icon

Zamlklé těhotenství, povedlo se vám potom otěhotnět?

dadaanela
23. srp 2012

Ahoj holky,byla jsem podle menzes 10+5 zacala jsem krvacet,doktor mi sdelil ze plod v deloze jiz neni a ze musim na revizi delohy kterou jsem podstoupila v utery,je mi hrozne porad si kladu otazky proc prave my,mate nektera stejnou zkusenost a povedlo se vam potom otehotnet?

wendissek
23. lis 2016

Holky já takhle po prvním zt utekla z ordinace v nemocnici na obilnaku v Brně mela sem zt v 11 TT a takova protivný doktorka me rekla ze maj plno sou prazdniny a já mam přijít za 14 dni ze ted už se svet netvoří jenže já sem sestricka a vim co vše se může stát miminko umřeli v 11 TT a my na to dosli ve 13tt když sem se zbalila jela do jine nemocnice tak revize byla ještě ten den v tech vedrech už začal plod nekrotizovat a já mela mírný zánět někteří doktoři jsou opravdu hovada

lu_cy
23. lis 2016

@wendissek to je šílené, hnus fakt. Na koho se má člověk obrátit když se doktoři chovají takhle. Já už vyškrtla dvě nemocnice kam už nechci v životě.
Drž se, a hodně štěstíčka.

wendissek
23. lis 2016

@lu_cy já vim taky kam když jsme začali chodit so CARU tak jsme tam přešla i na normální gyndu ujal se me primář a i když je to soukromí pomalu vše de na pojišťovnu běžně vyšetření neplatim jsou tam i o víkendech a děd po tech dvou umělých mam rozhozenej cyklus a dělají se me cysta stačilo jen zavolat a duhy den sem byla na kontrole a bez řeči . je strašný jak se někteří doktoři chovají

ivchez
23. lis 2016

@wendissek to je dobře ze jsi nečekala. Já totiž nechtěla jít do nemocnice a domluvila si tu revizi u mého lékaře za týden v jeho soukromem sále kvůli tomu. Ze tam ma ten den jen par operaci a skvělý přístup personálu. Jenže už to bylo dlouho dostala jsem 40ky horečky, zvracení i průjem opaty...takže okamžitě silně antibiotika a pi dvou dnech mne mohl vzít na sál jako poslední ten den. Nastestesti bez komplikaci a další antibiotika to zachránily.

xehachiwinga
23. lis 2016

@cibka Kolik máš hcg? Spermiogram máte ok? Hlavně nepropadej beznaději - je mi jasný a naprosto chápu, že je ti na ho*no, ale nic není ztracené ač to zní jako klišé. Ten metylpred co bereš je v podstatě to samé co prednison, jak jste to řešily. A pokud je problém v autoimunitě, dá se to krom užívání kortikoidů podpořit i výživou a pohybem - ač to není podloženo evidence-based medicine. Supr je na to tzv. 'zásadotvorná' strava a jóga nebo taiji/čchi-kung - jako bonus tě to cvičení odreaguje a zklidní mysl a to je ve finále důležitější než všechny léky dohromady - jen na to, bohužel, naši lékaři nekladou dostatečný důraz a naopak stresují. Pokud bys měla možnost chodit na akupunkturu, za sebe ji taky můžu jedině doporučit. A z těch 'alternativních' pohledů se doporučuje vyloučit lepek a mléčné výrobky - jsou silně imunogenní a mohou ten imunitní systém neblaze a přílišně stimulovat - vědecky to sice není dostatečně dokázané, ale ani vyvrácené. A tonoucí se stébla chytá. To mě jen napadlo, když jsi psala, že už nevíš co dělat...vždycky je naděje, i když už není skoro vidět 😉 držím palce!

wendissek
23. lis 2016

@ivchez to je dobře znám par případů kdy některé holky chtěli vše nechat na přírodě a pak musela byt odebrána děloha ☹

cibka
23. lis 2016

@xehachiwinga na prvním odběru 300 pak 87 a vcera 46 takze jsi jeste zitra. Spermiogram OK jen malinko snížena vitalita. Ty jo super takze omezit lepek a mléčné výrobky ju. O žadne akupunkture u nas nevim :( Jirka pohybu jsem mela az dost 3x-4x v tydnu jsem chodila běhat. Samozřejmě pred tim nez jsem zjistila ze jsem těhotná pak jsme si dala pauzu. Tenkrát jsem zkusila i léčitelé uz sem nevěděla kudy kam to mi neslo otehotnet vůbec

wendissek
23. lis 2016

@cibka moc ti rozumím jak ti je ale nesmíme to vzdát 🙂

cibka
23. lis 2016

@wendissek urcite to nevzdávam 🙂 jen potrebuji vedet co muzu delat dal

wendissek
23. lis 2016

To já bych žáky chtela dvě zt z přirozeného otěhotnění a dvě ivf kde nam vždy zůstalo ze spousty oplodněných vajíček jen jedno a to a to se nechytlo

wendissek
23. lis 2016

@cibka ma chlap u spermii delanou fragmentaci DNA ? Ta se priplaci a dělá se na vyžádání ?

xehachiwinga
23. lis 2016

@cibka Rozumím ti, ale s léčiteli opatrně - většina z nich chce vážně jen z člověka vytřískat prachy, tím spíš, když jsou si vědomí, že je na pokraji sil. Nic nezkazíte, když partnerovi taky pořídíš nějaké vitamíny (hlavní je selen, zinek, vitamín C a E) a budete jíst hodně věcí s antioxidanty (avokádo, mrkev, listová zelenina, granátové jablko) nebo si jednou denně umixujte nebo vylisujte freshe ať je chlap schopný to pozřít, dál je pro něj dobrý kotvičník a maca prášek - ty kvalitní spermie dělají taky hodně... Lepek a mléko vážně není špatné omezit - v nějakých studiích vychází, že by tam mohla vznikat zkřížená imunita, která pak jde jak proti spermiím a buňkám embrya tak proti buňkám vlastním, ostatně tyhle věci + rafinovaný cukr nedoporučuje ani čínská medicína. A než vrážet peníze do samozvaných léčitelů, radši bych si zajela jednou měsíčně do většího města k certifikovanému doktorovi čínské medicíny na tu akupunkturu, ale to je jen můj názor. Moc ti držím palce! Ohledně toho hcg...v jakém časovém rozestupu jsou ty hodnoty? To jsou dny nebo týdny? A krvácíš?

xehachiwinga
23. lis 2016

Jo a všechny si po Novém roce povinně zajedem do Františkových Lázní a pohladíme čůrajícímu Františkovi pindíka 😀 :-P

wendissek
23. lis 2016

@xehachiwinga no já mam ted nařízeno se do srpna snažit sami od pana primáře a pokud to nevyjde tak se budou ty lázně řešit a 3 týdny trada odreagovacka a pak třetí ivf

cibka
23. lis 2016

@wendissek nam se taky nechytlo pp IVF

cibka
23. lis 2016

@wendissek ano to mame taky to DNA a vse ok

cibka
23. lis 2016

@xehachiwinga manžel si objednal taky nejake vitaminy a na imunologii dostal nejake kapky a ty bere jednou tydne. Zkusim se popidit zda u nas někde ta akupunktura je diky za tip. To hcg je po dnech první bylo v patek pak neděle a ted v utery . Nejdříve jsem spinila v nemocnici mi dali injekci abych začala krvacet a odešlo to samo ale moc to nezabralo az vcera se to spustilo. Takze ano ted krvacim..

wendissek
23. lis 2016

@cibka my šli na dvě ivf klusu hodně špatně fragmentaci DNA prej mela za následek i ty dvě zt ale po kontrolních testech ma ted manžel vše OK tak uvidíme

xehachiwinga
23. lis 2016

@cibka No ale v tom případě je přeci ten pokles hcg skvělý a s největší pravděpodobností vše tedy odejde samo a vyhneš se revizi! To bylo tedy po ivf? V kolikátém týdnu? Můžeš zkusit přidat čaj ze šalvěje a maliníku, mně to na vyčištění hodně pomohlo,víc než ten metylergometrin co jsem dostala do zadku. Tak mu k těm vitamínům dávej ještě hodně para ořechů, dýňových a lněných semínek, třeba do musli a tak... A pro sebe si můžeš ještě nechat napsat vitamin D v kapkách (vigantol) a kapat dvě denně, to taky není na škodu, zvlášť teď v zimě. Dál si nechat zkontrolovat štítnou žlázu a možná ještě homocystein...? Nebo už jsi to vše zkontrolované měla? Přes všechny výsledky, bude to dobré, uvidíš 😉

xehachiwinga
23. lis 2016

@wendissek To dopadne prostě výborně, to je jasné! Jupí 😀

cibka
23. lis 2016

@wendissek my mame za sebou 3 IVF uz ani nevim presne rok tuším 2011 a 2012 pak jsme si dali pauzu a v roce 2014 v lednu jsem zjistila ze jsem těhotná ale byl z toho sp pak jsem otěhotněla letos v létě a ted po inseminaci pokaždé kdyz se zadarilo tak prirozene na IVF mi vzdy zavadeli 2 a nic z toho nebylo

cibka
23. lis 2016

@xehachiwinga na imunologii mi doporučila orthomol natal takze very tyhle vitaminy je to teda ranec, Jj ted potrebuji aby se hcg dostalo na nulu🙂 nejdřív clovek chce aby to stoupalo a ted zase opak to je blazinec. Ani nevim zda mi dělali stitnou zlatí vím ze ted dělali hormonální profil atd. A co je to homocystein?

xehachiwinga
23. lis 2016

@cibka No, pokud nemáš zkontrolovanou štítnou žlázu tak určitě dodělat - hypo- a hlavně hyperfunkce je špatně. To by ti měl zkontrolovat i tvůj praktik v rámci preventivní prohlídky když si o to řekneš tuším? Homocystein je aminokyselina, která vzniká přirozeně v těle metabolismem a jejímu odbourávání pomáhá dostatečný příjem vitamínů skupiny B a listovky. Když se v těle homocystein hromadí a nedostatečně se odbourává, zapříčiňuje to tvorbu volných radikálů, které mimo jiné ohrožují i kvalitu pohlavních buněk a plodnost celkově... A to hcg ti jde dolů fakt krásně, mně trval pokles 100 jednotek týden.

xehachiwinga
23. lis 2016

Na něco jsem narazila, hele: 'Výzkum týmu vědců z různých univerzit například naznačil, že důvodem opakovaných potratů a zamlklých těhotenství by mohla být takzvaná "superplodná" děloha. Zatímco děloha zdravých žen rozliší mezi vadnými a kvalitními embryi a umožní uhnízdění pouze těm s vyšší kvalitou, "superplodná" děloha umožní uhnízdění všech embryí, tedy i těch defektních. Poškození některých z nich je však tak velké, že nemají šanci na další vývoj a dochází tedy k opakovanému potratu či opakovanému zamlklému těhotenství.
Porodník Hynek Heřman k tomu však dodává: "Určitě jde o vhodné vysvětlení pro opakovaně potrácející ženu, ale dokud nebudeme mít vědecky podloženou studii s rozsáhlým výzkumem, nelze těmto informacím dávat žádnou odbornou váhu."
Další možné vysvětlení nabízí výzkum z roku 2013, který tvrdí, že opakované potraty a zamlklá těhotenství mohou být způsobeny abnormální hladinou takzvaných NK buněk, které jsou součástí imunitního systému. Podle jeho autorů by řešením mohlo být podávání steroidních hormonů opakovaně potrácejícím ženám. Nicméně zatím se jedná pouze o neprokázanou hypotézu.' Je to článek z 'Ona - idnes' 'Podle celosvětových statistik končí zamlklým těhotenstvím přibližně jedno procento všech těhotenství (samovolným potratem potom podle stejných statistik končí přibližně dvacet procent těhotenství). Ve většině případů zamlklého potratu má zárodek závažné chromozomální abnormality, které mu nedovolí pokračovat ve vývoji.' - teda...mně říkali minimálně 12 % ☹ no nic, statistiky nestatistiky, nic na tom už nezměníme a to další prostě dotáhneme do zdárného konce 🙂

xehachiwinga
23. lis 2016

'Proč přesně došlo k ZT je nesnadné určit, avšak ve většině případů je problém v chromozomech, které jsou poškozeny. Nejčastěji je pak problém na straně muže. Spermie se vyvíjí v obrovských kvantech a je zde docela vysoká šance na „výrobní chybu“. Navíc počet výrobních chyb/genetických mutací s rostoucím věkem muže výrazně přibývá. Toto je mimochodem jeden z důvodů, proč není moudré těhotenství odkládat na pozdější věk (30 a více).'

Takže buď jak buď, ale na chlapiska vitamíny, kotvičník a macu!!!! 😉

cibka
23. lis 2016

@xehachiwinga OK tak se poptam jeste na tu stitnou žlázu
Je zajímavé ze asi6 let jsem nemohla otehotnet vůbec ted to jde ale vzdy to spatne dopadne takze u te plodné dělohy nevim nevim 🙂 nk buňky mam zvýšené na to mi nic nedali ale ted jsem brala ty kortikoidy na zvýšenou imunitu

cibka
23. lis 2016

@xehachiwinga bohuzel věk nezastavime me je 36 a manželovi 39. Docela se divím ze nam jeste nedopurucili treba darována vajíčka nebo spermie ale asi nemají důvod kdyz vysledky jsou OK nebo se to da obejít..

wendissek
23. lis 2016

@cibka Me je 24 manželovi 25 a už nam je doporučovali ty spermie zkusit pul na pul

xehachiwinga
23. lis 2016

@cibka To je v dnešní době normální plodný věk. NK buňky jsou buňky (tzv. natural killers) imunitního systému, takže ta 'zvýšená imunita' může být kvůli nim a kortikoidy zabírají i na ně, de facto je to podtyp lymfocytů. Jak jsem psala, krom kortikoidů zkusit změnu životosprávy a vytunit jídelníček i chlapovi a věřím, že to půjde jak po másle 😉

cibka
23. lis 2016

@xehachiwinga no ona ta zvýšena imunita u me je tim ze mam ulcerozni kolitidu aspon mi to ted řekla primářka na imunologii

Strana