icon

Bolest zad po porodu. Co pomáhá?

f.nina
1. črc 2007

Ahojky jsem tri tydny po porodu a porad mne silene boli zada,mnela jsem s tim problemy i v tehotenstvi,ale ted je to ohodne horsi,mam s tim i problemy pri kojeni a nejen tom.Jakmile mam podstoupit dlouhou vychazku jsem z toho na zblazneni protoze se na konci ni citim jako by mne prejeli buldozerem.prosim nevite nejaka co na to pomaha nebo kde bych si s tim mnela zajit dekuji za rady

pucik
2. črc 2007

ahojky, léky ti asi moc dát nemůžou, pokud kojíš, ale zkus si zajít na ortopedii nebo ke svému obvoďákovi, on b tě tam měl poslat nebo na neurologii. Jedině řešení bych viděla v rehabilitaci nebo alespoň nějaké masáže, třeba by to pomohlo. Držím palečky, taky mám problémy se zádama, před těhu a teď začínám mít křížřové kontrakce tak 5x denně a fakt to není nic moc

dzej
22. lis 2007

ahojky, strašně mě bolí záda, když sedím, ležím, stojím. Prostě pořád. Nemáte někdo recept? Plavat mi dr, nedoporučila ☹ kvůli zánětům, díky

liaa
22. lis 2007

Ahoj všem.Já mám po uraze také ted nepěkné bolesti.Záda,kříž,kostrč a ted se přidaly i kyčle.Na víc mám fibromyalgii,která se projevuje zejména při změně či zátěži počasí dost silnými bolestmi právě kostí,kloubů a svalů.

Ted mi manžel sehnal v lékárně kostivalovou mast.Pro těhu prý lepší ta bez kafru.A skutečně od bolestí trochu ulevuje.V těhu se může.Né kila(já bych se teda někdy nejraději natřela od hlavy k patě)ale ulevuje!

Když je fakt zle tak vyjímečně šáhnu i po paralenu.

Naučit se též dobře stát(nevystrkovat bříško a prohýbat páteř)

Nic netahat,neohýbat se pro něco ale jít do podřepu s nohama trochu od sebe.
Ale nic z toho neudělá zázrak,aby to přešlo uplně.
Dnes mi bylo na gynek.řečeno,že se to prostě musí vydržet ale že po porodu to někdy bolí i víc a musí se to řešit už přes lékaře.
Někomu porod uleví.

dzej
22. lis 2007

Liaa jako natřít si kostivalovou mastí záda a krk? To by mě nenapadlo, mast mám, ale používám ji spíš na ekzemy atd.. zkusím to 😀

liaa
22. lis 2007

Tak to vyzkoušej!!.-)

ene
22. lis 2007

Co pomaha je podpurny pas na brisko - fotku mam v albu. Na delsi trasy se bez nej neobejdu, stejne tak kdyz delam velky uklid a jsem cely den na nohou - krasne rozklada vahu briska. Kolem dvacateho tydne bylo taky fajn sezeni u pc a u televize na mici, kolem tricateho jsem to uz nepotrebovala, ted to zase zacinam vyuzivat. Plavat rozhodne doporucuju, to nadlehceni vodou je jednoduse genialni 😵 Chodim na specialni plavani pro tehotne, je vzdy po vymene vody, zaroven s nami chodi plavat miminka. Na zanety jsem trpela hodne, ted nemam jediny problem, uz vubec ne z vody - zalezi, nakolik tomu kteremu bazenu duverujete. No a v me fazi tehu uz pomaha jenom horka sprcha...

mandragora
24. lis 2007

já tady taky trpím jak pes,bolí mně záda a jde mně to do břicha.k mudr radši nejdu,hnala by mně do nemocnice,ale ted zrovna nemůžu,syn měl dnes v noci laryngitidu,dusil se,tak je tady s manžou nemůžu nechat samotný.tak tady trpím,polehávám,cvičím hřbety,lezu do vany,prostě zkouším možné i nemožné.snad to nebude až do porodu.

iplikator
Odpověď byla odstraněná
plundrichovairena
26. srp 2018

Mě začaly bolet záda někdy 3 týdny před porodem, nicméně to bylo snesitelné, takže jsem to nijak neřešila s tím, že porod mi určitě uleví. Nyní 14 dní po porodu už bolestí nemůžu ani chodit. Jsem z toho zoufalá, s kočárkem obejdou se zaťatými zuby barák a jsem vyřízená na celý den. Po návštěvě fyzio, mi odblokovali SI zkloubení, ale krom toho, že mi bolest přestala střílet do levé nohy, změna žádná. Bolest jako hrom . . . Mažu, nahřívám, cvičím a výsledky žádné. Je tady někdo, komu přestala bolet záda třeba po šestinedělí?

insportline
13. lis 2024

@plundrichovairena podařilo se vám vyřešit problémy se zády? Já rodím za chvíli ale trápím se s SI skloubením už 3 měsíce...