Jsou očistky po porodu 6 týdnů a teče to jako blázen?

lekorka453
10. kvě 2016

Jsou očistky po porodu celých 6 týdnů a teče to jako blázen? Když mám silných pár dnů při menstruaci, cítím se už z toho vyčerpaná. To po porodu to bude takhle 6 týdnů silné? A do toho stehy a každé wc problém? Musí se hráz vždy nastřihovat?

pekkaa
10. kvě 2016

Je to individualni jak dlouho to trva. Ja jsem ted 4 tydny po porodu a stale slabe spinim, ale je to spis takovej hmedej vytok na jednu vlozku denne, pripadne intimku. Intenzivni krvaceni bylo hlavne v porodnici a pak par dni doma. Tj cca tyden. Pak uz to bylo slabsi. Kazdopadne o tom ani nevim, neni to jak menstruace.
Vzdy se hraz strihat nemusi. Napis si to do porodniho planu, ze nechces preventivni nastrizeni. V nekterych porodnicich to totiz strihaj preventivne.
Ja strihana nebyla a mam jenom malinky kozmeticky sten venku na kuzi. Vnimala jsem to jenom 1 den v porodnici. Pak uz ne.

lenkalenulka
10. kvě 2016

Prvni tehu jsem krvacela 14 dni a pak tyden spinila .. Druhe tehu jsem krvacela 3 tydny spinila par dni.. Je to asi pokazde jine ale zasla bych k mudr.. Aspon na ultrazvuk jestli je vse oki..

lenkalenulka
10. kvě 2016

Me nenastrihli ani u jednoho porodu akoraz mi pa stahla hraz jeste nez lezla hlavicka ven a natrhla me kjava.. Takze tri male stehy .. Ale po par dnech vypadly( vstrebatelne) jinak wc prvni dva dny po porodu bylo neprijemne trochu ale pak v pohode

blecha94
10. kvě 2016

Neboj, vůbec to nemusí trvat 6 týdnů. Na druhou stranu, může to trvat mnohem déle... Je to individuální. Kupříkladu já krvácela 9 dní, 4 dny špinila a bylo po.
Nástřih se dělat nemusí, nicméně já nastřižená byla a wc problém nebyl. Poprvý jsem se bála, ale bylo to pouze v mojí hlavě.

dencaf1
11. kvě 2016

Nástřihu hráze se neboj, pokud k němu lékař v průběhu porodu přistoupí, je to kvůli tomu, aby zabránil za cenu malé jizvičky větším škodám, aby tě mimi neroztrhalo celou, klidně i na více místech. Cítit jej nebudeš. Krvácí každý individuálně, mně to trvalo pokaždé intenzivně 4 týdny, ale může být líp, i hůř...Jinak se se stehy dá normálně na WC, ať už z těla musí cokoliv...

marticcelli
11. kvě 2016

Nastrih a stehy nevim, rodila jsem akutnim cs dvojcata, ale ocistky mi trvaly 6 tydnu a par dni. Prvni tyden asi to bylo vetsi krvaceni a pak silne spineni cca 2 tydny, pak uz jen slabe. K menstruaci bych to neprirovnala, bolesti a silnejsi krvaceni jsem mela vzdy pri kojeni, ten prvni tyden hlavne, ale ja mivala ms bolestivou jen prvni den..ted si uzivam uz temer rok bez ms, vubec mi nechybi! 🙂

eldrag
11. kvě 2016

ja mela cca 14 dni jako silnou menstruaci dalších 14 dni slabou a pak par tydnu spineni, ze zacatku jsem se sprchovala po kazdem WC pak jen dvakrat denne do konce sestinedeli, kdyz ocistky ustaly byla hygiena uz normalni, co se nastrihu tyyka ja jsem z anej vdecna.... nebolel a dostali syna rychleji ven kvuli tepu.

riga
11. kvě 2016

První tři dny intenzivní krvácení, pak další čtyři jako silná menstruace, pak týden slabá menstruace, pak tak dva týdny silné špinění a na konec 3 - 4 týdny slabého špinění. Po každém porodu to celkově trvalo 8 týdnů - šlo o tři porody.

Nastřihnuta jsem nebyla ani jednou, bylo to moje přání. Pokaždé jsem měla jeden steh.

riga
11. kvě 2016

@dencaf1 To je taková útěcha, která se vůbec nemusí vyplnit. Jizvička nemusí být malá, pěkná, neškodná a bolet to může "pěkně", stejně tak nástřih a jeho šití.
To jestlli se bude muset přistoupit k nastřihnutí je ve většině případů ovlivněno způsobem vedení porodu. Citlivé vedení porodu zároveň předchází komplikacím, kdy se musí nastřihnout z důvodu tísně dítěte.
Podle Stadelmann je nutnost nastříhnout pouze u 5% žen pro jejich anatomickou stavbu.

Nechtěla bych, aby to bylo bráno tak, že za žádnou cenu nestřihnout, jen jsem chtěla napsat, že je dobré o tom přemýšlet.

Je dobře, že s tím máš dobrou zkušenost. 🙂

junkka
11. kvě 2016

Já po císaři krvacela silně tak týden, pak tak dva týdny středně no a pak až do devátého týdne po porodu spinila, ale jen tak na intimku. Byla to pěkná otrava :-/

zmrzlinka
11. kvě 2016

po cisari jsem krvacela minimalne.Kdyz jsem prijela z porodnice,tak jsem pouzivala rovnou intimky.

dencaf1
13. kvě 2016

@riga Já nevím...ale pokud to vezmu logicky, nemyslím, že někdo, kdo vymyslel populistickou cifru o pěti procentech měl zcela pravdu pokud vezmu velikost hlavy dítěte a velikost poševního otvoru. Ten se bez toho, abys ho po celou dobu těhotenství bolestivě roztahovala masáží až o tolik neroztáhne. Těžko říct, jak kdo nástřih vidí, a je pravda, že se dělá jaksi automaticky (u nás ho asi umí, mám za sebou dva, vždy na vrcholu kontrakce, to bych asi necítila nic ani kdyby mi někdo zlomil obě nohy) a v pohodě. Podle mně se k němu přistupuje prostě proto, že to, co hrozí je o moc horší, a nejen, že si to nechce vzít nikdo na zodpovědnost (nedivím se), ale ne všechny maminky jsou v době porodu úplně sebou samými. Když tedy pominu sebe, může se dítě při pomalém průchodu přidusit, a to až do nevratného poškození mozku, nebo smrti, nahltat plodové vody s následným nebezpečím zápalu plic se všemi dalšími riziky, atd. Jestli chce kdokoliv stát uprostřed sálu a dupat, že žádný nástřih nechce, je to jeho boj, ale vážně myslíš, že se vyplatí tohle všechno riskovat? Ono vymýšlet je v pohodě, dokud jde všechno dobře, ale já bych se na dítě, které by mělo jakékoliv následky z toho, že jsem vymýšlela nesmysly ( v porovnání s možnými následky mi tohle téma přijde skutečně malicherné) celý život dívat nechtěla. Většina matek si neuvědomuje, že v tuhle chvíli nerozhoduje jenom za sebe... ale jak řečeno, každého boj.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru