icon

Jména pro chlapečka. Maminky, máte inspiraci?

5. srp 2025

Ahoj maminky 🌼
Jsem ve 3. trimestru (cca 3 měsíce do porodu) a pomalu vybíráme jméno pro našeho chlapečka. Moc bych si přála něco spíš mezinárodního nebo ne úplně klasicky českého, ale zároveň aby to nebylo přehnaně extravagantní 😊

Máte doma chlapečka nebo nějaký oblíbený tip, který se vám líbil? Klidně připište i jména, která jste zvažovaly a nakonec nevybraly – ráda se inspiruju 💙

Předem díky za sdílení, vaše zkušenosti i nápady 🙏

Strana
z2
hanka_12345
5. srp 2025

My mame Viléma. Mozna to klasika vlceska je ale myslim si ze mezimarodni taky trochu. William obdoba. Za to se toale moc nedava 😉

natalie1709
5. srp 2025

@anonym_autor my máme doma syna jménem Noel👣

reeeza
5. srp 2025

A co Oliver, Artur, Sebastian, Samuel, Benedikt ( Ben), Vincent, Dominik/Dominic, Matyáš/ Mathias, Tobiáš/ Tobiáš, Damian...
Z těch trochu odvážnějších třeba Julian, Florian, Oskar, Timotej, Leonard, Gabriel, Kilián

haceqe
5. srp 2025

Boris, Erik

petulkadodo
5. srp 2025

@anonym_autor Filip, Petr, David, Daniel, Albert

ivetka7686
5. srp 2025

@anonym_autor my máme Alexander, žijeme ve Skotsku tak jsem chtěla něco co půjde mamce a mé rodině snadno vyslovit 😀v ČR mu říkají Sašo Sašetko a slyší na to 😀

xxxmarket
5. srp 2025

My máme doma Jáchyma 🙂

levandule_k
5. srp 2025

Mně se líbí jména klučičí jména Patrik, Michael, Daniel, David, do širšího výběru bych dala Nataniel, Nathaniel, pokud bych žila v zahraničí. Richard, Martin se dá číst jak česky, tak anglicky.

lauriak
5. srp 2025

Mne se libi treba Vincent, Teodor, Alfréd, Albert.

dyechampion
Autor odpověď smazal
dyechampion
Autor odpověď smazal
andelka
5. srp 2025

Mám Daniela a Dominika. Bez háčků, čárek, mezinárodní. Ale hodně se mi líbí Darien, učila jsem ho. Bracha byl Damian.

ahyt
5. srp 2025

Andreas

nikoulinka
5. srp 2025

Malý je Theo. Jednoduché, tvárné. Uvažovali jsme i nad Oliver, Markus. Ty jsme ale vyřadili kvůli písmene "r" 😅 Moje ségry ráčkují, obě mají ve jméně "r", a někdy mi jich je fakt líto 😅

anonym_ff111e
5. srp 2025

Mám dvě krásné holčičky a vždy jsme měli napsané stejné klučičí jméno 🙏 kdyby jsme meli ještě jednoho prcka a byl to chlapec tak Felix 😍

benetka
Autor odpověď smazal
benetka
5. srp 2025

@anonym_autor Johan, Robin, Alex

ellyem
5. srp 2025

My máme Artura a Teodora, líbil se nám i Oliver.

izz76
6. srp 2025

Samuel,Richard,Adam,Michal.

mabs
6. srp 2025

Moc jsem chtěla Olivera nebo Kristiána. Ale nelíbily se mi domácí varianty těch jmen.

eldoradoh
6. srp 2025

Jako mezinárodní a zároveň ne moc extravagantní mi hned napadlo Patrik.

numda11
6. srp 2025

Adam, Simon, Michael, Leon...

martulka88
7. srp 2025

@anonym_autor První syn byl Maxmilián (mé vysněné jméno). Pak máme doma Matyase a Tobiase. Hledali jsme jména ale bez R (s přijméním by se to špatně vyslovovalo). U posledního byl ve výběru ještě Samuel a Teodor.
Jinak jsou hezká Mateo, Patrik, Oliver, Sebastian, ..

marketanovakova14
7. srp 2025

Líbí se mi Timon

esmeralda11
7. srp 2025

Jonatan

popelka1984
7. srp 2025

@anonym_autor můj syn je Michael, záměrně ne Michal. S "e" se mi to líbí víc, celkově to jméno se mi líbí, dále archanděl Michael a mezinárodně to taky zní.

martina0888
8. srp 2025

Máme Adama a Viktora.

pajusz
8. srp 2025

Máme Denise a Matyáše

craki
9. srp 2025

Já chtěla vždycky Erika nebo Marka.. obojí je mezinárodní, ale i české .... Nakonec máme ale kvůli příjmení Tomáše, který to taky vlastně splňuje

pampelina18
9. srp 2025

Tak důležité je, aby se Vám jméno líbilo a šlo od srdce😉 někdy je dobrej počkat si až ho dostanete do ruky. VILIEM, OLIVER, PETR, ROBIN.... jsou různá jména mě se třeba nelíbí ani jedno, co tu ženy udávají a ani tyto co jsem Vám napsala

Strana
z2