Stará láska nerezaví?

nici121
19. zář 2018

Ahoj vsem, mam problem. Spis zamotanou hlavu. Hodne ve zkratce - pred tremi lety jsem mela pritele, cizince, vedli jsme v podstate vztah jen na dalku pac jsme oba byli v te dobe studenti, on v Recku, ja v Cr a financne to proste lepe neslo. Mela jsem ho opravdu hodne rada, ale ta dalka me ubijela. Rozesla jsem se s nim. Hodne jsem plakala, on taky. Cely ty tri roky jsem na nej myslela, tak nejak, jak se asi ma, zda ma pritelkyni a tak. Nasla jsem si partnera, ale uz na zacatku vztahu byly problemy, udelal mi hodne zlou vec, kdy jsem se docetla o sobe dost hnusne veci. Zkousla jsem to, chtela jsem byt opravdu stastna s nekym. No pak to bylo fajn, ale posledni rok je to uplne na dve veci. Spime spolu jednou za mesic cca, tak 5 min sexu. nebavi me to s nim. Zrusila jsem i nasi svatbu...Hadame se kvuli prkotinam. Ted jsme vybirali dovcu a ja si prorazila misto, kde zije ten muj byvaly. Chtela jsem ho nekde v koutku duse videt. Moc. Nakonec jsme se vecer sami sesli, 2×. Byly to moc hezke dva vecery. Citila jsem se tak, jako pred tremi roky s nim. Jako ja, krasne, volne. Nejlepe za ty roky, fakt…No a ma nejlepsi kamaradka je shodou okolnosti i jeho dobra kamaradka. Rekla mi, ze od doby, co jsem se s nim rozesla zadnou holku nemiloval tak jako me. A on mi i priznal, ze cely ty roky mysli na me. A ja na nej. Jenze, ted mam uplne zamotanou hlavu. Byli jsme tak nejak obcasne v kontaktu cele ty roky a ted poslednich 14 dni neustale...Pritel to samozrejme nevi, zitra letime domu a ja brecim uz ted. Nevim co delat… Diky za precteni, N.

zoniga
19. zář 2018

@nici121 tak tam s ním zůstaň ;)

katherinka33
19. zář 2018

@nici121 Ahoj, kdyz si to cele po sobe prectes, musi Ti dojit, kdy jsi opravdu stastna. A to je prece nejdulezitejsi. Po boku sveho nynejsiho pritele to nevypada....tak proc ztracet cas a ochuzovat se o to, co je prave. I kdyby to s reckym pritelem znova nevyslo, urcite Ti pomuze na ceste k tomu, byt spokojenejsi a stastnejsi. Promluv si s pritelem a najdete reseni. I kdyz to nemusi byt nejprijemnejsi, pak budes rada, uvidis.

puresin
19. zář 2018

@nici121 Stehovani do Recka je sen kazde druhe, a Ty tam k tomu mas velkou lasku. Ja bych zustala. 🙂

renatajsemja
19. zář 2018

@nici121 Zůstaň s ním. Občas se stává že stará láska vážně nerezaví...mám s tím své zkušenosti.

denny27
19. zář 2018

Pokud tě netíží jazyková bariéra, zůstaň v Řecku 😊😊 práci by sis tam našla...

berenika39
19. zář 2018

Kolik ti je, jestli se můžu zeptat? Zamilovanost je fajn, ale realita života pak taky jiná...

michaela_2
19. zář 2018

@nici121 nemáš děti, nejsi vdaná a máš vlastně budoucnost v tomto směru čistou jako nepopsaný papír 🙂
S aktuálním přítelem to - jak sama píšeš, stejně za moc nestojí, ukončila bych na tvém místě ten vztah - není to fér ani k jednomu z Vás.
Podle toho co píšeš mám pocit, že v každém potenciálním budoucím příteli bys hledala toho, ke kterému tě to ty roky táhne, takže bych to zkusila, být s ním. Ono i v případě že to nevyjde, si pak alespoň nemusíš věčně říkat ,,co kdyby"......

Hodně štěstí!

nici121
autor
19. zář 2018

@berenika39 24. Zamilovanost je fajn, ale tohle uz neni podle me jen zamilovanost. Nemyslim si, ze je uplna nahoda, ze cele ty roky na sebe oba dva myslime, vyptavame se kamaradky na toho druheho a vlastne to tam porad je. Kdyz me chytil za ruku, citila jsem to, jak to rict - ono - to pravy, to co jsem nikdy u zadnyho kluka necitila ... a to jswm vzdy na zacatku mela ruzove bryle, motylky v brise a blaznove zamilovana jsem byla az po usi. Tohle je jiny, silnejsi... Nevim no :(

zoniga
19. zář 2018

@nici121 no tak nevahej prece. Jsi stale mlada a bezdetna, tak o nicem nepremyslej a zustan s nim.

klea81
19. zář 2018

Rozejdi se a buď se svou láskou. Lepší případně litovat, že to nevyšlo než v 60 naříkat, žes to měla zkusit. Myslím, že když na sebe myslíte 3 roky, je to vážné a nadějné 😍

priefi
19. zář 2018

@nici121 mno.... snad kdyz pak sundas ruzove bryle, snad si nereknes, ze to taky byla chyba. Vztahy na dalku jsou o necem jinem, nez kazdodenni kontakt... doufam, ze za par mesicu tu nebude zalozena diskuze, ze jsi byla poblaznena, ted cekas dite a jak se dostat zpet do cr.... je to jina kultura, jina mentalita... mno... vidim to stejne jako
@berenika39

Jinak je evidentni, ze s pritelem, se kterym jsi ted ofiko, to neklape....

penelope87
19. zář 2018

Pokud jsi dokonce zrušila svatbu, tak se divím, že jste se ještě nerozešli.
Odejdi ze vztahu, ve kterém se necítíš dobře a zkus štěstí tam, kde se zdá, že ho najdeš!

klea81
19. zář 2018

@priefi však nemusí být vztah na dálku, může tam trvale zůstat nebo jít on do ČR

dzogobela
19. zář 2018

1) z aktualniho vzathu odejdi kazdopadne, pokud jsi i rusila svatbu, budoucnost to zcela zjevne nema.
2) je ti 24. Spolecne ziti je neco jineho nez vzah na dalku, ac 3lety. Ale vzhledem k veku nic neztratis, kdyz to.prubnes. Maximalne zlomene srdce.

berenika39
19. zář 2018

@nici121 a víš jistě, že je to tak, jak on říká, když se s ním jeden dva večery vidíš? umíš s představit sovbodného, volného řeka, jak čeká, s nikým nic nemá a smutní, kde je jeho láska z před tří let? možná ze mě mluví ta zodpovědnější, starší, zkušenější, ale tohle není film, to je život - tak si ho nezkaz.

michalelka
19. zář 2018

Pokud nejsi na svého českého přítele nijak vázaná a máš se případně kam vrátit, kdyby to nevyšlo a opravdu k němu NIC necítíš.. tak zůstaň. Ale víš co.. ono je totiž něco jiného s někým “chodit” na míle daleko anebo s někým najednou začít žít ze dne na den, být na něm závislá.. to už pak není taková pohádka. Jsem zvědavá, jak to dopadne.

suzyz
19. zář 2018

Muze to byt osudova laska, ale taky to muze dopadnout uplne jinak. Vztah, ktery byl ukoncen z rozumu a nemel sanci se rozvinout nebo skoncit z nejakeho “prirozeneho” duvodu, proste v cloveku hloda, tim spis, kdyz v tom vztahu, co nasleduje, jsou problemy. Mas vlastne vyhodu, ze nemas v podstate co ztratit, nerozbijis kvuli tomu rodinu ani neodchazis ze vztahu, ktery “jinak” funguje. Takze pokud se nebojis pripadneho zklamani, tak do toho jdi a uvidis. Mimochodem, myslim, ze vzit pritele zamerne na dovolenou na misto, kde zije muj ex a potaji planovat shledani po letech, mi prijde jako dost hardcore 😁nesoudim, pouze konstatuju.

gretka79
19. zář 2018

@nici121 Holka zlatá, to je tedy prekérka! Věř mi, že moc dobře vím, jak se asi cítíš. A nezávidím Ti😢
Něčím obdobným jsem si před lety prošla. Když si znovu přečteš svůj příspěvek, tak odpověď na otázku "jak dál se současným českým přítelem" je více než jasná. Ukončit to co nejdříve! Sama sebe akorát trápíš a vůči němu je to nefér.
A jak dál s řeckým kamarádem? Zkus tomu dát šanci a uvidíš. Jen bych byla na Tvém místě rozvážná a nedělala bych nějaká unáhlená rozhodnutí. Na vše máte dost času. Jsi mladá, vše máš před sebou a na děti ještě móóóře času.
Je to už dvanáct let, co jsem byla hodně moc (opravdu MOC) zamilovaná do cizince. Rok a půl to byl vztah na dálku, asi jako u vás. Pak jsem to už nevydržela a odešla za ním. Naštěstí jenom do sousedního státu. Vše jsem tady nechala - rodinu, přátele, skvělou práci......jenže jak správně píšou holky v této diskusi, každodenní realita je jiná než zamilovanost na dálku. Vydržela jsem v cizině něco málo přes půl roku a vrátila se. Podotýkám, že v žalostném stavu (zdravotním, psychickém). Prostě to nešlo. Ač byla láska sebevětší, nešlo to. Ale nelituji!
Vím, že kdybych tenkrát za ním neodešla, do smrti bych si kladla otázku, jak by to asi dopadlo a nejspíš si dělala iluze, jak jsem si pošlapala štěstí. Aneb proč já nebohá jsem si nevzala Pištu Hufnágla!😀 😀 Dnes si díky této zkušenosti říkám: "Zaplaťpánbůh, že jsem si tenkrát nevzala toho Pištu, to mě pán Bůh miloval!" 😀

K takovým životním poznáním dojde člověk jenom zkušeností. A tu nezískáš, pokud nic neriskneš a neuděláš. Takže tomu dej šanci. Třeba budeš mít více štěstí než já a bude to happy end😉 Jen si dej velký pozor, abys příliš brzy neotěhotněla.
Držím Ti palce!

nici121
autor
20. zář 2018

@berenika39 Myslim ze jo, trapil se kvuli me hodne. Vim to od jeho nejlepsi kamaradky. Sam mi to priznal. Hodne dlouuuho se snazil zapomenout na me. A dnes rano, aby me videl nez odjedu prijel v 6 (pak jde do prace od 9ti) rano pred hotel, nejkrasnejsi kycovitej vychod slunce. 🙂 Zase jsem byla chvilku sama sebou a stastna.🙂

lucisuska
Autor odpověď smazal
Zobraz
michaela_2
20. zář 2018

@nici121 zkusila bych to s nim - ale jak psaly holky, žít s někým denně je něco diametrálně jiného než vztah na dálku 🙂 teprve tehdy přijde buď láska a nebo rozchod. Dokud se dva poradně nepoznaji, je to jen takové pozlatko. Ale šla bych do toho, už jen kvůli tomu abych proste věděla. Jen mala rada - s dětmi chvíli počkej! Ty jižní národy mají fakt úplně odlišný styl života, názory apod. 🙂

jerou
20. zář 2018

Zustala bych tam. Zkusila bych to. Treba to nevyjde a treba to bude laska jako tram. Kdyz odjedes domu, stejne zjistis, ze soucasny vztah se rozpada, protoze jsi myslenkami jinde. A kdyz ti to v Recku nevyjde tak muzes aspon zacit s cistym stolem a nerikat kdybych tam byvala zustala.
Kazdopadne napis jak to dopadlo!

priefi
20. zář 2018

Takovy technicky dotaz... kdyz tak hrooozne bez autorky trpel, proc neudelal krok, co udelala autorka? Proc za ni za ty 3 roky neprijel on do CR, proc zena musi do Recka? Proc radite, at zustane v Recku, at on prijede za ni do CR, kdyz ji tak miluje... Myslim, ze realita bude nekde jinde a jedna se jen a pouze o zamilovanost a vyidealizovany vztah. Skutecny muze byt taky krasny, ale uprimne, nezijeme v pohadkach 😉 nebo v romantickych filmech.

A mimochodem, zamyslela se nektera z Vas nad tim, co soucasny pritel.... no ty voe, kdyby tu byla nejaka slecna, ktera by si stezovala, ze jeji snoubenec udelal vse, co udelala autorka, tak ho tu roznesete horokopytama... ale tohle je v poradku? Jako sorry, je mi z autorky docela soufl... tyhle kroky mela udelat az po tom, co by se rozesla se soucasnym snoubencem a ne zkouset zadni vratka, ma o me zajem? Pokud ne, necham si pro jistotu snoubence... no fuj! Trochu moralky by to chtelo... btw.schuzky s ex byly ve vsi pocestnosti, anebo se vesele podvadelo snoubence?

lotta1234
20. zář 2018

Kiezby to malo taky happyend ako si prajes, mne len napadlo, ze si mozno na toho byvaleho bola cele tie roky naviazana preto, ze si nebola stastna s tym terajsim. Niet pochyb o tom, ze tvoj sucasny vztah nema perspektivu, ale dobre by som si rozmyslela, ci sa k byvalemu vratit. Ale holt, mozno sa klin klinom vybije...

nici121
autor
20. zář 2018

On byl v Česku, 2x...😀 Ale já ho nechtěla vidět, abych pak nebyla smutná zase.. Viděla jsem ho akorát jednou chvilku. Ale přiletěl kvůli mně. Nebyla jsem si předtím jistá, jestli ho miluju. Teď už jsem. Btw. on snoubenec taky není žádnej andílek,😉

michaela_2
20. zář 2018

@nici121 tak jestli tehdy nebyly podmínky aby se jeden z vás přestěhoval za tím druhým a aktuálně jsou, tak to proste zkus 🙂 jinak nezjistis jestli je opravdu ten pravý.

S příspěvkem výš teda souhlasím no - ono je jedno jestli přítel je nebo není andílek, to nijak nenuluje moji vinu když se chovam hnusne - to ze on se taky někdy choval ošklivě ;) to bych udělala úplně nejdřív - ukončila tenhle vztah. A jestli jsi připravena žít v Řecku nebo on v ČR, zkus to znovu - vztah na dálku bych ti teda ve tvém věku už neradila, to asi ne.

priefi
20. zář 2018

@nici121 co znamena, ze pritel neni taky zadny andilek?

rosyrosy
20. zář 2018

Já bych do toho šla, protože pokud to nezkusis, budeš na to celý život myslet a říkat si co by, kdyby... Lepší litovat toho, co jsi udělala než toho, na co jsi neměla odvahu a vyčítat si promarněnou šanci. Navíc jsi mladá, bez dětí...

nici121
autor
20. zář 2018

@priefi Mluvil o me pred kamarady jako o kusu hadru, ktery na nej zbyl, ale protoze se o nej stara a je hodnej, tak s nim zustane. Obcas se i ted chova tak, jakoby mu na mne nezalezelo, apod ...

gretka79
20. zář 2018

"Nejkrasnejsi kycovitej vychod slunce".......ano, to jsou krásné a nezapomenutelné životní momenty. Jenže jejich síla spočívá i ve vědomí, že jsou možná poslední, možná už takový moment nepřijde.....vždy když máme něco časově ohraničené nebo si vůbec nejsme jisty, zda něco bude mít šanci pokračovat, tak jsou všechny pozitivní zážitky tak moc intenzivní! V tu chvíli vnímáme konečnost a plně žijeme tady a teď.
Můžu Ti ale napsat, že stejný moment se po půl roce soužití v zahraničí může stát skličujícím....zlatou klecí, ze které chce člověk ven.

Řeckého přítele to moc dnes nestálo, vstal o něco dříve než jindy a udělal Ti krásné ráno. Ty budeš ale ta, která opustí vše tady a bude se muset přizpůsobit v cizí zemi, v cizí rodině.
Neber to nijak špatně, jen ze mně mluví zkušenost. Moje negativní zkušenost.
Ta Tvoje může být zcela jiná. Znovu se budu opakovat, zkus to a běž za hlasem svého srdce. Jen buď obezřetná a v ničem se neunáhluj.

Být na Tvém místě, zachovám chladnou hlavu, dnes s českým přítelem odletím domů. Tady se s ním co nejdříve rozejdu a začnu reálně uvažovat.
Máš tu práci? Studuješ? Přeruš studium, popř.dej výpověď. Urovnej si vše, co zde máš a odleť za ním. Zároveň nezapomeň začít co nejdříve probírat celou situaci s řeckým přítelem. Kde budete bydlet? Co tam budeš dělat? Z čeho žít?
Také si nezapomeň pořešit v Čechách zdravotní pojištění! S tím souvisí zdravotní péče. Budeš lítat do Čech za svými lékaři?
Až vše pořešíš, sbalíš si kufr a nastane vytoužená chvíle odletu za svou láskou, tak Ti budu pravdu moc MOC držet palce!!! Až realita tam ukáže, jak silný vztah je a zda má šanci.
Jedním jsem si opravdu jistá - bude to krásné, neopakovatelné, možná jako v romantickém filmu, ale NEBUDE TO SNADNÉ! Tak hodně štěstí a síly😉