icon

Švagrová je už podruhé těhotná a my stále nic - přeji jim to, ale i mrzí, že my nic

majleer
5. zář 2019

Ahoj holky,
Jdu si pro radu, nebo se spis vyzpovidat...

S manželem se o miminko snažíme 2 roky. Nejde nam to a jsme z toho smutní, hlavne ja teda. No a Švagrová mi vcera poslala tehotenskej test, a ze je v tom. (Uz maji ročního chlapečka) kdyz si vzpomenu, ze jsme se snažili uz v době, kdy ona čekala.. a teď čekají druhé. Pritom mi rikala, ze druhé nechtějí, ze bere prášky. No tak asi hodne rychle vysadila. Ja ji to vnitřně hrozne přeju, ale na druhou stranu...
V sobotu ma oslavu narozenin a ja si nedokazu predstavit, ze tam budu sedet a poslouchat jen to, jak se o tom budou bavit.

To jsem vazne tak psychicky rozpoložena z toho, ze nedokazu přát svoji rodině to největší stesti? Paneboze... neodsuzujte me za to, prosim.

Strana
z3
kolibricek36
5. zář 2019

@majleer Ja se na krtinach synovce uplne sesypala - narodil se den po me druhe revize ZT...... Proste mi pripomel moje selhani - od manzela meli zakaz mi posilat jakekoli fotky....
Zni to silene - ja jim to prala ale moje nervy to asi nevydrzely.

klea81
5. zář 2019

@majleer ber to jak to je, a manžel by měl být opora 😔

pipi_puncocha
5. zář 2019

Z mé zkušenosti bych určitě doporučila jednat na rovinu a říct, co a jak. Ne žádné podrobnosti, jen stručně, pročistí to vzduch. Byla jsem na obou stranách a vím, že ani pro jednu ženu to není snadná situace.😔

fandysek_1
5. zář 2019

@majleer naprosto tě chápu. My se snažili 4 roky a všichni kolem nás začali mít děti. Pak jeli druhé kolo a my nic. Zvali nas na různé akce, ale já to pak začala odmítat. Všude samé děti a my nic. Přála jsem všem jejich děti a to štěstí, ale ničilo mě to. A pak nejednou jsem byla těhotná. A pak šup po šestinedeli jsem čekala druhé. Takže máme najednou 2 děti během 2 let. Vydrž, vyjde to.

ivuska1986
5. zář 2019

@majleer je to strašně psychicky náročné, i když si to snažíš nepřipouštět, tak realita je jasná a když žena chce být matkou, tak nic jiného neexistuje. Dle tvých slov to krásné štěstí rodině přeješ, jen už bys ho prostě též chtěla mít, na tom není nic špatného. Dva roky už je delší doba, zkoušíš ovulační testy a měření bazální teploty? První miminko nám vyšlo hned, na druhé jsme čekali deset měsíců a zadařilo se pouze díky tomu, že mi vyšel pozitivní ovulační test - ten digitální, ty obyč na mě nefungovali. Dále jsem podstoupila detoxifikační kúru od Tiande a zadařilo se, tak na to zkus mrknout

dendasubaristka
5. zář 2019

@majleer ahoj úplně tě chápu jak se cítíš. Snažíme se 3 roky. A kolem nás otěhotněli opravdu všichni kdo se snažili. Jediný komu se ještě nepovedlo je nejlepší kamarád od manžela,scházíme se s němi opravdu částo a bude to rok co se snaží,a musím se přiznat že jsem ráda že jim to nejde. Což moc hezké není,ale ta představa že by se jim teď povedlo,tak mě asi klepne. Poslední s našich blízkých kdo by otěhotněli dřív jak mi. Bratr od manžela jsou se svou ženou ani ne rok a půl a mají už prcka. Bratranec manžela už čeká druhé a to jim šlo taky hned. Ale čím déle se snažíme tím více zjišťují že je kolem mě tolik páru kterým to opravdu trvalo. Řekli jim i že jsou neplodní a hele otěhotněli přirozeně. Sestřenice od manžela snažili se 6 let a pak otěhotněli přirozeně a bylo to jen o tom že se netrefili do plodných dnů. Jiní známí zase otěhotněli po 10 letech protože věřili a nevzdali to. Chtěli přirozeně a povedlo se. Bohužel to trvalo dýl ale mají své vymodlene dítě. Maminka známé říkala že se snažila o oba sourozence 6 a 10 let. Víš a jak to tak vidím za tu dobu kolem sebe,tak mi to dodává tu pozitivní energii že se povede opravdu přirozeně a je to víceméně většinou v hlavě. A víš co taky? Když to nepřijde tento tak to přece přijde příští měsíc. Čím víc se na to budeme soustředit tím víc se to prodlouží. Teď jsem zrovna řešila že mám 9 dní zpoždění. Všechno nasvědčovalo tomu že prostě jsem a víš co? Nejsem. Tak už jsem se naštvala a prostě si řekla že to kašlu. Tentokrát jsem měla tolik příznaků a ani jeden nebyl těhotenský a já myslela že jo. A holky vy co tu píšete že jste se snažili tak dlouho,jak se vám to nakonec povedlo ? 🙂 Jinak neboj jednou nás to všechny potká jen to trvá některým dyl no. Jinak ještě s manžela si nic nedělej mám doma něco podobného nechápe proč mě to tak trápí vždyť se přece povede.

urtica
5. zář 2019

@dendasubaristka Naši mají známou, kde se snažili 10 let. Nakonec to vzdali a zažádali o adopci...a měsíc po tom, co dostali do péče holčičku, paní otěhotněla...

zelenaesmolda
5. zář 2019

Chapu,ze ti ti pripada nefer ale zkusila bych to vzit z jineho konce.Co treba misto toho,ze se tim uziras a zavidis jim mimco se do pripravy na jeho prichod zapojit?Pomoct svagrove s vyberem ceho bude potreba,popripade pohlidat to starsi,zkusit s ni probrat jmena atd?
Treba te to rozptyli a zapomenes na chvili,ze vam to nejde.Lepsi uzivat si svagrove miminko nez se uzirat tim,ze ty zatim vlastni nemas ne?A milujici teta je pro miminko vzdycky super 🙂

radullah
5. zář 2019

Přesně tomuhle jsem sama říkala "ukradené těhotenství" protože teď jsem byla na řadě já, jakto, že kamarádka která se snažila o druhé daleko kratsí dobu, než já najednou nosí druhé, kulatí se mi před nosem a ukazuje fotky z ultrazvuků? Není to fér... když jsem konečně otěhotněla, nosila 11 týdnů dvojčátka, potratila jsem ...a pak ještě jednou. Vadili mi pak už i těhotné maminky na ulici. Nepřála jsem jim nic zlého, jen se mi pokaždé chtělo brečet a cítila jsem zlost sama na sebe, že nejsem schopná nečeho tak přirozeného, jako otehotnět a donosit. Podařilo se nim s touhle nahlodanou psychikou zase až po roce, kdy se začal řešit nástup do práce po mateřské. Zakázala jsem si sama v sobě jakékoliv negativní myšlenky a jak cítím, že tam ve mě ten drobek roste, dostávám se zase do té původní pohody, jako před lety. Ale teda....chápu tě!

billythekid
5. zář 2019

Taky si myslím, že ty pocity jsou normální a že je lepší si to užívat (nebo se aspoň snažit) a být nad věcí, než se tím nechat semlít. Ve své podstatě má každý nějaké věci, které může jiným závidět, ale proč se tím trápit a deptat sám sebe? Mluvím z vlastní zkušenosti.

majleer
autor
5. zář 2019

@svntvt to je pravda, ted uz me to nemuze překvapit, tak snad to bude dobre... uvidim v ten den, jestli to zvladnu 🙂 dekuji za radu

majleer
autor
5. zář 2019

@ivuska1986 ano delala jsem si ty papirkove ovulacni testy a vzdy mi vyšel nejaky den pozitivní. Pak jsem měřila 2 mesice bazalku a ani jednou ovulace neproběhla. Na folikulometrii odcházím každý mesic a z 5 návštěv tam byla jednou a stejne se nezadarilo... ted mam nasazeny clostil tak uvidime 🙂

svntvt
5. zář 2019

@majleer Jo a za toho chlapa muzes byt vlastne taky rada. Lepsi nez mit doma depresivniho chlapa, ktery si nedejboze pripada neschopny, pac se mu nedari zplodit dite, tak mit doma pohodare, ktery nechape, co Te stve na tom, ze se to svagrove podarilo driv, pac ma v sobe jistotu, ze vam se to taky driv ci pozdeji taky podari 😉

dendasubaristka
5. zář 2019

@svntvt to je vlastně taky fakt 🙂 já mám něco podobného doma jako zakladatelka a jak jsi to napsala,tak můžeme být rády vlastně. 🙂 Kdyby jsem měla doma chlapa který stresuje tak mi to asi taky nepomůže no 🙂

kafr
5. zář 2019

Znám, naprosto chápu, ve tvé situaci jsem byla. Jednou jsem se z rodinné oslavy omluvila vymyšlenou migrénou. Prostě mi před odchodem bouchly saze. Manžel mě podržel a šel sám.

luciebelohradska31
5. zář 2019

Úplně vím jak se cítíš já se zatím snažím o malé necelé 3 měsíce. Snažila jsem se poprvé před 4 roky a po 9 měsících se zadařilo ale bohužel bylo to mimoděložní. Bylo to ve chvily kdy jsem nejmíň to čekala hádala jsem se teď už s mým ex a když se mě zeptala doktorka kdy to mám dostat tak jsem ji řekla že druhý den no nevěděla jsem že věci budou jinak že v jednom týdnu budu mít radost a zároveň pláč. No pak jsme se rozešli a já až teď v mým 31 letech jsem začala se znovu snažit. Pořád si říkám jestli to vůbec půjde co mě v budoucnu čeká a to čekání snad každou ženu zabíjí. Když vidím těhotnou ženu sice to semnou nic moc nedělá ale zase jsem se přestala stýkat s kamarádkama které děti mají úplně miluji větu nemysli na to řekne ti žena co už děti má. Mám strach abych vůbec měla někdy to štěstí stát se matkou. Obdivuji ženy co se snaží dlouhá léta já bych to nedala mám v plánu se snažit rok nebo rok a půl ale víc ne potom by následovalo umělé oplodnění což si radši už teď začínám na to šetřit I když nevím na co nakonec použiji ty peníze no adopce je pro mě poslední varianta ale to
by bylo až tak za dva roky teď jenom musím věřit a snad doufat že moje obavy jsou úplně zbytečně ale kdo ví co mi osud přinese.

dendasubaristka
5. zář 2019

@luciebelohradska31 no je to těžký. Taky mám občas takové depresivní myšlenky co když nikdy neotěhotnim a nezaziju to. Je to těžký ale musíme věřit.

luciebelohradska31
5. zář 2019

@luciebelohradska31
@dendasubaristka to ano já si říkám že je na zemi nespravedlnost ale hold nemůžeme to nějak ovlivnit

makronka222
5. zář 2019

@majleer clostibegyt zabral snad z 99% u kazdeho, takze s touhle vychytavkou to klapne. Chlapi to tak treba neresi, chape, ze te situace stve a jsi zoufala, ale oni to berou jinak, jsou vic vklidu. O jejich telo nejde, nevi co ti srotuje kazdou vzerinou v hlave. Nebo sam nevedel co na to rict a mohl z toho byt rozhozenej... chlapa neres, nenervuj ho. To tem jejich bilejm vocasum prej taky skodi:D

fandysek_1
5. zář 2019

@dendasubaristka u nás pomohla čínská medicína, změna stravy, dostat se do psychické pohody. Víc faktorů dohromady.

aselluska
5. zář 2019

@majleer doufám, že se na tebe neusmívala výsměšný výrazem jako moje švagrová ... To je taky jako kudla do zad ...

majleer
autor
5. zář 2019

@aselluska nastesti mi jen poslala sms

majleer
autor
5. zář 2019

@svntvt a to mas pravdu!

kittyy17
5. zář 2019

@majleer jsi naprosto normální. Zkus osvobodit svou mysl, upni se na něco jiného, dovolená, práce, nový mazlíček, stěhování,... Často to nejde právě proto, že se snaží až moc

rickym
6. zář 2019

Já jsem tedy na druhé straně, jedno dítě máme a teď jsem objevila // na testu. Mě osoba blízká se už rok snaží, nejde to. Moc jim to přeji a teď vůbec nevím, jak šetrně oznámit své téhotenstvi, pokud bude vše v pořádku. Zatím na to nespěchám.. ale stejně, třeba za tři tydny budu muset oznámit. A jak vím, že se trápí, půjde mi to těžko😔

dendasubaristka
6. zář 2019

@fandysek_1 to je super 🙂 zrovna včera jsme s manželem řešili že upravíme stravu 🙂 má totiž pocit že mu chybí testosteron. Je pořád unavený teď. Má míne chuť na sex atd. No hodně věcí co tomu nasvědčuje. Jak jsem včera psala že mám muže podobného jako tady zakladatelka,tak až tak že mu je to jedno nebude. Dokonce včera listoval internetem co na ten testosteron atd 🙂 a celkem dost se o to zajímal 🙂 začal teď cvičit a chce pokračovat,jde to na něm vidět že mu to dělá dobře 🙂 vždy jak přijde s cvičení tak je strašně happy 🙂 spánek toho má celkem dost. A no tu stravu poupravíme. No a stres ten v práci asi neovlivní to máme každý. Ale není to každý den 🙂 no a největší sranda teda je že co zabíjí testosteron,tak je máta :D a on teď poslední dva měsíce nepil nic jiného než vodu s mátou. :D denně třeba 3 litry. No, takže máta letí s domu. Tak jsem na něj celkem hrdá že nakonec to s ním tak hrozne nebude 🙂 no a pokud se to nespravi tak koupíme macu 🙂 dělali jsme si srandu že pro nás je teď ten testosteron celkem důležitý no :D takže je třeba s tím něco udělat 🙂

dendasubaristka
6. zář 2019

@fandysek_1 a tu stravu jste měli teda jakou přibližně jestli se můžu zeptat když jdeme do toho 🙂

fandysek_1
6. zář 2019

@dendasubaristka stravování dle krevních skupin, vyřazení mléčných výrobků ve velkém, ostra jidla, ale to bylo v závislosti na moje vysílene ledviny
A cviky na posílení ledvin (To souvisí pak s delohou a nemožnosti udržet malé) a čaje od čínanky jsem pila.

dendasubaristka
6. zář 2019

@fandysek_1 aha. A muž vysadil teda taky mléčné výrobky? 🙂 no já jsem vysadila mléčné výrobky bude to půl roku. Zjistila jsem že mi to nedělá dobře. A najednou jsem i zhubla.

svntvt
6. zář 2019

@rickym sme na tom uplne stejne :-\🤔

Strana
z3