Jak dlouho trvá kontrakce?

ondego
29. čer 2017

Těhulky, maminky ☺ jak dlouho trvá kontrakce? A bolí při ní celé bříško? Děkuji za odpovědi

odula
29. čer 2017

Jak komu a jak kdy (v jaky fazi porodu). Nekdy muze nekomu ke konci bolet bolet cely bricho treba minutu a pul, nekdo ma celou dobu jen krizovy bolesti, strasne individualni totonk, 😉

hanulkaha
29. čer 2017

@ondego Mě prvorodičce řekala doktorka na poslední kontrole " no a teď už jen čekat na pravidelné kontrakce, bude vás bolet celé břicho... Kontrakce mi začaly ve 3:30 ráno, takové silnější MS bolesti, po teplé vaně se mi od 5 ráno rozjely pravidelné křeče v podbřišku, hodně bolestivé (přirovnala bych to ke křečím při střevních potížích, jen mnooohem silnějších) a interval se zkrátil na 2-3 minuty, stahy trvaly přesně minutu až minutu a půl. Když bylo 7:30, měla jsem minutu trvající kontrakce po 2 minutách a zblblá pokynem paní doktorky čekala na bolesti "celého břicha" (představovala jsem si to jako nějaké tupé bolesti s tvrdnutím bříška), jenže najednou jsem začala tlačit!!! Takže zmatek, strach, panika... V 8:15 jsme zaparkovali před porodnicí, v 8:30 mi na příjmu praskli vodu a v 8:47 se Davídek narodil 🙂 A nebýt toho, že mi voda držela až do porodnice, rodíme doma a jsem si jistá, že by ani rychlá nestihla dojet!
Takže pozor na "bolení celého bříška" 😀

hanulkaha
29. čer 2017

@ondego Ještě jen pro upřesnění, rodila jsem poprvé, ve 42tt, malého jsem 10 dnů přenášela a jeho míry byly 52 cm (možná víc, nechtěli ho "moc natahovat") a 3700g, takže žádný drobeček 😀

maqggienka
29. čer 2017

Já měla křížové a asi až necelé 2 hodiny před porodem, přešly do břicha a nebyly teda o moc lepší 🙂 Křížové jsou, když je mimčo zádama na záda. Takže se mi chvíli před porodem, otočil.

hlasimse
28. zář 2018

Měla jsem takový pás bolesti kolem celé pánve a šílené křížové bolesti. Tvrdili mi, že to jsou asi poslíčci, protože mi netvrdne celé břicho. Chyba! Dojeli jsme sanitkou tak tak, a nikdy se mi nestáhlo celé břicho, vlastně se mi nikdy vyloženě nestáhlo - jen po těch intervalech jsem měla bolest - vlnu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru