Císařský řez ve FNO Poruba. Odpovíte na pár otázek?

monikaka95
26. pro 2019

Zdravím holky,
Prosím, pokud jste nějaká podstoupila plánovaného císaře ve fakultce v Porubě, odpověděly byste mi na pár otázek?
Zajímalo by mě totiž, kolik dnů před termínem císaře cca naplánují? A hlavně, jestli Vám umožnily alespoň 10minut bondingu? Zatím mi každý totiž říkal, že ne. Plus za jak dlouho Vás dali z JIP na pokoj s dítětem?

Děkuji moc 🙂

sarrita
26. pro 2019

Já byla na plánovaném císaři ve FN Ostrava v září 2017. Termín porodu jsem měla 16.9. , císaře mi naplánovali na 14.9. a to jsem je ještě musela přemluvit, říkali pořád času dost. Bonding neproběhl, po očištění mi malého na pár minut přinesli. Z JIP jsem šla na klasický pokoj druhý den ráno, po sprše a snídani, okolo oběda dali děti na pokoj už na stálo.

bergina8
27. pro 2019

Na Vašem místě bych se raději informovala přímo ve Vámi vybrané porodnici např. při dni "otevřených dveří", který probíhá pravidelně v průběhu týdne (všechny ostravské porodnice to mají na webovkách). Anebo si tam zkusila zavolat a zeptala se na bližší informace. Co se týká plánování sekce - záleží na vašem (Vy a dítě) zdravotním stavu - od toho se odvíjí termín zákroku, jestli lékař zvolí celkovou nebo částečnou anestezii atd. atd. U každé maminky to s ohledem na okolnosti může být trochu jinak. Každopádně není na škodu mít s sebou sepsaný porodní plán, v němž uvedete všechna Vaše (reálná 🙂) přání. Držím Vám palce, ať je vše podle Vašich představ.

pipi_puncocha
27. pro 2019

Fakultka má nově nadstandardní pokoje po císaři, je to vlastně "jednolůžková JIPka," kde s tebou může být miminko ihned a jste spolu 24h denně, podmínkou je mít sebou doprovod (partnera, mamku...), ať ti s mimčem pomůžou po dobu kdy se nedá vstát. Jinak když jde všechno dobře, tak bonding lze, když je celková anestezie tak bonduje manžel a čeká na tebe s mimčem pak na tom nadstandardním pokoji.

janulenka94
4. led 2020

@monikaka95 termin jsem mela 30.7 a v ten den mi taky udelali cisare,porodila jsem v pondeli dopoledne,maleho jsem videla cca 2 min na sale a pak az v 5 na kojeni,na jip jsem zustala do druheho dne,potom prevoz na 6ti nedeli kde mi maleho nosily na kojeni jinak jsem ho na stalo dostala az ve stredu ráno

monikaka95
autor
5. led 2020

@janulenka94 ahojky, moc děkuji. A vůbec to nenabídli nějaký bonding? Mi se moc nelíbí představa, že mi malou hned seberou... :( A aby byl císař plánovaný až na den termínu mě taky děsí.. když mě to chytne dřív samo, aby mě pak neuspavali celkově. Chtěla bych spinal..

janulenka94
6. led 2020

@monikaka95 nenabidli 😔 ani pritelovi,pak me nastvalo kdyz byl partner za malym cca 30min po porodu ze nam nikdo nerekl ze muze prijit a byt s malym odpoledne v dobe návštěv 😔 takhle mohl byt s malym aspon partner kdyz ne ja....30.7 prvni termin a 3.8 byl druhy
,kamaradku to chytlo pred terminem a mela spinal pokud by nebyli komplikace myslim ze ti daji spinal

kaczorka
6. led 2020

@monikaka95 ja ve fno podstoupila dva cisare,jednou planovany v roce 2016 a pak akutni v cervnu 2019, u planovaneho mi cisar naplanovali v ukoncenem 38tt mohla jsem si vybrat z vice terminu. U porodu byl manzel,maleho mi ukazali na sale kde jsem si ho mohla poradne prohlednout a pak mi ho nosili celou noc na kojeni,druhy den uz jsem normalne fungovala,ale maly mel nejake komplikace,tak byl delsi dobu na neonatologii.. kdyby problemy nemel tak jsme normalne na sestinedeli..jo a do porodnice jsem mela nastup den pred terminem cisare.. u druheho akutniho jsem rodila podobne,taky spinalni anestezie,akorat to bylo trochu horsi jelikoz jsem mela kontrakce..jinak mi ho po porodu taky hned ukazali a pak mi ho nosili na kojeni,to uz jsem byla v nove vybudovanem jip pokoji,kde jsem byla sama a druhy den uz jsem byla s malym na sestinedeli.. domu jsme sli 5 den.. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru