Bonding - jak u vás probíhal?

sofiek
13. dub 2016

Dobré ráno maminky, chtěla bych se zeptat, vy které jste si přály bonding, jak to probíhalo? Miminko bezprostředně po porodu daly na vaše bříška, dotepat pupečník, přestřihnout šňůru a pak? Vzali si ho na převážení, přeměření a kontrolu a pak vám ho vrátili nebo jste si nechaly miminko třeba hodinu na sobě a až pak se měří, váží apod? Tohle se mi zdá nejkrásnější, ale zase si říkám, že je lepší, když to malé hned vidí pan doktor a když je vše OK, tak si ho dají zpátky na břicho/prsa (bez zavinovačky). Nerada bych požadovala něco, co je spíše k neužitku než užitku pro miminko.

duvi21
13. dub 2016

Nemusi ho videt hned pan doktor! Neboj se, neni ceho. Ja jsem bonding moc chtela a v porodnici mi rekla pani dr, ze tam je to samozrejmost. Samozrejmost pro ne bylo (pokud je vse ok, coz v drtive vetsine porodu je) i odstrizeni pupecniku az po dotepani. A opravdu. Mam treti dcerku a poprve jsem to zazila. Okamzite po porodu ji na me polozili, jeste cela od mazku, byl to nepopsatelny pocit. A ja si ji uzivala. Poznas, ze je miminko ok. Jste proste jen spolu a uzivate si to "tady a ted". Nevim, jak dlouho to trvalo. Deset minut, pul hodiny, hodinu? Nevim. A ani na setinu vteriny me nenapadlo (prisaham), ze by ji mel videt doktor?
Pak se me sestricka zeptala, jestli ji muzou odnest na ty "jejich zalezitosti" - umyt, zvazit, zmerit apod. Rekla jsem, ze ano, ale at mi ji hned zase prinesou, ze chci byt bez ni, co nejmin. To jsem se teda nechala ukecat, ze mi zatim prinesou obed a prevezou me na pokoj, ze se nemusim bat, ze o ni bude skvele postarano, takze jsem kyvla a byla jsem "bez ni" asi tak dve hodky. Pry spinkala. A pak uz jsem ji zase mela u sebe.... Nejkrasnejsi porod ze vsech. Dnes to zalezi na mamince. zjisti si, jak se k tomu, co si prejes pro sebe a sve miminko, stavi porodnice a pokud se Ti to nebude libit, vyber jinou nb se nedej. Dodnes mam spatne pocity z prubehů porodů svych prvnich dvou dcer. V podstate si s nama delali (v nemocnici), co chcou. Dnes uz to nastesti nejde. K uzitku pro miminko je byt po porodu (a ze je to hokna i pro nej) co nejvic s maminkou. Chce citit, ze se narodilo do laskyplneho naruci. Jestli to taky tak citis, muze to byt podle Tebe 😉 Drzim pesti k nejkrasnejsimu zazitku v zivote zeny....

anniesfibis
13. dub 2016

2 hod.binding (odneseno cca na 2 min. Na vahu s manzelem, dotepani, samoprisati, zadne myti,jen otreni na mne. Dite nonstop se mnou. I cely porod bez zasahu,bez strihani bez siti (nebylo co sit)-4kg. Celou dobu super kojeni a dite spokojene-ma 4m.

duvi21
13. dub 2016

@anniesfibis To zni krasne 🙂

daniela1983
9. kvě 2016

dieta nikto nikam neodnasal. narodil sa rovno do mojich ruk. drzala som si ho na kline kym sa neporodila placenta. potom som si isla lahnut na postel kde som si ho dve hodiny drzala. prikrili nas dekou a papalonom. sestricka dva krat synovi popocuvala srdiecko ako na mne lezal...potom som vstala, vzal si ho bondovat manzel a isla som sa osprchovat. nasledne mi ho dal a ja som ho odniesla na novorodenecke kde ho predomnou zvazili a pozreli potom uz som si ho obliekla a isla s nim na izbu

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru