icon

Císařský řez plánovaný v různých týdnech těhotenství?

hanaalb
14. led 2024

Dobry vecer. Mam planovany cisar.
Dle MS vychazi na 38+3 a dle nakych tabulek nemocnice na 39+1.
Myslim, ze by se melo ject dle MS. Je tu nekdo kdo mel podobne? Nemam strach o sebe, ale spise o dite. Vim, ze od 36tt je schopno samo dychat atd, ale kazdy den dobry ne?

lencaa11
14. led 2024

@hanaalb velký rozdíl v tom nevidím myslím že se to spíš směřuje podle nemocnice jen přece mimco měří ,váží cca přibližně ..mimco bude v pořádku

kkacca
14. led 2024

@hanaalb nech to na nich, vedi, co delaji 🙂

hanaalb
autor
14. led 2024

@kkacca vim, jen ze 1 dite bylo 39+5. Proto me to zarazilo i to, ze ma jiny vypocty

hanaalb
autor
14. led 2024

@lencaa11 odhad je 49cm a 2980g v patek. Plus jeste tyden a neco. Jen me zarazilo to 38 a neco podle MS. Ty se drzime od zacatku s mym gynekologem. A v nemocnici mi rekly, ze nekoukaj na ms,ale na termin porodu dle 1.screeningu

uzivatelkapetra
14. led 2024

Řekla bych, že závaznější je pro lékaře termín, který se určí na prvotrimestriálním screeningu a nemusí se úplně shodovat s MS termínem, jelikož ne každá žena ovuluje 14 dní po MS.

lencaa11
14. led 2024

@hanaalb což je normální taky záleží proč je indikovány císař a i každá nemocnice má svůj postup ale zas velký rozdíl v to není jiné by to bylo kdyby podle Ms jste byla víc s oni vám poslali dřív na císaře

hanaalb
autor
14. led 2024

@lencaa11 ms 38+3 jejich vypocty 39+1.
Zadek dole. Prvni dite take.

hanaalb
autor
14. led 2024

@uzivatelkapetra cykly 27-28, dnu a ovulace presne 14 dc, chodila jsem na folikulometrii nebo jak se to jmenuje.

lencaa11
14. led 2024

@hanaalb a nezkoušela jste se domluvit porodit tak to nebo najít porodnici kde jsou k tomu naklonění na fb sledují jednu porodní asistentku a takový porod si žena může krásné prožit jen skrze to že je mimco zadečkem jít na císaře po druhé ...

lencaa11
14. led 2024

@hanaalb ...

hanaalb
autor
14. led 2024

@lencaa11 nelze. Je tam v turckem sedu. Ani nelze otocit pres bricho.

gdpr
14. led 2024

Od 38tt dieťa je donosene (dvojičky od 37tt) ja som mala plánovaný 38+2tt (aby sme do Vianoc boli doma) a malý je zdravý takže v tom termíne by som problém nevidela a moje tt nepočítali podľa MS ale podla prvého veľkého screeningu. Rozdiel bol 5dní a väčšina lekárov počíta podľa screeningu a nie MS.

teenyel
14. led 2024

Po ukoncenem 38.tt bych se nebala. Vsak oni by si dobrovolne komplikace take "na triko" nevzali. Ja mela planovaneho cisare ve 38+2 a vse bez problemu 🙂 naopak jsem to vnimala jako pozitivum, ze lepsi takto, nez riskovat, ze se porod rozbehne sam a bude se muset resit treba akutne.

misha31
14. led 2024

Ja ted rodila cisarem 38+2 (dle MS 37+5). A sla jsem domu treti den po sekci, vse vporadku.

hanaalb
autor
14. led 2024

Vsem dekuji.