icon

Zamlklé těhotenství, povedlo se vám potom otěhotnět?

dadaanela
23. srp 2012

Ahoj holky,byla jsem podle menzes 10+5 zacala jsem krvacet,doktor mi sdelil ze plod v deloze jiz neni a ze musim na revizi delohy kterou jsem podstoupila v utery,je mi hrozne porad si kladu otazky proc prave my,mate nektera stejnou zkusenost a povedlo se vam potom otehotnet?

ivchez
26. lis 2016

@terezka43 zlatí vůbec si nemaluj čerty na zeď. Mi trvalo skoro rok otěhotnět i za mlada a povedlo se. Ted jsem taky potratila ZT a za 3 mesice se nám podařilo znovu otěhotnět. Musíte doufat.
Hodně štěstí 🍀🍀🍀

babeta1
26. lis 2016

@terezka43 Taky si myslim, ze ty tri mesice nerikaji jen tak.. Ale jestli jsi lekarka a manzel take tak o tom asi vite sve nebo mate moznost to konzultovat. Kazdopadne
drzim moc palce at je pristi tehotenstvi uspesne! Jako kdyby nam to netrvalo tak dlouho tak jsem asi vice v klidu, ale presne tohoto jsem se bala..ze kdyz uz se povede tak bude problem:(

terezka43
26. lis 2016

Moc díky vám oběma ! Já myslím, že jen potřebuju pár dní než vybrečím ty těhotenský hormony a pak uvidim všechno trochu pozitivněji...třeba to příště dobře dopadne....a třeba nám to nebude trvat tak dlouho jako napoprvé....držim všem pěstičky.

kolbena
26. lis 2016

@terezka43 jj,ty první dny jsou nejhorší, tak jsem to viděla všechno hrozně černě, když mi na uz řekli o zt, ale hrozně moc mi pomohla ta diskuze tady, že v tom nejsem sama a že je plno holek, které prožily to samé a u většiny z nich se další pokus zadařil a bylo vše dobré. Vybreč se z toho, já se z toho taky ještě dostávám,ale musíme věřit a doufat, že bude líp a příště už se všechno zadaří.

cibka
26. lis 2016

Babeta1 taky me děsí kdy se ro povede znovu kdyz jsem otěhotněla poprve a pak potratila tak nez se to podarilo znovu trvalo to pres dva roky ted v létě kdyz se zadarilo a zde to nedopadlo tak jsem si rikala jestli budu čekat zase dva roky to fakt nedám a ono se zadarilo po 3 měsících bohuzel to odešlo v zacatku ...

mruk
26. lis 2016

Manzel me i po trech potratech psychicky podporuje, ale jako lekar me pripravil i na sanci, ze se mozna nas problem nepovede vyresit a my zustaneme bez mimca...

saidy
26. lis 2016

Asi bouchnu šampus, zdá se, že dneska odešly ty zbytky krve, co ve mě zůstaly po revizi 😎

babeta1
26. lis 2016

@cibka a ty mas tedy imunitni problem nebo je to u vas v necem jinem?

cibka
26. lis 2016

Mruk a jak to zvladas kdyby ses mela pripravit na to byt bez dítěte ja si to nedokážu predstavit

cibka
26. lis 2016

babeta1 mam tu zvýšenou imunitu a anovulacni cykly ale vse se da obejít léky ale proč se to nechce udržet zatim nevim

baskervile
26. lis 2016

@lentixx mě na psal gynekolog na žádanku jenom,že prosí o genetickou konzultaci.Na krve,spermio a imuno nás poslala sama ta doktorka v Gennetu

baskervile
26. lis 2016

@xehachiwinga na genetice vše ok,ale na imunologii mi zjistili vyšší zmnožení NK buněk,tak při otěhotnění nasadit Prednison

babeta1
26. lis 2016

@baskervile ahoj, mam uplne stejny problem s NK, akorat jsem brala Medrol a to i pred otehotnenim, aby se to vubec povedlo.. Ale stejne to nedopadlo:( Co se da odhalit z genetiky? Na te jsme nebyli a docela bych o to stala, jen nevim jak budou v CAR ochotny..

babeta1
26. lis 2016

@cibka njn, muze byt vadny vajicko a je to v haji vid :( to je tak nefer

baskervile
26. lis 2016

@babeta1 já s otěhotněním problém nemám, "jen" se to prostě nedotáhne do konce.Poprvé spont. potrat v 6 TT,podruhé se to přestalo vyvíjet v půlce 7TT,takže revize a následně ta vyšetření.Jedno dítko máme a tenkrát bylo vše v pohodě.Teď jsem těhotná,Prednison jsem nasadila když jsem byla 3+2.Zatím je to ok,jsem v půlce 8TT a čeká mě kontrolní odběr právě kvůli těm mrchám.Jakou hodnotu NK buněk jsi měla?A nějakou alergii ti nezjistili?Kam chodíš na imuno?A na genetice kontrolovali karyotypy nás obou,spermio,trombofilní mutace a mutace genu cystické fibrozy

babeta1
26. lis 2016

@baskervile tak to je super, preji at uz to dobre dopadne!!! Ja mela 26, po vyssich davkach Medrolu to bylo za 4 tydny na 9, pak jsem brala nizsi davky, sla na IUI a po otehotneni mela 19. Po potvrzeni srdecni akce jsem ho vysadila, brala jsem ho 10 dni jen ob den a ted v 10+6 se ukazalo zamlkle tehu:( nemusi to byt ani tim, vypada to, ze prestalo bit srdicko jeste kdyz jsem ten Medrol brala.. Jinak chodim k primarce Malickove, ktera je udajne spolu s nejakou mudr. Gallovou z Plzne nejlepsi.. alergii na sperma nebo tak nemam. Ale mela jsem vzdy blby pct test takze kvuli nemu jsem nejspis neotehotnela normalne nez kvuli tem NK. Kolik jsi mela ty?

cibka
26. lis 2016

Babeta1 no jak koukám tak hodne z nas ma problem s NK buňkami. Jako kdyby mi řekli mate spatne vajíčka musi te mit dárce tak do toho jdu ale to nam nikdo neřekl

babeta1
26. lis 2016

@cibka nemyslela jsem obecne spatna vajicka, ale spis ze zrovna ten mesic neni ok a "pokus" v haji.. jj, taky mam pocit, ze je to caste. Ale narazila jsem i na clanky, ze se to precenuje a takovy vliv na tehotenstvi to nema tak nevim..

cibka
26. lis 2016

Babeta1 no ja dokonce minuly měsíc brala clostil aby vajíčka vyrostli a dle utz to bylo dobry bylo jich několik a dve ukázkový

babeta1
26. lis 2016

@cibka jj, ten jsem taky brala, mela jsem ho pred IUI a povedlo se - mela jsme dva foliky.

wendissek
26. lis 2016

@cibka nevíme jestli spermie nebo vajíčka mame vše ted v naprostém poradku do ivf jsme šli kvůli špatně fragmentaci ale ta je ted OK bylo nam řečeno pokud se do.léta nepovede at u třetího ivf zvazime dárce spermii a oplodnime pul na pul nam vždy z oplozených třeba 18 zůstalo jen jedno a pokud by u manžela zůstalo zase jedno a u dárce víc je skryta špatná genetika u spermii kdyby to bylo na stejnotak 4 ivf by bylo z darovaný má vajickama. Můj chlap rek ze mu jedno co bude darované hlavně ze bude mimco ale já si jaksi víc umím představit darovaný vajíčka než ty spermie nevím proč

cibka
26. lis 2016

Babeta ja taky pred iui mela jsem jich prave vic Dr dokonce rikala ze jsem zareagovala velmi dobre

cibka
26. lis 2016

Wenissek ja mam za sebou 3 IVF a ani jednou nam neřekli abychom zkusili dárce at spermio nebo vajíčka. Jinak ja mela pokaždé kolem 16 a nakonec zůstali 2 a ty pokaždé zavadeli. Jednou byla i prodloužena kultivace a ani jednou z toho nic nebylo

wendissek
26. lis 2016

@cibka me vzali 21 vajíček 18 zralých já třeba nemám problém.na stimulaci reagují dobře jen do 5 dne vývoje zůstane jen 1 a do vajíčka už nikdo nevidí jestli je geneticky ok

wendissek
26. lis 2016

@cibka nam to primář ted u poslední konzultace co a jak po druhým nevydařeném doporučil aby jsme nevycerpali pokusí jen tak a pak si to.museli cely platit ad zkusime toto prvně dárce pul na pul ze je to o hodně levnější než hned darovaný vajíčka

cibka
26. lis 2016

Wendissek ja taky reagovala dobre mela jsem krátký protokol jednou jsme zkusili dlouhý ale ten se musel přerušit . Aha jak se to pohybuje cenově s datovanými spermiemi nebo vajíčky? My kdybychom sli do 4 tak uz to platíme prave taky sami je to co sem koukala tak 80 000

wendissek
26. lis 2016

No darované spermie třeba u nás v caru jsou navíc 5 tisíc u vajíček jsme cenu ještě nezjistovali

mruk
27. lis 2016

Cibka no, clovek se musi smirit i s tou nejhorsi moznosti. Nrjdriv me to psychicky trochu polozilo ale uz to beru tak, ze jak to má byt, tak to bude. Manzel mi to rekl tak, ze pokud to nepujde, tak se nam proste neotevrou dvere zivota s detmi, ale otevrou jine... o variante adopce zatim neuvažujeme, je mi tech ditek v kojenaku lito, ale kdyz vim od jakych rodičů pochazeji, tak nevim jestli bych to zvládla... Je to asi hrozne, ale tak to je.

wendissek
27. lis 2016

@mruk a darovaný spermie nebo vajíčka jste zkoušeli ?

mruk
27. lis 2016

@wendyssek My máme spermie v absolutním pořádku, vajíčka asi taky. Otěhotněla jsem před poslední revizí vždy napoprvé (teď kupodivu už druhý cyklus co se snažíme nic, jen příšerně bolestivá mentruace). Čekáme na výsledky z imunologie a tam bude asi problém. Mám ještě nějaké hematologické problémy, ale dle všeho je hlavně problém s mojí imunitou... Já dokonce před pár lety vajíčka darovala, protože moje nejlepší kamarádka potřebovala posunout v seznamu čekajících. Moje vajíčka byla prý kvalitní a vzešlo z nich několik zdravých dětí, ptala jsem se i lékařů a moje darování vajíček na moje potrácení nemá vliv a prostě bude problém v imunitě. Jen se na ty výsledky nemůžu nějak dočkat :/ Čekací doba na termín 2 měsíce a výsledky nejdřív za dvaměsíce, je to hrozný... určitě něco zjistí (na imunologii to je skoro 100% jistota), takže další minimálně 2 měsíce léčba... kdyby to aspoň pomohlo...

Strana