Vzít život?
Myslela jsem, že zvládnu nikomu nic neříkat, nepsat. Ale opak je pravdou. Abych vše nedusila v sobě, využívám alespoň tuto cestu. V 38 letech máme s přítelem dvě zdravé holčičky...8 a 2 roky. Bohužel před několika měsíci jsem šla na interupci, protože jsme čekali přírustek, který jsme si nemohli nechat. To slovíčko nemohli zavání asi různými domněnkami. Ale at si o mně myslí, kdo chce co chce, nedala bych to už psychicky. Obou holek si užívám plnými doušky, dáváme jim vše, věnujeme se jim naplno, ale dalši miminko bych už osobně nezvládla. Začala jsem tedy uvažovat o vhodné antikoncepci, ale se mnou je to těžké. V žádném případě nechci do těla ždné hormonální možnosti - ať už tablety, či tělíska, kondomům moc nevěřím... Rozhodla jsem se tedy pro sterilizaci, která se naskýtá i v ambulantní formě a lze ji provést jen na třech místech v ČR... bez uspání, bolestí, vedlejších účinků. Ale co se nestalo. Než jsem si stačila něco vyřizovat, ejhle, jsem opět těhotná. ☹ Měla by to být radost, ale... Opět situace, kdy řešit stejnou otázku, na kterou už mám vlastně asi odpověď...A co potřebuju? Ani nevím. Možná se jen vypsat a nebýt v tom sama ( samozřejmě s partnerem).
@xmele004 To prece nikdo ani nenaznacil. Clovek ji maso uz pomerne dlouho, to bychom museli vymrit. ;) Ale treba prase ma IQ asi jako trilete dite, je chytrejsi nez pes. To je proste fakt.
Je mi lito, co te potkalo, posilam objeti. V zajmu zachovani sveho dusevniho zdravi se ted vyhybej debatam o potratech na prani.
@texetka ano, měli jsme plno zvířat - kozy, myvala, kocoury, slepice, osmaky, ted mam zakrslyho králíka. A i tak si nemyslím, ze pece o mladé ve zvířecím a lidském světě jsou na uplne jiné úrovni. Takže vražda člověka a zvířete by mela byt stejně trestána? To je absurdní. Člověk dokáže myslet a plno dalších věci (druha signální soustava), která ho od zvířat liší. Nebo by pro vas bylo těžké vybrat si mezi například pul ročním dítětem a třeba teletem? Protože jsou na stejný úrovni?
Hysterie, demagogie, motani jednoho do druheho. Kdyz napisu, ze je prase inteligentni, ma schopnost se ucit, resit problemy, tak tam neni rovnitko se zabitim ditete. Jde jen o to, ze clovek se naucil, ze ma vseho dost, zabiji zvirata v nadbytecnem mnozstvi a pomerne krutymi zpusoby. O zivote zvirat z velkochovu nemluve. Od loveni pro vlastni spotrebu a preziti se clovek posunul k necemu silenemu. To neni o nezrani masa, to je o nejake pokore a pochopeni, ze to zaslo prilis daleko. ;)
holky, holky, téma je jiné, paní ani nechce poradit, je rozhodnutá, tak co řešíte? 🙂 co oběd? už máte uvařeno? 😀
@rery Nechte si to malé. Z nějakého důvodu k vám mělo přijít a jen proto že se necitíš psychicky není důvod k tomu vzít to malé pryč. Píšu ty to jako člověk, který se tak jako vaše malé neměla narodit. Dva malý sourozenci ( hodně malý věkový rozdíl - oproti vašim holkám,které budou skvělé pomocnice ), stavba a malo peněz - nedostatek času na starost miminka a málo peněz. Přesto i když rodiče uvažovali tak nakonec z toho sešlo. A řekla bych že dobře udělali - z nás třech sourozencu jim pomaham nejvíc a věřím tomu že i v budoucnu budu nejvíc pomahat já. Ale ne že bych musela ( moji dva sourozenci si myslím že budou jen když budou muset pomahat ) ale protože jim chci vše co pro mě udělali vratit. Možna vaše malé se vám taky tak odmění když si ho nechate 🙂
To je jak ten vtip: A Pepa, jo ten, tak ten vždy mele jen o své ženě! - Pepa: Já nemám ženu! - To je jedno, stejně mele kraviny :D 😀
Přišla jsem si dočíst diskuzi, ale koukám, že to nemá smysl. Vy se dokážete zhádat fakt u každého tématu.
A pak, že na rodičáku/mateřské nemůže být sranda... 😠
@astyna Já nevim, já se u tohoto tématu nijak zvlášt nebavila ☹
@andreaandrejka ano asi u každého. Zapojuji se málo do témat ale přirovnávat děti ke zvířatům už bylo hodně i na mě.
@astyna Ano přesně. S tímhle souhlasím, ze své vlastní zkušenosti. 🙂
@astyna máme doma psy. Mám je ráda ale ne jako své dítě. Ano když umře, člověka to mrzí ale tak to je. Ale když zabijeme králíky, býky, prase tak prostě mi to je úplně jedno, člověk to chová na obživu a tak to je. Jo máme slimáky a dá se říct že pomalu farmu ale taky je moc nemiluji 😀

@xmele004 Každý tvor cítí - strach, bolest, lásku ... to, že člověk se staví do role " naddruhu" je smutné a hloupé.
Nejsem fanatik, ani vegan bo tak. Maso jím - snažím se z bio chovů , nepodporovat utrpení zvířat, která využíváme.
Ono někdy je fajn se zamyslet nad sobeckostí nás lidí , nad tím jak týráme zvířata pro náš prospěch a jak jim upíráme právo na city , které mají.