icon

Jak probíhá příprava na císařský řez v narkóze?

kvetinka909
6. dub 2022

Ahoj holky, mate nektera zkusenost a co vse predchazelo, priprava na sal, zda cevkuji atd? Ceka me to za cca 4 tydny.
Dekuji🌸

emamaira
•
6. dub 2022

Ahoj, ano, měla jsem ale akutní, žádné velké přípravy neprobíhaly. Svlékla jsem se až na sále, zafacovali mi nohy, dali cévku, pak přišla anestezioložka. Ptala se co a kdy jsem jedla a kolik vážím.

michaelarousova
•
6. dub 2022

Mam za sebou dva cs jeden v celkove a druhy v castecny narkoze..ten v celkovy byl teda akutni ale probihalo to podobne..zafacovali,cevka,mozma se na neco ptali ale vubec uz si to nepamatuju chtela jsem uz jenom at mi to pichnou😂

kvetinka909
autor
•
6. dub 2022

Tak to je dobry 🙂 ja se bojim cevkovani, nikdy jsem pri zadne operaci nemela a sestrenka mi rikala, ze mela dokonce dren ale moje kamaradka ne, tak nevim co je pravdy na tom, ze se zavadi i drenaz. Jinak cisar se dela tyden pred terminem nevite ? 🙂

asutak
•
6. dub 2022

Cevkování je úplně v pohodě. Kontrakce bolí víc. A pak ta bolest po císaři... Měla jsem částečnou narkozu aspoň o všem víš. Ale z plánovaného byl akutní. Narodila se o týden dřív. Termín CS byl přesně na den porodu.

hezz17
•
6. dub 2022

@kvetinka909 dren je nemocnice od nemocnice a rodicka od rodicky. Kdyz krvaci vic, tak se dren da. Ted uz se casto davaji “easy flow”, ktere nejsou na vytazeni tak fuj.

kvetinka909
autor
•
6. dub 2022

Holky moc dekuji za info, aspon se muzu pripravit, ale nic co by se nedalo prekonat a zvladnout 🙂

nazka
•
6. dub 2022

@kvetinka909 já měla dva cs, vždy tedy v částečné narkóze. Ale prvně jsem měla dreny a podruhé ne. A bylo to o moc lepší pro mě. Byla jsem ale v jiné porodnici, kde je nedávají všem.
Vem si s sebou glycerinovy čípky. Někdo po cs trpí plynatostí, než začnou střeva fungovat a to fakt bolí. Ty čípky pomůžou i s tímhle.
Jinak cevkování..prvne mě. Cevkovali, až když jsem měla narkozu a podruhé před a bylo to pro mě teda strašný. Ale někoho to třeba neboli vůbec.

littlebee124
•
7. dub 2022

@kvetinka909 Měla sem akutni sekci v celkove narkoze a byl ho takový fofr, ze sem jen rychle dostala cevku, nohy bez bandaze (slo fakt hodně o čas), stihla sem si sundat jen nausnice- piercing v nose a řetízek zůstal.
Ale jinak je postup jako při klasické operaci: vyridt si predoperacni, doporučuji se doma oholit nebo v porodnici, jejich ziletky jsou hrozny. No jinak po operaci se jako prevence tromboembolicke nemoci dává bandaz nohou (punčochy, obvaz) a sundavaji se až když se vstává, po potom počítat s tím, ze ještě dostanete injekci na ředění krve (taky kvůli tromboze). Cevka se nechává do druhého, max třetího dne. Jinak sem potom dostávala 3x denně dvě tablety espumisanu, abych nebyla nafouklá a takovou červenou bylinkovou směs též na prdy 😀

kvetinka909
autor
•
7. dub 2022

Dekuju holky, jste zlate, jeste se zeptam, jak probiha poradna v porodnici, kdyz se planuje cisar ? 😇

littlebee124
•
7. dub 2022

@kvetinka909 Zalezi z jakého důvodu 🙂

kvetinka909
autor
•
8. dub 2022

Mam ze zdravotnich duvodu, ale slo mi o poradnu, jak dlouho to trva atd 🙂