Zamlklý potrat, donosily jste další miminko bez problémů?
Ahoj holky..chci se zeptat najdu tady nějaké maminky které měli zamlkly potrat následně vyčištění a pak otehotnely a donosili další miminko bez problémů? Doktor řekl šestinedělí a pak další 3 měsíce ale to já prostě čekat nechci, chci co nejdřív začít znovu a tím si dusicku trošku zahojit! Prosím o rady a zkušenosti ty co také necekaly případně budu rada když mi povite kdy jste se začaly snažit za jak dlouho se povedlo a jestli doktor hodně nadával pripadne kdy jste si troufaly na prvni nechraneny sex,Jinak po vyčištění jsem zatím jen 5den ale po kontorole děloha zavynuta nekrvacim nikde není nic špatně zatím mám sice sem tam bolest břicha a spinim ale zda se ze brzo bude vše v pořádku a může prijit první MS..
@beruszka82 otehotnela jsem 14dnu po revizi, syn se narodil v poradku a uz ma 5let
@klaraslavickova jsem ten pripad🙂 Otehotneni hned po revizi
@kami1984 zavidim,ja bych mela strach,zkusim min.po sestinedeli
@beruszka82 no ono to nebylo v planu.. otehotnela jsem poprve po roce a pul, nedostala ani porevizni ms.. a zjistila to az po 2mesicich 🙂 Mimi k nam asi moc chtelo...
My jsme počkali ty 3 měsíce, docela to uteklo. Pak se hned zadařilo.
Já jsem dva týdny po revizi Zt v 11tt a taky tak přemýšlím kdy do toho zase jít protože byly komplikace a minulý týden jsem musela jít na druhou revizi. Zítra kontrola ta snad už bude ok. Dr taky říkali 3měsíce čekat ale kdo ví jak to vyjde že
@vercik3 tak ty mas problém v tom dvojím čištění
jsem po revizi 18.4., byla jsem v 8tt, umřelo 6tt. bylo to naše první a řeším teď to samé. fyzicky jsem ok, příští týden jdu na kontrolu. a doktora se tam zeptám jestli už můžu cvičit a tak. mám v plánu počkat alespoň na jednu ms a potom se snažit. nikdo mi to nemuže nakázat. a myslím, že pokud tělo nebude ok, neklapne to.
může mi doktor zaručit, že když počkáme 3ms nebude se to opakovat? nemůže! takže asi tak to vidím ja
Holky mně dnes doktor pověděl, že pakliže se otěhotnění povede krátce po revizi, resp. nedodrží se žádné 3 měsíce nebo kolik, tak to není žádné tragédie a žádné riziko prokazatelně není. Je to lékař s více jak 40-ti letou praxí, tak snad nějaké zkušenosti v tomto směru má .... Já jdu na revizi zítra a uvidíme jak se budu cítit ...
@lachtanice86 já byla na revizi 22.4. dneska jdu na kontrolu,kterou jsem si vyřvala doktor nechtěl ani žádnou kontrolu,tak jsem zvědavá co mi řekne byl zastánce půl roku čekat,jasně že tak dlouho nevydržím,pak svolil po 2 měsících,tak uvidíme co mi řekne dneska...
Ja byla na revizi 15.4.2015, tehotna jsem byla hned na prvni pokus. Pak MA v 13tt, revize. Cekali jsme 2 cykly a pak to zkusili znova a opet se hned napoprve zadarilo. No a syn se narodil 24.3.2016:-)
Holky tak jsem byla na kontrole 12 den po revizi,vse je v poradku zahojene,takze pockam po sestinedeli a nechame to na prirode... Beru listovku na predpis a piju kontryhel,snad bude vse v poradku a zadari se bez komplikaci
Revize v dubnu 2015 a teďka máme doma krásnou zdravou 2 měsíční holčičku 🙂 Zkusili jsme to hned po první menstruaci a zadařilo se, hodně jsem se bála čehokoliv během těhotenství, ale naštěstí bylo vše v pořádku.
Bylo to teda už v roce 2009, ale po první porevizní jsme měli dovoleno. Ne od lékařů v nemocnici, ty říkali půl roku, ale od mojí gyndařky, která naopak říkala, že pokud není problém, tak není důvod čekat a je pohnojeno. Zadařilo se po druhé ms, dneska je Míšovi 5 a půl roku a je to raubíř. Byla jsem ráda, že jsem nečekala, zbláznila bych se. Už takhle to bylo velmi psychicky náročné.
díky moc všem a teď se zeptám hloupě, proč se musí čekat i to šestinedělí?
@lachtanice86 V šestinedělí po zákroku se terpve uzavírá čípek a naskakuje cyklus. Hrozí infekce, proto se má čekat alespoň po šestinedělí. Po porodu se také nemá těch 6 týdnů ani sexovat.
@klaraslavickova Ahojky, prodělala jsem potrat v 8tt, bylo to loni 15. října. Dr. v nemocnici říkal počkat 6 měsíců. Vzhledem k věku a i proto, že jsem nechtěla čekat, jsme se do toho "pustili" hned po 1. MS po revizi a hned jsem otěhotněla. Nyní jsem ve 26tt a pevně věřím, že miminko donosím. Nikdo nenadával, myslím si, že je to každého věc, navíc podle babské rady je děloha po potratu "pohnojená" 🙂 Držím pěsti a naprosto tě chápu, že nechceš čekat. Já lehce špinila cca 3 dny po zákroku a snažila jsem se odpočívat a žádné problémy nebyly.
@katerinap1978 zatím stále vše dodržuji, ale cítím se ok, nic mě nebolí, nekrvácím. tak počkám co řekne na kontrole doktor a děkuji
tak jsem dnes byla na kontrole po 3 týdnech, podle utz vše v pořádku a doktor mi už povolil vše, koupele, plavání, běhání i sexík a taky řekl, že po první MS můžeme pokračovat ve snaze 🙂
@lachtanice86 gratuluju🙂 tak at se podari co nejdrive;)
Holky, doktorka mi rekla, ze mam cekat 3 mesice a ja mam dost dlouhe cykly (nekdy i 38 dni), myslite, ze bude vadit, kdyz zacneme po 2.ms, i kdyz kalendarne to bude 3 mesice? Dr. se samozrejme zeptam, ale az na kontrole🙂
@klaraslavickova Tak především, doktor nemá co nadávat. Dává doporučení a je na tobě, jestli se jimi budeš řídit.
Byla jsem v trochu jiné situaci, a to v tom, že jsem v osmém tt nebyla na vyčištění, zvládlo se to bez. Proběhlo šestinedělí a hned v dalším cyklu jsem znovu otěhotněla.
Přeju ti hodně štěstí! 🙂
@klaraslavickova starý zažitý byl půl roku, už je to benevolentnější. 😉
@lachtanice86 Ono při mechanickém čištění může docházet i k odstranění větší části sliznice, než by bylo záhodno, proto by se děloha měla dostat do kondice. Předpokládám, že je i riziko nějakých reziduí po ukončeném těhotenství a další těhotenství by tím mohlo být ohroženo. Ještě mě napadá, že to může být kvůli těhotenským hormonům, které by z různých důvodů neklesaly a bylo by nutné zjistit, proč se tak děje (mola, parciální mola...), ale to se jen dohaduju.
Ahoj holky, chci vám napsat svou zkušenost. Zamlklý potrat byl u mě ve 12tt v loni v únoru, samozřejmě to byla pro mě rána a bolelo to...ale já se teda vubec necejtila na to, zase otěhotnět, takže jsme půl roku počkali, chystali svatbu, já se dala do kupy, pila jsem kontryhelový čaj.....v září jsem se stala mladou paní, odjeli jsme na úžasné líbánky a asi ty mě už uplně ,,doléčili" protože jsme přijeli domu a já hned otěhotněla, snažili jsme se 2 měsíce a bylo 😉 teď jsem skoro v 8 měsíci a na malého už se těšíme. Celé těhu je bez problémů, nezvracím, skoro nic mi není. Říkám si, že je to za odměnu...za to, čím jsme si prošli. Tak teď už jen doufat, že to dotáhneme bez problémů až do konce. Držím vám všem palečky, ať jste taky brzo maminky! 🙂
@beruszka82 nápodobně, ja mela kyretaz 3.5. a neustále přemýšlím co podniknout, aby to bylo správně a hlavne, aby se to uz neopakovalo. Kontrolu mam 16.5.tak jsem zvedava,co mi doktor řekne,ale jsem rozhodnuta,ze pokud bude vše OK,pujdeme do toho po první MS
@sanour86 já začla pít i Himalájský Ayurvédský bylinný čaj ASHOKA chuti nic moc ale na doporučení,hned po šestinedělí se vrhneme na miminko,cítím se na to,musí to vyjít a být dobré 🙂
@klaraslavickova ahoj ja byla na revizi 12. dubna ZT v 8 tydnu. V nemocnici mi bylo receno pockat tri mesice gyndarka pul roku.. jenze uz tyden po zakroku jsem se citila velmi dobre, zadne bolesti ci krvaceni a jelikoz kondomy se u nas nevedou.... tak jsme to zkusili 😀 1. kvetna dokonce prisla ovulace jenze den pred ni na prohlidce mi mudra rekla ze delozni sliznice je nizka. No a v patek trinacteho prisla ms. Myslim si ze kdyz na to telo pripraveno neni proste se vajicko neuchyti ale tot jen muj vlastni nazor. Rozhodne bych pul roku necekala a to ze jsme se zase zacali snazit, i kdyz takhle brzo, mi pomohlo prekonat prvni zamlkle tehu 😉 a pokud by doktor nadaval asi bych si nasla jineho. Me na kontrole dr rekla ze si za to muzu vicemene sama protoze jsem tlusta takze tato pani byla z meho seznamu doktoru vyskrtnuta 😎
@kacka125 Taky čekám na první MS příjde co nevidět,jsem celá bolavá 😉 strašně se na ní těším a po šestinedělí... mě taky pomáhá to že nebudu čekat déle než je šestinedělí jinak představa půl roku by mě asi zničila.
@kacka125 čekámna ms i já a mně tedy doktor řekl, že se můžeme snažit hned po první. a souhlasím s tebou, pokud není tělo připraveno nepovede se to a v okamžiku kdy by mi někdo zadal něco říkat, že se snažíme, tak toho doktora pošlu někam

Holky jsem paty den po revizi ZT v 8tt a taky vaham jak dlouho cekat doktor rekl 6 doktorka rekla 1 mesic po zdravotni strance uz mi nic neni,srdicko boli porad proto chci bolest vytesnit miminkem