Mohu si na rizikovém těhotenství přivydělat?

jr1986
16. říj 2014

Ahoj holky, asi se to tu již řešilo, ale nemůžu to najít. Chci se zeptat, zda někdo nevíte, jestli si mohu na rizikovém těhotenství přivydělat na dohodu o provedení práce. Už dva dny se snažím dovolat na sociálku, ale buď mě přepojují s tím, že dotyčná se mi ozve až se vrátí z oběda, až dořeší kandidáta apod...A nebo mi to pro změnu nezvedají. Případně zda-li se dá legálně mít nějakou brigádu z domova? Děkuji všem za odpovědi.

odavika
16. říj 2014

Jako že nechodíš do práce, jsi na neschopence ale chtěla by sis přivydělat na dohodu? Pochybuji, že by to šlo, mohli by říct, že když můžeš dělat tu práci na dohodu, můžeš dělat i tu normální práci.

boruvka16
16. říj 2014

Na neschopence si můžeš přivydělat, pokud stíháš vykonávat práci během vycházek a jedná se o jiný druh práce, než s jakým jsi uznaná jako práce neschopná. Např. Pokud bys dělala někde ve skladu, což v těhotenství nelze, můžeš si přivydělávat v call centru.

pidoun
19. dub 2015

Ahoj, tohle by mě taky zajímalo, opravdu mohu na rizikovém těhotenství mít i dohodu o provedení práce, na jiný druh práce a o vycházkách? Kde jste si to prosím ověřovali? Moc děkuji. 😉

kattyd
19. dub 2015

Tak u nas v praci jedna kolegyně měla 2 pracovní smlouvy (u stejného zaměstnavatele) půl úvazku na jednu činnost a dalšího půl úvazku na jinou činnost. Jednu z těch prací bylo možné vykonávat z domu, takže když byla na neschopence tak pouze na jednu tj na půl úvazku a druhý půl úvazek normálně pracovala z domu. Také jsem se tomu divila, ale na personálním nám vysvětlili že možné to je a kdyby chtěla být úplně na neschopence tak by musela mít neschopenky dve, na oba ty půl úvazky. Takže pokud by se DPP na jinou činnost dala dělat z domu nebo během vycházek tak to možné je.

xpila
19. dub 2015

@pidoun Možné to je, ale práce nesmí narušovat daný léčebný režim.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru