Císařský řez - placenta previa

radullka
15. dub 2015

Zdravím všechny maminky, chtěla bych se zeptat pan doktor mi řekl, že budu rodit císařským řezem, kvůli nízko položené placentě ( placenta previa ), takže vše bude plánovaný akorát nevím, jestli se můžou dostat normální porodní bolest,i když se dostanou dřív, nebo jestli se pak vyvolávají když se nedostaví přirozeně, člověk vždy plánuje a stejně si to tělo udělá samo jak potřebuje.

fykyska
15. dub 2015

Ahoj, vetsinou se přistupuje k sekci kvuli tomu ze luzko zakryva vetsinu nebo celou vnitrni delozni branku a tak neni moznost porodit normalne. jsou ale i pripady kdy se rodit da, ale to je vyjimecne a to za situaci kdy se placenta dotyka vnitrni branky jen okrajem, ale ve vetsine pripadu lekari radeji voli sekci k mozne mire komplikaci ktere ohou nastat..
Normalni porod se dostavit samozrejme muze, myslim tim kontrakce, ale vzhledem k diagnose by byl porod nemozny, vyvolavat napr tabletkama, oxytocinem apod pri teto dg. by se taky nemelo protoze, hrozi vysoke komplikace v podobe masivniho krvaceni a ohrozeni tebe i prcka.
takze pokud chapu spravne mas obavu?! jestli i pres naplanovanou sekci nezacnes rodit driv. a ma odpoved je, ze to nikdo nevi, ale stava se to, ze se porod rozjizdi sam.. rez by mel byt planovan s ohledem na rozsah vcesneho luzka 😉

handangervidda
15. dub 2015

Pokud správně chápu otázku, tak císařský řez se může provést i bez toho, aby začaly kontrakce. A v takovýhle případech se naopak plánuje tak 2-3 týdny před termínem porodu. Fyziologické těhotenství trvá 38-42 týdnů, termín se stanovuje na den 40+0, takže aby právě nedošlo k tomu, že se rozběhnou kontrakce a nemusel se dělat akutně, plánuje se dřív. Pokud bys dostala normální porodní bolesti, ihned bych vyrazila do nemocnice.

zanri
15. dub 2015

já měla termín porodu 29., ale protože jsem ze zdravotních důvodů mohla jít jen na císaře, naplánovalo se to na 19., jenže ouha - 12. mi praskla nečekaně voda a já začala rodit, než jsem se dostala na sál, nechali mě 5 hodin rodit , a pak teprve narkóza a císař, a to byl malej v příčné poloze...takže všechno je možné - doporučuji oběhat ARO a vše potřebné hned jak budete mít termín císaře

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru