Jména pro miminko
Ahoj maminky, dělali jste některá s partnerem kompromisy ohledně jmena pro miminko, partner chce Sofii a já bych si zase přála Ellen.Myslim kompromisy jako že miminko bude mít obě dvě jmena , nebo jste partnerovi ustoupili..Přemýšlíme že by jsme tedy mimco pojmenovali Sofie Ellen.Jaky na to máte nazor?Nezní to příšerne? už jsem z toho zoufalá tak budu ráda za každý názor 🙂
Nepřijde mi to nic divnyho Sofie Ellen- počítejte ,ze ji budete říkat jen Sofčo.
My meli Elu a Eliáše a moc kompromis nebyl. V tomhle jsem měla jasno 🙂
@michaela_2 ja treba vseobecne nechapu tohle vybirani - ja dceru, on syna??? Snad jsme oba rodice a meli bychom se jako spravny par umet domluvit a shodnout na jmene pro dite. Musi se preci libit obema
Sofii nedávejte, kam člověk příjde, jsou minimálně 3.
Tak třeba zrovna Sofinek i Elenek je jak "hub po dešti" (aspoň teda v našem okolí) takže já bych radši volila úplně jiné jméno 😉 a jinak naprosto nesouhlasím s názorem jak za dob dávno minulých, že když čekám s partnerem miminko, on vybírá holku/kluka či naopak...proboha proč??? neumím si představit, že kdyby partner chtěl třeba v našem případě "Gábinku, Alenku, Terezku" (já ne!!!) tak že bych jí porodila?...to ani náhodou! přece nedám jméno, které se mi nelíbí jen proto ať vyhovím partnerovi a že jsme se něco nahledali kolem jména pro malou 😀
Mate krasne vybrana jmena a nevidim na tom nic divneho dat dve 🙂 My se s muzem u prvni dcerky hned shodli na Valentince jen co jsme to jmeno zaslechli. A ted cekame druhou holcicku. On chtel za kazdou cenu Marii a ja Natalku. Ani jeden nechtel ustoupit. V 5. mesici jsme pak zaslechli jmeno Majdalenka a bylo rozhodnuto 🙂 Takze nakonec jsme se shodli jednoznacne 🙂 Akorat Valentince se to moc nelibilo a ted uz ji taky jinak nerekne a jmeno se ji nakonec libi.
@galatea_a
Zofky mimca znam dve😀
Sofie Ellen je krásné jméno, já chtěla Sofie Ella, ale manžel nechtěl, tak máme jenom Sofii😉
@mr_falko Určitě se musíme shodnout 🙂) ale zase se mi líbí to, že vlastně oba přijdeme s jedním jménem jako - první. Prostě že oba máme tu možnost. A pak je to samozřejmě o další domluvě.
Věděli jsme, že chceme víc dětí, takže na každého z nás s tím jednou dojde 🙂)
Jinak, o tom, že se to jméno musí partnerovi líbit, asi nemusíme vůbec diskutovat! I kdyby nakrásně vymyslel třeba čtyři jména a všechna se mi zdála příšerná, tak budeme vybírat dál.
Ale u nás to vyšlo hned. Já u dcery chtěla Adrianu ( vysněné jméno už dlouho) a manželovi se zalíbilo, byť přiznal, že samotného by ho asi nenapadlo.
No a to, že u syna se bude jednat o Fanouška jsem tak nějak tušila 🙂) a se jménem jsem zase neměla nejmenší problém já, zdá se mi fajn tím, jak je variabilní - byť sama za sebe, bych u chlapečka volila na prvním místě jiné.
Ale sedět to jméno musí oběma rodičům, to je jasné!

My mame Kristynu...Klasiku...Náš taťka zavelel..Mela jsem sepsany seznam a pomalu kazdy den to měnila...Tak jsme oba rozhodnutí,ze to bude Týna..Po mamince🙂