Druhý porod s úzkou pánví, nechají mě rodit přirozeně?

maarika
11. dub 2014

Ahoj holky,mám takový dotaz.Když jsem čekala prvního prcka,tak mi nikdo neměřil pánev a pak při porodu zjistili,že jsem dost úzká a že kdyby byl prcek o malilinko větší,že prostě neprojde.Měl 3220g a mě by zajímalo,jak to případně je při druhém porodu????Nechávají rodit přirozeně,nebo spíš císař??
Máte s tím někdo zkušenosti?
Děkuju

zuza01
11. dub 2014

Mě ji teda měřili, ale bylo to na hraně... Dcera měla 3130g a podle dr. to je moje maximum. Tak se uvidí, zatím mi druhou dceru na váhu neodhadovali, je čas, ale kdyby to bylo nějaké větší dítě, určitě to budou řešit.

yamdena
11. dub 2014

Ahojky, jsem drobná a celé těhotenství jsem se ptala, jestli budu rodit přirozeně a jestli by mi třeba neměli změřit pánev. Všichni mi tvrdili, že pokud nebudu mít čtyřkilové dítě, že to zvládnu. Po sedmi hodinách porodu usoudil personál, že nezvládnu, maličký měl 3300g. Můj ošetřující lékař mi tvrdil, že nadále už budu moct rodit jen císařem, ale nevím jako to bude, pokud bych rodila u někoho jiného. Takže jsem také zvědavá na přístup lékařů u druhého..

tehulka12
11. dub 2014

@maarika ty máš prvního císaře?Já osobně bych z uzkou pánví po císařském řezu nerodila.Kdyby mě k tomu nutili,tak bych asi zvážila jinou porodnici.Hlavně bych si ji nechala změřit už před porodem, aby se vidělo o kolik je užší, jestli teda vůbez uzká je.

maarika
autor
11. dub 2014

@tehulka12 ne,ne,rodila jsem přirozeně,ale po porodu mi bylo řečeno,že to bylo jen tak tak.Takže právě vůbec nevím,zda připadně u druhého nechávají rodit přirozeně a nebo rovnou ženou na císaře 😒

tehulka12
11. dub 2014

Tak to je neco jineho.Tak to si myslim,ze ten druhy porod by jsi zvladnout mohla.Tu panev bych si nechala zmerit,aby se vedelo dopredu jestli je fakt uzka a pak taky zalezi na velikosti miminka.Urcite ti budou delat odhad vahy.Me ho alespon pred porodem delali.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru