Citlivý spodek 10 dní po porodu
Chci se zeptat těch co už mají 6-ti nedělí zasebou. Jsem 10 dni po porodu s nástřihem. Pořád je vidět, že nástřih k sobě uplně nepřilnává, je ještě brzo, zatáhne se to ? Jinak me už několik dní pobolívá spíš celý spodek okolo klitorisu a napohmat je citlivý, je to normální ? 🙂Děkuji všem za reakce.
@pepina2105 Malýmu jsou dva a půl měsíce a pobolívá mě pořád. Podle vyšetření po šestinedělí je vše OK. Já ještě neměla odvahu, ani chuť se podívat, jak to tam vypadá.
Bolí to dlouho, mne i po šestinedělí.. Ale prodávají speciální gelovy vložky, který chladí a maji léčivý účinky. Jinak mne pomohl sebamed na intimní hygienu, často se sprchovat. Segra si nemohla vynachvalit koupele z levandule, rychle se po nich hojila...můžeš zkusit sedací koupele třeba v hermanku 🙂
Me to tez bolelo i po 6ti neděli a na hojeni vyborne pomohl teatrea olejicek 🙂

@pepina2105 Já jsem měla pocit zahojení až tak třetí týden po porodu. Moc často jsem se tedy dolu nedívala, ale vím, že ještě pátý den po porodu mi to přišlo celé rozšklebené...Klitoris mě nebolel, ale mám pořád citlivou jakoby stydkou kost (řekla bych, že se prostě roztáhla a teď se bude nějakou dobu stahovat, anebo je to taky už setrvalý stav 😬, není to nijak výrazná bolest, ale cítím to, jakobych si ji narazila třeba na štangli od kola 😄).
Jinak za mě můžu doporučit na hojení gel z dubové kůry, já mazal poctivě po každé sprše (a že jich ty první týdny je) a nakonec se mi to zhojilo hezky.
Ale pokud se Ti něco nezdá, za kontrolu u dr. nic nedáš...