icon

4. porod. Jaký jste ho měly?

17. čer 2020

Ahoj maminky, vím, že jsme každá úplně jiná, ale přesto by mě zajímalo, jaký byl váš 4 porod? Za nějaký měsíc budu rodit po 4. Bude to necelé 3 roky od posledního porodu. Taky přemýšlím, po kolika minutách vlastně jet do porodnice, jak moc může být porod rychlý... Děkuji za Vaše zkušenosti.

kaja2016
•
17. čer 2020

Ja se obavam, ze tohle je desne individualni. Ja tedy rodila nedavno po druhe a malem jsme nedojeli. Ja mela oba porody z cistajasna z menstruacnich bolesti dvojitou kontrakci - jednu po 5ti minutach - druhou po 3minutach. Intenzita bolesti stejna od prvni kontrakce az do porodu. Poprve jsem porodila za 12 hodin od 1.kontrakce a po druhe za 2 hodiny - podruhe jsem porodila asi 10 minut po prichodu na sal....

sudylichozrout
•
17. čer 2020

Ctvrty nevim, rodila jsem jen 3x. Ale ten treti porod byl prekotny a do porodnice jsme to nestihli. Takze doporucuji pri jakemkoliv naznaku plus minus 3 dny kolem terminu jet do spitalu.

jajulin
•
17. čer 2020

Asi nejvíc záleží na předchozích porodech než na pořadí. Já prostě rodím tak, že mi nejdřív z čista jasna začne odtékat plodovka a pak se po-ma-lu a zdlouhavě začnu otvírat, pěkně od nuly. Pro mě byl 4. porod určitě nejméně bolestivý, zatímco třetí byl nejhorší.

kosi_cek
•
18. čer 2020

Já třeba 3.porod měla hodně zlomový, řekla bych pravý filmový, takové jenné šolíchání, kdy jsem si nebyla jistá, jestli je to už porod, mohla jsem v klidu znovu usnout a spát a pak zlom a už jsem se nezastavila, jedna silná kontrakce za druhou, mezi jsem sotva stihla vstát a ujít par kroků, než mě srazila další kontrakce a porod přišel rychle..Čtvrtý byl zase pozvolný, asi jako první 2, jen trošku kratší. Plodovka mi odtekla akorát u prvního a to před nástupem kontrakcí, jinak vždy až při průchodu hlavičky...nejdelší interval mezi kontrakcemi jsem zaznamenala 6, možná 7 minut na úplném začátku porodu, nikdy jsem nezaregistrovala delší intrvaly, já bych se do porodnice neuměla vypravit, ani kdybych rodila nevím kolikrát 😀

plysacekhb
•
18. čer 2020

Můj čtvrtý porod byl relativně dlouhý (minimálně v porovnání s dvěma předchozími, plus jsem počítala maximálně se dvěma hodinkama naivně:D, jsem pořád poslouchala, že jen zakašlu a dítko bude venku a nějak jsem to přijala za své🙂 ). V šest ráno jsem se probudila s mírnými bolestmi a věděla jsem, že ten den to bude. Celé dopoledne to sílilo, ale bylo to zvládnutelné, stačila jsem ještě udělat generální úklid celého bytu a průběžně prodýchávat kontrakce. Fest bolet to začalo až tak kolem jedné hodiny, kolem druhé jsem volala příteli, ať jede z práce, doma byl až kolem třetí, v 15. 10 jsme byli v porodnici, na monitoru mi praskla voda, v 15. 45 se malá narodila, na druhé zatlačení. Teď s odstupem to hodnotím jako porod "na pohodu"🙂.