Břišní rozestup - jak na něj?
Ahoj holky, mám téměř rok po porodu a začíná mě tedy štvát viditelný břišní rozestup, jsem celkem štíhlá, ale mám břicho jak těhulka v 4. měsíci. K tomu mírná pupeční kýla. Poradíte jak jste zatočily, zmenšily břišní rozestup? Dík za každou zkušenost... Ivana
Dík za tip. Jen ta lenivost je des 😀
@radapokec Začít posilovat nejdříve šikmé břišní svaly, a lze podpořit kineziotapem, to chce ale zajít za fyzioterapeutem.
Malá kýla kontryhelový čaj, a mazat tinktura z kokoška pastuší tobolka.
@radapokec Já byla taky na chirurgie, mám kýlu maličkou, pouze asi 1 cm, lékařka mě taky posílala na operaci, ale já z ní tahala, jestli by to nešlo nějak jinak udělat, tak mi poradila toto, že prý je to recept z Maria Treben, že s tím nějaké kýly odstranila a prý mám dát vědět, jak to dopadlo. Ještě jsem I objevila cvičení u jedné paní, která taky říkala, že s tím půjde něco udělat, já však začala chodit teď do práce, tak bohužel nemám čas, čekám až se to trošku uklidní, že se do toho pustím čaje i cvičení, ten čaj 4x denně. Ta dr. v nemocnici mi řekla, že pokud by to byla takto u někoho v její rodině, tak by ty čaje taky zkusila, na operaci se dá jít vždy.
Jinak www.studioprozeny.cz se specializuje i na cvičení na ten rozestup, ale musíš cvičit dlouhodobě doma.
já teda nemám kýlu, ale rozestup asi ano. rok po porodu vypadám stále jako jiné v půlce těhotenství ☹ k tomu klasická kombinace...láska k jídlu a nedostatečná disciplína a podmínky ke sportu 😅
hlavně neposilujte příčné břišní svaly, tím se vám rozestup zafixuje, jak se tu už psalo důležité jsou šikmé břišní svaly a pak jestli to nebude stačit, tak je jednoduše nechat sešít, nic jiného s tím neuděláte
@sannnya a mohu se zeptat na nějaké konkrétní cviky? díky
Taky by mne zajímaly, znám jen 2,zbytek nevím jestli je vhodné cvičit, jsou sice na šikmé břišní, ale prijdou mi složité u me mírně pupeční kýly. Doktor sice tvrdí ze mužů cvičit normál,ale já mám porad takový divný pocit ze bych to zhoršila, no nevím, možná jen resim moc.

@radapokec Opatrně posilovat. Já dělám pilates, celkem to pomohlo. jako furt břicho mám, ale předtím to byla hrůza a děs.