icon

Vyvolání porodu ve 14. tt, máte zkušenost?

medinka13
28. říj 2015

Ahoj holky, v pondělí mi přišly výsledky že screeningu s pozitivním DS. To jsem zpracovala nějakým způsobem, ale bylo mi řečeno, že na klasický potrat v narkóze je pozdě, a že mi musí vyvolat porod. Máte některá zkušenosti s tím, jak to probíhá a co mám očekávat?

Strana
z7
helen_h
11. pro 2015

Holky, Vy, co jste musely toto podstoupit, že mělo miminko zjištěno vývojové vady... Moje švagrová na tom byla bohužel podobně :( Ještě se tak stalo po 2. (a zdálo se že úspěšném) pokusu umělého oplodnění, člověk je totálně v šoku, že i když "to vyšlo", vlastně "to nevyšlo" :( Na screeningu a uzv zjištěny těžké vrozené VV, v 16tt tedy vyvolávaný porod (potrat)... :(
A rok se s rokem sešel, a trávila ho s těhotenským bříškem (6. měsíc) a nyní už má v rukách zdravou měsíční holčičku! 🙂

lenkawedding
13. pro 2015

Dnes jsme byli s manželem v nákupním centru, když jsem tam viděla všechny ty maminky s bříškama a kočárky s krásnýma miminkama, tak na mě padla depka :( Ach jo :(

westie
13. pro 2015

@lenkawedding Drz se, ja vidim tehotne v jednom kuse - byli jsme v divadle a byly tam rovnou tri, z toho jedna sedela pres jedno sedadlo vedle me. Clovek si minimalne zase tu svou situaci uvedomi☹ Ja ted take potkavam relativne dost postizenych - jen v tom divadle byly dve holky, nezavisle na sobe... To mi bylo mene prijemne nez ty tehotne☹ Cloveku ani moc nepomaha, ze je pred Vanoci. Musime se vsechny drzet a pockat, az to cas trochu otupi!!

xoriska
13. pro 2015

@westie ty vánoce jsou v tomhle hrozne, zítra jdu na ukončení těhotenství a je mi ze všeho hrozne. Chtěli jsme Vánoce strávit jen sami doma, ale naši to jaksi nepochopili, takže tam jedeme alespoň na toho 24. Už se těším až bude po všem...

rousse
13. pro 2015

Holky, držte se - v tomto období už 2. rokem myslím na všechny ostatní, které to potkalo, stejně jako mě... zamlklé, sice ještě relativně včas, takže stačila revize, ale proležený 2 týdny v nemocnici před Vánocema a následná revize na silvestra - to byla fakt pecka, na kterou se hned tak nezapomíná. Každý má Vánoce spojený s tím pozitivem - já už 2. rokem (i když už nám v postýlce spinká 10měsíční cácorka) myslím na ty z****ý Vánoce 2013. To prostě nevymažete. Posílám vám všem moc energie a pozitivních myšlenek....vylízat se z toho psychicky je fakt kláda, trvalo mi to dost dlouho, ale musíte to zvládnout a uvidíte, že rok se s rokem sejde a i u vás ve vašich ložnicích budou postýlky se spícím (možná i občas víc křičícím) obsahem🙂 Kdyby mi to předloni někdo řekl, poslala bych ho do.... patřičných míst, ale je to true story 😎 držte se

andbo
14. pro 2015

Ahoj přidávám se do diskuze s podobným prožitkem. U nás bylo ukončení v 16tt z důvodu VV s revizí je to už tři měsíce a čas léči pomalu. Chci podpořit všechny z nás které si tímto prošly . Já už plánuji dalši těhotenství a vím z genetiky, že u mě je možnost vyšší pravděpodobnosti další VV. I přesto jdeme do toho znovu 🙂

westie
14. pro 2015

@xoriska Myslim na Tebe, aby vse probehlo bez problemu a byla jsi brzy doma!! U mne to budou zitra tri tydny a je to porad tezke, cas opravdu leci pomalu... Ale urcite to vsechny zvladneme a bude nam brzy lepe!! Pevne tomu verim!!
@andbo To me mrzi! Je super, ze se nenechate odradit - mas alespon moznost nejakych rozsirenych vysetreni v ranem stadiu tehotenstvi? My vysledky genetiky zatim nemame, ale pokud by tam bylo vyssi riziko i v dalsich pripadech, nechali bychom si embrya vysetrit na genetiku - musime jit pres umele, prirozene to nejde.

pokyska
15. pro 2015

@andbo Ahoj můžu se zeptat jak dlouho trvalo než jste měli výsledky z genetiky a jaké testy dělali? z čeho to zjistili to zvýšené riziko? z krve? nám brali pouze krev a čekáme na výsledky rozboru plodu a pořád nic :-/ už jsem z toho docela nervozní. od zákroku uběhli téměř 2 měsíce a stále nemáme výsledky. chystáme se na další ale tak nějak než začneme bych chtěla znát ty výsledky, ale je pravda že snažit se asi budeme tak jako tak to je jasný.

xoriska
15. pro 2015

Hlásím se od včera to mám za sebou. O pul 10 zavedena tableta po půlhodině bolesti, další ve 12 kontrakce po třech minutách, v 13.30 otekla voda 14,45 odešla zátka a za 5 minut se miminko narodilo v posteli, jelikož sem nic netušila... Vše šlo hrozne rychle a bez léků. Teď budeme čekat ještě dva týdny na genetiku a dva až tři na zprávu z patologie.... Hrozne mi chybí andílek nás

pokyska
15. pro 2015

@xoriska ahoj, tak to můžeš být ráda že jsi to měla takhle hodně rychle za sebou. Držím palce ať je brzo lépe, teď musíš být silná, ještě tě chvíli budou ovládat hormony, snaž se na to nemyslet a když to na tebe přijde tak to v sobě nedrž. Holka ať ti je brzy líp. Hodně štěstí.

xoriska
15. pro 2015

@pokyska děkuji, šlo to strašně rychle za 5,5 hodiny bylo po všem..Ale teď je mi hrozně, ten proces sám nebolel,však jsem neměla žádné léky, ale teď se cítím hrozne... Snad to vše uteče a budeme moci mít brzy už to zdravé miminko. Přeji i tobě hodně štěstí ať už máš výsledky samozřejmě v pořádku a vše jde dál hladce 🙂

andbo
15. pro 2015

@westie nabídli nám umělé oplodnění, ale já doufám , že se to podaří normálně prostě chci to jěště jednou zkusit a když to nevyjde půjdem cestou umělého

@pokyska byly to,, nekonečné týdny a něco čekání po CVS a mezitím krev ode mě i partnera, výsledky byly tak zároveň stejně, zjistili mi mutaci přímo 21 chromozomu, já jako nositel v pořádku horší pro moje miminko ☹

pokyska
15. pro 2015

@andbo já právě byla někdy začátkem října na odběru klků, tam se prý nic nezjistilo... čekáme ještě na výsledky pitvy plodu a pak výsledky z naší krve... to čekání je stresující... v lednu jsem myslela že bychom se pokusili znovu, ale nemáme žádné výsledky nic tak se bojím abychom to neuspěchali, na druhou stranu snažit se asi budeme tak jako tak.. ted jsem mluvila s genetičkou a ta jediné co mi řekla že prý z pitevní zprávy z nemocnice vyčetla že tam nebylo něco v pořádku s placentou.... že se miminko tudíž asi špatně vyživovalo... takže u nás nemusel být asi ani genetický problém, je pravda že z klků genetickou vadu nepotvrdili..

mirka_turcikova
15. pro 2015

@xoriska ahoj ani není slov co k tomu napsat - drž se zažila jsi peklo, psychické. Držím palce, aby to rychle přešlo, ikdyž to v sobě budeš mít na věky. Přeji brzy nové miminko a tentokrát zdravé.
Můžu se zeptat viděla jsi miminko ? Pokud ti není milé odpovídat nemusíš a omlouvám se.

andbo
15. pro 2015

@pokyska my už máme po výsledcích a ve zprávě psaly že jasný DS a k tomu rozštěp pusinky z genetiky nám to přišlo poštou asi po 2 měsících, osobně jsem tam jít nechtěla byla jsem zbabělá

pokyska
15. pro 2015

@andbo to je mi líto :-/ tak snad taky brzo budeme vědět víc..

andbo
15. pro 2015

@xoriska múžeme Tě chápat jen ty co jsme si tímto prošly, u mě bylo vše taky rychlé, čas mi pomalu pomáhá, drž se

lenkawedding
15. pro 2015

Naše budoucí miminko musí přijít na svět taky cestou IVF, musíme podstoupit preimplantační diagnostiku vajíček . . . . . . Nic mě na tom neodradí ! ! !

xoriska
15. pro 2015

@mirka_turcikova Porodíla jsem v posteli a když jsem cítila, že mám něco velké tam dole ani jsem se neodkryla a zvonila na sestru... Ta říkala, že je to výborní, už to mám za sebou at se dívám nahoru a bude ve v pořádku. Neviděla jsem ho a asi by to nebyl hezký pohled, když vím kolik mělo vad... Do toho jsem i genetičku prosila at nám naříká pohlaví ve výsledcích, nechceme si to dělat ještě horší...
Výsledky budou za 2 týdny a ona mi zavolá abychom si domluvili schuzku, zda nejsem nositelkou nějaké z těchto vad...

mirka_turcikova
15. pro 2015

@xoriska děkuji za odpověď plně tě chápu, asi bych taky raději neviděla a asi i ta sestra věděla proč říkala dívat se na horu. Nejsou to hezké pohledy mám před očima stále tu mou princeznu jak zůstala ležet v posteli v nemocnici opravdu tam zůstalo jako by ležet jen to milované tělíčko mojí milované holčičky a ta už tam ani nebyla.... Opravdu držím palce pro příště !!! Mě čeká utz screening v pondělí a pokud bude přístupná placenta tak CVS, taky se bojím a doufám, že to tentokrát bude dobré.

xoriska
15. pro 2015

@mirka_turcikova Já měla miminko hlavně hodně nemocní, mělo nějakou vadu kostí, velmi krátké všechny končetiny a zdeformované stejně tak kosti lebky a obličeje, takže sestřička říkala i kdybych měla pocit, že jsem porodila na záchodě, nevstávat a volat, bylo by to pro mě ještě horší a to jsem laborantka na patologii , vím jak taková miminka vypadají, ale přeci jen nejsou moje... Ono šlo všechno strašně rychle, porodila jsem za 5,5 hodiny od podání tablety a vlastně nečekaně, jelikož jsem čekala na bolesti, že si pujdu pro léky, ale vše se dalo vydržet. Moc držím palce at je vše v pořádku, to čekání je hrozné, ale musíme doufat , že se nic takové nebude opakovat...
Jinak by mě zajímalo, jak jste krvaceli po potratu ? Já nekrvácím vlastně vubec, mám od rána intimku a na ní pár kapek, vůbec nevím co si o tom myslet...

lenkawedding
15. pro 2015

Já špinila asi deset dní, teď jsem na intimkách a budu zřejmě končit.
Jak dlouho jste byli v PN ? Mám docela těžkou práci - fyzicky i psychicky . . . . .

westie
15. pro 2015

@lenkawedding Ja mam praci narocnou hlavne psychicky, fyizicky temer vubec - sla jsem do prace po tydnu, ale mela jsem moznost pracovat kombinovane z domu a schuzky jsem si domlouvala jen takove, ktere psychicky ustojim. Dnes je to od zakroku tri tydny a uz chodim normalne do prace - ale uprimne jsem tento tyden premyslela nad tim, jestli jsem nesla moc brzy - dostala jsem se do 100% zaprahu a psychicky to jeste nedavam - ale ja hodne pracuji s lidmi, ridim sebevedome manazery a odborniky, kde kazdy chce neco jineho, neustale hledame kompromisy atd. - a ted na me doleha nejvic to, ze si vsechno beru hodne osobne. Vcera se mi chtelo z jedne situace dokonce brecet a vedela jsem, ze je to jen proto, ze jeste nejsem uplne fit. Takze s fyzicky narocnou oraci neporadim, ale ted zpetne si umim predstavit, ze bych klidne tei tydny po zakroku pracovala kvuli psychice v nejakem omezenem rezimu.

pokyska
16. pro 2015

@xoriska a dělali ti ještě revizi dělohy? mě jí trochu dočistit museli tak jsem pak krvácela docela hodně a celkem 14 dní než to vymizelo úplně. asi to každá máme prostě jinak. rozhodně tím že nekrvácíš bych se nestresovala, horší by bylo kdybys krvácela hodně a dlouho. já třeba začala krvácet už po podání vyvolávacích pilulí, kolegyně ta nic... každá jsme měli jiný průběh.

@lenkawedding já myslím že těch 6 týdnů jak říkají doktoři by jsi měla být v klidu pokud máš fyzicky náročnou práci, nemá se zvedat nic těžkého, kvůli děloze..

já jsem nastoupila do práce po 14 dnech, mám kancelářskou práci, nijak ani fyzicky ani psychicky náročnou, mám tady kamarádky, takže mě to celkem pomohlo se vrátit do toho procesu.

Jinak holky co jsem se tady dočetla tak po potratu je dobrý si pořídit bylinkový čaj z maliníku nebo kontryhele. ten maliník poctivě piju a musím říct že mi i chutná.

xoriska
16. pro 2015

@pokyska Ano dělali a celkem dlouho a i včera na UZ říkala doktorka, že jsou ještě v děloze přítomny nějaké části, prý by se se to mělo krvácením dočistit, tak se bojím abych nemusela znovu na revizi...ale za týden mám jít na kontrolu,tak snad to bude dobré...
Já normálně nemám menstruaci vubec tak si koupím gynex a snad to k něčemu bude, ten maliník je na co? Třeba konryhel mi v CAR zakazáli...

pokyska
16. pro 2015

@xoriska aha tak to mě jen "dočistili" a pak už vše na kontrole bylo ok. jsem ráda že už jsem to měla v pohodě, každá další revize je jen pro tělo špatný zásah. vím že maliník a kontryhel tady ženský doporučovali na rekonvalescenci po potratu.. konkrétně maliník mi paní v obchodě říkala že se mu také říká "klidné bříško" - celkově je prospěšný. ale jestli ti zakázali kontryhel tak bych se na ten maliník radši taky poptala. nevím z jakého důvodu ti ho zakázali.

lenkawedding
25. pro 2015

Koťátka moje, přeju Vám krásné pohodové Vánoce s těmi, které milujete. Ať rok 2016 je pro nás všechny velmi plodný . . . . .

lenkawedding
5. led 2016

Ahoj děvčata, za jak dlouho jste dostaly měsíčky? Jak byly silné. . . . . Já dostala po 31 dnech od revize . . . . . ale je to jen takové špinění - jako by hnědý výtok . . .

xoriska
5. led 2016

@lenkawedding Já teda ještě nemužu soudit , bude to měsíc a pořád nic, ale hodně holky říkají, že spíš špinění nebo velmi slabá menstruace , takže je to určitě normální

angel456
5. led 2016

Drž se, zkušenost vlastní nemám, ale moje velmi blízká kamarádka, rodila dvojčátka v 32. tt, věděla, že už jim nebijí srdíčka... bylo to strašný, já v sobotu porodila jí se toto stalo v pondělí... bylo to strašný, ale ještě v 6. ti nedělí otěhotněla a teď má krásnou zdravou holčičku... a sama říká, že teď už to pochopila, že se to muselo stát, aby byli tam kde jsou teď 🙂 drž se a věř, že to jednou smysl bude dávat...

Strana
z7