Jména pro chlapečka. Maminky, máte inspiraci?
Ahoj maminky 🌼
Jsem ve 3. trimestru (cca 3 měsíce do porodu) a pomalu vybíráme jméno pro našeho chlapečka. Moc bych si přála něco spíš mezinárodního nebo ne úplně klasicky českého, ale zároveň aby to nebylo přehnaně extravagantní 😊
Máte doma chlapečka nebo nějaký oblíbený tip, který se vám líbil? Klidně připište i jména, která jste zvažovaly a nakonec nevybraly – ráda se inspiruju 💙
Předem díky za sdílení, vaše zkušenosti i nápady 🙏
@anonym_autor my máme doma syna jménem Noel👣
A co Oliver, Artur, Sebastian, Samuel, Benedikt ( Ben), Vincent, Dominik/Dominic, Matyáš/ Mathias, Tobiáš/ Tobiáš, Damian...
Z těch trochu odvážnějších třeba Julian, Florian, Oskar, Timotej, Leonard, Gabriel, Kilián
Boris, Erik
@anonym_autor Filip, Petr, David, Daniel, Albert
@anonym_autor my máme Alexander, žijeme ve Skotsku tak jsem chtěla něco co půjde mamce a mé rodině snadno vyslovit 😀v ČR mu říkají Sašo Sašetko a slyší na to 😀
My máme doma Jáchyma 🙂
Mně se líbí jména klučičí jména Patrik, Michael, Daniel, David, do širšího výběru bych dala Nataniel, Nathaniel, pokud bych žila v zahraničí. Richard, Martin se dá číst jak česky, tak anglicky.
Mne se libi treba Vincent, Teodor, Alfréd, Albert.
Mám Daniela a Dominika. Bez háčků, čárek, mezinárodní. Ale hodně se mi líbí Darien, učila jsem ho. Bracha byl Damian.
Andreas
Malý je Theo. Jednoduché, tvárné. Uvažovali jsme i nad Oliver, Markus. Ty jsme ale vyřadili kvůli písmene "r" 😅 Moje ségry ráčkují, obě mají ve jméně "r", a někdy mi jich je fakt líto 😅
Mám dvě krásné holčičky a vždy jsme měli napsané stejné klučičí jméno 🙏 kdyby jsme meli ještě jednoho prcka a byl to chlapec tak Felix 😍
@anonym_autor Johan, Robin, Alex
My máme Artura a Teodora, líbil se nám i Oliver.
Samuel,Richard,Adam,Michal.
Moc jsem chtěla Olivera nebo Kristiána. Ale nelíbily se mi domácí varianty těch jmen.
Jako mezinárodní a zároveň ne moc extravagantní mi hned napadlo Patrik.
Adam, Simon, Michael, Leon...
@anonym_autor První syn byl Maxmilián (mé vysněné jméno). Pak máme doma Matyase a Tobiase. Hledali jsme jména ale bez R (s přijméním by se to špatně vyslovovalo). U posledního byl ve výběru ještě Samuel a Teodor.
Jinak jsou hezká Mateo, Patrik, Oliver, Sebastian, ..
Líbí se mi Timon
Jonatan
@anonym_autor můj syn je Michael, záměrně ne Michal. S "e" se mi to líbí víc, celkově to jméno se mi líbí, dále archanděl Michael a mezinárodně to taky zní.
Máme Adama a Viktora.
Máme Denise a Matyáše
Já chtěla vždycky Erika nebo Marka.. obojí je mezinárodní, ale i české .... Nakonec máme ale kvůli příjmení Tomáše, který to taky vlastně splňuje
Tak důležité je, aby se Vám jméno líbilo a šlo od srdce😉 někdy je dobrej počkat si až ho dostanete do ruky. VILIEM, OLIVER, PETR, ROBIN.... jsou různá jména mě se třeba nelíbí ani jedno, co tu ženy udávají a ani tyto co jsem Vám napsala

My mame Viléma. Mozna to klasika vlceska je ale myslim si ze mezimarodni taky trochu. William obdoba. Za to se toale moc nedava 😉