FN Plzeň Lochotín - konec pánevní - CS nebo přir. porod?

helenkav25
21. led 2017

Ahoj holky. Jsem 36tt a malá je pořád hlavičkou nahoru. Dělám všechno možné pro to, aby se otočila, ale zatím bez úspěchu. Chtěla jsem se zeptat, zda někdo z vás má zkušenosti s možností ,,volby porodu" ve FN na Lochotíně. Chtěla bych spíše, vzhledem k nižšímu množství rizik pro miminko, asi volit CS. Jsem prvorodička, takže nemám páru o tom co mě čeká. Asi nemá cenu, abych tu vypisovala rizika, protože ty jsou dost znamá. Jen by mě zajímalo jak k tomu ve FN přistupujou a jaké máte zkušenosti 🙂

helenkav25
autor
22. led 2017

Opravdu nikdo, kdo v Plzni rodil KP?? 😲😲

msimankova
22. led 2017

S timto zkusenost nemam, jen s CS z jineho duvodu, ale poradila bych nelpet na FN, poptej se i u Mulacu.

petruuushkaaa
22. led 2017

@msimankova
@helenkav25
Tak ja taky prispeji, zas bych radej lpela na FN nez na Mulacich (tam to jde totiz pekne do....) 😊
Jinak myslim, ze bys to mela probrat se svym gynekologem, nechat si od nej vysvetlit a poradit co je lepsi, vetsinou pri pordech KP se cisar voli, kvuli bezpecnosti maminky i miminka 😊 navic je fakultka dobre vybavena, gynda je tam nova a doktori hodne zkuseni.. jsem sestra tak vim 😉

helenkav25
autor
22. led 2017

Ja určitě chci na Lochotín 🙂 jen se bojím toho aby mi neřekli, zme jsem bláhová Když si budu přát rodit raději císařem. Chápu, že je to nalékaři ake možnost volby bych ráda měla. Ale všichni mi tam přišli strašně milí tak budu asi doufat v nejlepší 🙂

pafca4
22. led 2017

@helenkav25 asi bych si tam zavolala a informovala se...vím, že popř.v Klatovech se při konci pánevním chodí na císaře...

helenkav25
autor
22. led 2017

Jdu ve středu na kontrolu ke své gynekoložce tak uvidím co mi poví. Ale minule se zmínila, že si myslí, že malá bude mít stejně větší váhu než je 3500g doporučovaných na klasický porod KP.

petruuushkaaa
22. led 2017

@helenkav25
Jo u nas v Klatovech to je cisarem vzdy, jak pise pani nad nami, ale ja myslim ze FN to ma stejne 😊

almara2
22. led 2017

@helenkav25 nedávno jsem tu viděla příspěvek,že paní chtěla rodit KP přirozeně a dalo ji prací najít porodnici,kde to umožní. Moje maminka je porodní asistentka a říká,že KP už taky málokdo umí porodit

helenkav25
autor
25. led 2017

Díky všem za rady 🙂 dneska jsme byly na kontrole, vsechno je v poradku az na to otoceni. To se ji proste asi nechce. Pristi tyden jdu jeste ke sve gynekolozce to budu 37+5 tt a pak by me predala do porodnice. A uklidnila me, ze me nikdo do prirozeneho porodu nutit nebude 🙏🏻

soyevita
25. led 2017

@helenkav25 Přesně to jsem Ti chtěla napsat,žádný gynekolog si nedovolí nutit nikoho, natož prvorodičku,rodit koncem pánevním.
Jsem(dalo by se říct )zkušená,ale taky bych měla strach.
Císař je jistota,i když všechno má svá rizika

netopejr
25. led 2017

@helenkav25 hlavně asi ne s prvním. Nicméně porad.je šance, ze se otočí, kamarádce snad den pred TP.
Hlavně klid a hodne štěstí!

teetee
25. led 2017

Kamarádka rodila KP 2,5kg miminko u Mulače - po společné dohodě s lékařem (vysvětlil situaci, že by šlo rodit i přirozeně, nenutil ji, nechal to na ní).
Jinak za mě také nelpět na FN. Myslím si, že je to vždy o lidech, na které se narazí, a o vytíženosti personálu v dané době. Já mám z FN rozporuplné pocity druhý porod bude u Mulače.

@petruuushkaaa
Myslím si, že Mulač tak do pr... nejde, je všeobecně známé, že cca před dvěma lety přešli z FN do Mulače tři přední gynekologové - porodníci, za které dosud není ve FN řádná náhrada.
První porod ve FN. U porodu i na šestinedělí všichni milí, ano... Zachraňovali mi život po obtížném vyvolávaném porodu, ano... Ale muselo to být??? Dle názoru jiných lékařů se mohlo s vyvoláním počkat a sledovat mě. Opět dle názorů jiných lékařů v kritické fázi porodu se mělo přistoupit k CS.
Fajn bylo šestinedělí, bylo-li třeba, dočkala jsem se pomoci i odpovědí na otázky.
Pooperační gyn.oddělení - děs, tři týdny po porodu revize pro krvácení pro zbytky placenty (revize opět zpackaná - perforace dělohy). Většina personálu nerudná (njn - den před Vánoci).
Před porodem mnoho řečí, že vše dělají pro miminko, za tři týdny při revizi miminko nikoho nezajímalo (že kojím apod.) a vypadalo to, že přítomnost manžela a miminka na nadstandardu je na obtíž.

Mám prostě s FN špatnou zkušenost. Někdo chválí FN, někdo Mulače, ale netroufala bych si tvrdit, že Mulač jde do pr...

netopejr
25. led 2017

@teetee Ta kamarádka rodila první?

teetee
25. led 2017

@netopejr Kamarádka byla prvorodička

netopejr
25. led 2017

@teetee Pěkný. To je fakt vzácný, když ji nechají rodit vaginalne.
Jak jsi psala, málokdo to umí. Oni jsou vůbec netrpělivý, coz u KP je základní předpoklad.
Kámoška dobra!

msimankova
25. led 2017

@teetee tak doporučuji 🙂 Když jsem rodila já, narodilo se v tom týdnu tolik dětí, že jim skoro došlo oblečení pro miminka a absolutně si nemůžu stěžovat, byla jsem tam 9 dní a všichni super. Po 35. týdnu je to úplně jedno, jestli velká nebo malá nemocnice, je to o lidech.

teetee
25. led 2017

@netopejr Jj, kamarádka byla statečná. Původně byl opravdu plánovaný cs, ale holčičce se chtělo o pár dní dřív v noci. A sloužící lékař vyhodnotil, že jdou obě varianty porodu.

netopejr
25. led 2017

@teetee To mela kliku, dobrej doktor.

miamy
2. únor 2017

A nevíte někdo, zda ve FN dělají ten zevní obrat? Mám totiž stejný problém. Jsem 36 tt a plůdě se nám otočilo KP. Bohužel jsem ještě navíc po jednom císaři a chtěla bych moc rodit normálně :(

helenkav25
autor
2. únor 2017

@miamy dělají 🙂

miamy
2. únor 2017

@helenkav25 A nevíš o tom něco bližšího? Kdo to dělá nebo do kdy a tak? Moc děkuji za info 🙂 Já jdu do porodnice až příští pátek.

helenkav25
autor
2. únor 2017

@miamy na lochotíně to dělá pouze dr. Korečko. Myslím, že se to může dělat jen do 37tt ale to nevím přesně. Půjdeš tam na vyšetření a musí se splňovat poloha, hmotnost, množství vody a uložení placenty 🙂 dělají to vždycky dva lékaři, jeden ultrazvukem pozoruje mimčo a druhej otáčí 🙂 ale to ti všechno řeknou na tom vyšetření. Je to na hospitalizaci na jeden den aby vás pozorovali, že je vše v pořádku a to i v případě, že se mimču nebude chtít otočit. Ale jak říkal, ne všichni jsou na to vhodní a musí to vyhodnotit oni tam 😉 ja na vyšetření šla ale nebyla jsem na to vhodná, malá má moc zastrčenou hlavičku v žebrech

miamy
2. únor 2017

@helenkav25 Hm, já jdu právě za ten týden přímo k Dr. Korečkovi, tak to jsem zvědavá. Akorát se obávám, že prndě mám také šprclé v žebrech, takže nic. A objednali tě rovnou na císaře? Alespoň pro představu v kolikátém týdnu dělají. Děkuji ;)

helenkav25
autor
2. únor 2017

@miamy nene šla sem ještě normáně na kontrolu ke svojí gynekoložce. Dneska jsem 38+2, do porodnice jsem objednaná na pondělí na domluvení termínu. Dělá se od ukončeného 39 tt 🙂

paskat
28. únor 2017

Ahoj, zřejmě už máš porod úspěšně za sebou. Mohu se zeptat jaký byl další postup v nemocnici? Jsem 37+1 a malý je stále KP. V pátek jdu na kontrolu do nemocnice, tak budu ráda za info co mě čeká.

snuflinka
10. led 2019

@helenkav25 Ahojky, já jsem o rok později asi podobná situace jako ty, jak jsi nakonec rodila? Nebo se malá nakonec otočila?

paskat
12. led 2019

@snuflinka Ahoj, rodila jsem březen 2017 CS pro konec pánevní, dva dny před plánovaným termínem, jelikož měl malý nedostatek plodové vody. Měla jsem spinální anestezii, aby se mnou mohl být partner na porodním sále. Samotná sekce trvala jen pár minut, pak jsem byla přibližně 24 hodin na JIP s tím, že mi malého asi čtyřikrát přivezli na přiložení. Bohužel jsem s sebou nemohla mít mobil ani žádné jiné osobní věci. Poté jsem byla na klasickém pokoji s miminkem. Přeji ať vše proběhne v pořádku.

snuflinka
13. led 2019

@paskat Děkuju moc moc za odpověď 🙂 A jak jsi zvládla hojení? Já měla první porod přirozený, tak jsem z toho teď trochu vystrašená....

paskat
13. led 2019

@snuflinka Jizva bolela hodně první dva dny, pak den ode dne lepší. Osobně jsem neměla žádné komplikace. Očistky přibližně 5 dní. Stehy byly samovstřebávající. Po 14 dnech jsem o jizvě skoro nevěděla a dnes si na ni ani nevzpomenu. Věřím, že vše proběhne bez komplikací.

snuflinka
14. led 2019

@paskat Tak to by byla paráda 🙂 Moc děkuju, že ses ozvala 🙂 Ať ti dělá malý samou radost 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru