo.
jenže... co pak s ní? pomazlit se, pochovat si panenku v náručí, ano, to jsem chtěla, toužila jsem po dítěti, a tahle panenka tak fakticky vypadá, ale... není živá.
Takže co? chodit s ní na procházky? pořídit všechny věci, co se kupují pro miminka, postýlka, přebalovák, pleny, židlička na krmení, oblečení...- ???
TO ne. Taky proto, pro tyhle další věci plynoucí z toho pomazlení, proto ne.
Šla jsem na tu kliniku, pozdě, ale přece.
zkus si promluvit se svým mužem, a vydej se na kliniku, vyber si dobrou, je z čeho vybírat a nezahazuj možnost mít dítě tak lehce tím, že si koupíš hračku.
Třeba si ji koupíš v rámci zklidnění a v rámci terapie po konzultaci se specialistou, ale bez té konzultaci si ji nekupuj, nebyla bys šťastná.

daisy95
18. dub 2023

@michaela666 jo to mas urcite pravdu.. proto taky vys pisu ze moje kamaradka nemohla dlouho otehotnet a panenka ji pomohla preckat jen tohle obdobi.. samozrejme to proc nemuze miminko mit a nazor jednoho doktora atd je treba resit dal 🙂

junykessy
18. dub 2023

@milisek2001 ahojky, ja ti plne rozumim. Jsem s přítelem 10let. Z toho se zadarilo poprve po 3letech,potrat 8tt....po 3letech znovu, potrat 17tt... Holt jsem v rukou reprodukcni kliniky a cekam na zazrak.. Zkuste si pořídit třeba zvířátko, ktere Vas oba naplni. Pokud nemáte cas na pejska, tak jakkekoli jine. Verte, ze Vam to pomuze. Upnete se na nej a nebudete tolik na mimi tlacit. Jak kazdy rika, je to v hlave. Neco na tom je, ale neni to uplne tak. Kamaradka taky nemohla otehotnet a ani se nesnazila. Ale poridila si psa, ja jsem otehotnela a ona mesic po mně... Ale panenkou, bych to asi neresila

krisstina93
18. dub 2023

Si kup radši psa, jak jako panenka dokáže zaplnit prázdné místo? Budeš předstírat, ze je kus plastu tvoje dítě? To je na diagnózu.

simkrk
18. dub 2023

@milisek2001 za me, radsi bych si poridila psa, kocku... 🤷😊.. A zkusit jina reseni nez panenku...

adela1995
19. dub 2023

Já bych nejdřív zkusila všechny možnosti otěhotnění. Když se to fakt nepovede, tak pomoc psychologa a adopci 🙂

vipeta
19. dub 2023

Reborn panenka je hrozně sporná věc... Vidím její velký přínos třeba u starých lidí, kteří ji mohou chovat, mazlit se s ní, ale u vás jako mladého páru...🤷 Každopádně, pokud opravdu nemůžete mít děti, zajímejte se spíš o osvojení jiného dítěte, prosím! Takových dětí, které by si zasloužili vaší lásku je, a nejsou to jen sociálně znevýhodněné děti... Nejdřív ale samozřejmě zkoušejte vlastní děťátko 🙏

izz76
21. dub 2023

@milisek2001 spis ty vysvětli k čemu ti ta panenka,co ti to dává, co s ni děláš. Hraješ si s ni jako s živým dítětem? Já to moc nechapu, pro mě je vec a byla by mi k ničemu, raději bych si pořídila živé štěňátko, nebo kotatko.

vojciniakova
21. dub 2023

@milisek2001 mě to nepřijde jako dobrý nápad, akorát se z toho muzes zbláznit. Panenka ti např. neporoste, nebudeš ji slyšet brečet atd. Z toho bych se asi zbláznila. Panenky patří holčičkám. Spis zkus problém řešit s gynekologem. Nebo i adopce třeba

zanett
21. dub 2023

@michaela666 Souhlasim s tim, ze neni nutne brat vzdy vazne to, co rikaji doktori. Mne uz doktori napovidali veci...nastesti se ty jejich hororove scenare nenaplnily.

trilien
21. dub 2023

@milisek2001 mne v IVF centre povedali, že na 98% nikdy neotehotniem a s vysokou pravdepodobnosťou ani IVF nebude úspešne, Manžel preferoval adopciu, ja psa. Reborn panenka nám nenapadla a priznám sa, prišlo by mi to zvláštne. Neodsudzujem toto riešenie, ale osobne mi nedáva zmysel investovať čas a energiu týmto smerom. Záverom, nemáme panenku, ani psa, ani adoptované dieťa. Narodilo sa nam vlastné, bez IVF, liekov, operácii a pod…a prišlo po 6 rokoch na prahu 40tky. Lekári nie sú neomylní 😉

petamaskova
Autor odpověď smazal
Zobraz
elfka21
22. dub 2023

Já ten napad chápu. V jedné fázi života mě to taky napadlo. Už jsem měla i jednu vybranou. Prostě jsem se chtěla dívat na miminko a pochovat si ho. Svěřila jsem se rodině a byla jsem taky za blázna. Ale teď když už mám dvě děti, tak vidím, jak nebetyčný rozdíl to je a že by to byl akt zoufalství a ne naděje. I mít zvíře je obrovský rozdíl ale alespoň je živé. Živte raději naději, která umírá poslední. 😉 A kdyby nebylo vlastní, dejte šanci nějakému opuštěnému dítěti.

zelenaesmolda
22. dub 2023

@trilien
Tak tomu se rika happy end s velkym H 🙂

sangina
22. dub 2023

po přečtení všech komentářů jsem došla k názoru že do kategorie blázdnů spadám i já..mám doma několik reborn panenek.Po počátečním šoku okolí si zvykly na fakt,že mi nedělá problém se s nimi ukazovat.ono totiž vše má něco do sebe..většina holek,co se snaží otěhotnět a mají problémy se napřed potřebují zklidnit...a dle mého je fuk,jestli to zvládne pes či zrovna panenka..a větu asi nemohu mít děti bych konzultovala s lékařem..a hlavně bych neházela flintu do žita...