4. porod. Jaký jste ho měly?

17. čer 2020

Ahoj maminky, vím, že jsme každá úplně jiná, ale přesto by mě zajímalo, jaký byl váš 4 porod? Za nějaký měsíc budu rodit po 4. Bude to necelé 3 roky od posledního porodu. Taky přemýšlím, po kolika minutách vlastně jet do porodnice, jak moc může být porod rychlý... Děkuji za Vaše zkušenosti.

kaja2016
17. čer 2020

Ja se obavam, ze tohle je desne individualni. Ja tedy rodila nedavno po druhe a malem jsme nedojeli. Ja mela oba porody z cistajasna z menstruacnich bolesti dvojitou kontrakci - jednu po 5ti minutach - druhou po 3minutach. Intenzita bolesti stejna od prvni kontrakce az do porodu. Poprve jsem porodila za 12 hodin od 1.kontrakce a po druhe za 2 hodiny - podruhe jsem porodila asi 10 minut po prichodu na sal....

sudylichozrout
17. čer 2020

Ctvrty nevim, rodila jsem jen 3x. Ale ten treti porod byl prekotny a do porodnice jsme to nestihli. Takze doporucuji pri jakemkoliv naznaku plus minus 3 dny kolem terminu jet do spitalu.

jajulin
17. čer 2020

Asi nejvíc záleží na předchozích porodech než na pořadí. Já prostě rodím tak, že mi nejdřív z čista jasna začne odtékat plodovka a pak se po-ma-lu a zdlouhavě začnu otvírat, pěkně od nuly. Pro mě byl 4. porod určitě nejméně bolestivý, zatímco třetí byl nejhorší.

kosi_cek
18. čer 2020

Já třeba 3.porod měla hodně zlomový, řekla bych pravý filmový, takové jenné šolíchání, kdy jsem si nebyla jistá, jestli je to už porod, mohla jsem v klidu znovu usnout a spát a pak zlom a už jsem se nezastavila, jedna silná kontrakce za druhou, mezi jsem sotva stihla vstát a ujít par kroků, než mě srazila další kontrakce a porod přišel rychle..Čtvrtý byl zase pozvolný, asi jako první 2, jen trošku kratší. Plodovka mi odtekla akorát u prvního a to před nástupem kontrakcí, jinak vždy až při průchodu hlavičky...nejdelší interval mezi kontrakcemi jsem zaznamenala 6, možná 7 minut na úplném začátku porodu, nikdy jsem nezaregistrovala delší intrvaly, já bych se do porodnice neuměla vypravit, ani kdybych rodila nevím kolikrát 😀

plysacekhb
18. čer 2020

Můj čtvrtý porod byl relativně dlouhý (minimálně v porovnání s dvěma předchozími, plus jsem počítala maximálně se dvěma hodinkama naivně:D, jsem pořád poslouchala, že jen zakašlu a dítko bude venku a nějak jsem to přijala za své🙂 ). V šest ráno jsem se probudila s mírnými bolestmi a věděla jsem, že ten den to bude. Celé dopoledne to sílilo, ale bylo to zvládnutelné, stačila jsem ještě udělat generální úklid celého bytu a průběžně prodýchávat kontrakce. Fest bolet to začalo až tak kolem jedné hodiny, kolem druhé jsem volala příteli, ať jede z práce, doma byl až kolem třetí, v 15. 10 jsme byli v porodnici, na monitoru mi praskla voda, v 15. 45 se malá narodila, na druhé zatlačení. Teď s odstupem to hodnotím jako porod "na pohodu"🙂.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru