Je možný odchod domů po třech dnech po předčasném porodu?
Dobrý den,
Zajímá mě, zda u předčasného porodu je vůbec možné, jít domů normalne po třech dnech (samozřejmě když je porod bez komplikací apod.), nebo se tam pokaždé v této situaci musí být déle.
Prosím o vaše zkušenosti, kdy jste porodily a kdy jste šly domu. Děkuji moc 🙂
@anonym To ale nejde jednoznačně říct, záleží na poporodní adaptaci a zdravotním stavu. Nicméně pokud Ti jde o týdny, tak po ukončeném 36. týdnu nejde o nedonošené dítě. Nedonošené (tj. nezralé) děti se domů v běžné propouštěcí době standardně nepouštějí. Pokud chceš konkrétnější rady, musíš napsat taky konkrétněji, o co Ti vlastně jde. Já například neměla ani jedno dítě nedonošené dle definic. Dvě z nich se narodily v ukončeném 37. týdnu a šli jsme domů normálně.
K čemu Ti je informace,že Markuška s Pepíkem šli domů po třech dnech s váhou 2.5 kg když Tvoje dítě může a nemusí mít jinej problém než Pepík .....můžeš být s miminkem v nemocnici 3 dni anebo měsíc.....to Ti nikdo neřekne....
@zmrzlinka tak ještě jednou. Zajímala mě POUZE informace, zda je to vůbec možné, aby dítě, které se narodí dřív, slo se mnou domů po 3 dnech. Jiné poučky a rady jsem nechtěla. Nechápu, proč ostatní maminky tady tu odpověď můžou úplně normálně napsat, ale najde se vždy nějaká, jako jsi ty, která musí rýpat. Pane bože, jestli na to nechceš odpovídat, neodpovídej a nezúčastňuje se takových diskuzi. Je to úplně zbytečné. Jestli se nudíš, jdi něco dělat. Sbohem.
Dokud nejsi s mimcem na rooming in, na pokoji primo s miminkem, tak nosus odsate mleko. Az se bude blížit odchod miminka z porodnice, budete spolu už na pokoji, kterému se rika rooming in a budes ho kojit. Potazmo když za mimcem přijdeš na návštěvu a jses tam s nim, tak ho můžeš samozřejmě taky kojit. Ale na noc odchazis domů.
Hodně záleží jak moc je to předčasný porod,váze miminka a s tím spojeném zdravotním stavu miminka i maminky.
Rodila jsem dvojčata 33+1 (1480 a 1920 v), byli v porodnici 5 týdnů, já šla asi za 5 dní domů a poslední týden zpět k nim, abych se naučila péči, váhy měli 2,6 a 3,1 kg a s umělým mlékem.
Druhý porod 35+5, vše v pohodě, jen syn byl maličký 2005 v a ještě zhubnul. Takže se čekalo až nabere váhu, domů jsme šli za 9 dnů s váhou 2056 g a s částečným dokrmení stříkačkou MM
Takže moc záleží na prospívání a zdravotním stavu. Nikdo není schoný říct, jak to doopravdy bude
@bertik20 děkuji. Já právě nevěděla, jestli když je Porod předčasny, nechávají si nás tam déle automaticky.
Jak se tu psalo, každá porodnice má svá kritéria, mrkni na stránky porodnice kde chceš rodit.
Já nerodila předčasně, jedno dítě 41tt a druhý 38tt, ale oba byli tak malincí a ztratili po porodu hodně váhy, neudrželi teplotu, že nás pustili až 5 dní po porodu. Trvalo dlouho, než se mi spustila laktace. Takže kritérium bylo, aby začali přibírat. U předčasňátek to bude podobný.
Syn se narodil 36+2 a šli jsme domů po třech dnech. Váha 2,86.
Podminka byla 36+0 (tj.kdyz se narodil třeba 34+0, tak tam musel být dva tydny), musel pribrat a musel mít nad 2kg. Samozřejmě bez jiných obtíží. Já jsem tam s ním mohla být, ale nemusela. Pustili mě po 8 dnech domů, ptz jsem onemocněla, pak jsem za ním dojizdela s rouškou. Já ale v nemocnici nekojila, tak nějak mi to neumoznili, začala jsem kojit,až když byl doma, to měl dva týdny.
Osobní zkušenost: 1.syn 34+1 2100g- na intermedu jsme byli 9 dní především skrz žloutenku (2x se svítil)
2. syn 35+1 2470g - šli jsme domů 4.den, kvůli žloutence jsme pak asi za dva dny byli na kontrole ambulantně
Syn 34+2 tt, akutní císař, po narození do inkubátoru na JIP. Mě po 6 dnech pustili, hned jsem pak nastoupila za ním na oddělení na pokoj. Byl 10 dnů v inkubátoru, pak jsem ho dostala na pokoj a celkově po 18 dnech nás pustili
Tohle je otázka spíš pro Osvětu. https://www.osvetarodicu.cz/stanovy-juno-moneta/
Rodila jsem 36+1 císařem ve spinalu. Kdybych neměla problémy s tlakem a malý neměl novorozeneckou žloutenku, šli bychom domů 3. den, pokud nepočítám den porodu. Nakonec jsme šli až šestý, protože malému hodnoty žloutenky stále stoupaly. Pustili nás, hned ten den, kdy klesly. A podmínkou bylo přibírání 😉.

@radecka1 to samozřejmě, ale o to mi neslo. Opravdu mě jen z osobních důvodu zajímalo, zda je možné, že jde maminka s dítětem domu v běžné propouštěcí době, ikdyz se narodí o něco dřív a popřípadě jak moc dřív to třeba i ze zkušeností maminek může být.