Hezky uprseny den ☔☔. Jelikož se mi blíží termín porodu (15.7.)tak procitam diskuze a tak mě napadá,převážně se každému rozjel porod ci praskla voda v noci,nebo nad ránem,což je zvláštní,že se člověk zrovna nenamaha 😊😊. Mi se bolesti rozjely vecer,vydržela jsem celou noc,ráno v sedm už jela do porodnice a az tam pri kontrakci praskla voda a v deset byla malá venku,super porod. Tak si říkám,kdo třeba začal"rodit"pres den? Já musím navíc vyjet dřív kvůli antibiotikum na pozitivniho streptokoka,takže nemůžu přijet"jen na porod"😊co vy?
@evee24 syn byl taky klestemi. Myslim si,ze hodně udelal epidural,ktery jsem chtela (a u dcery nastesti ne a super porod),špatně jsem tlacila a maly mel porodni nádor,takze to bylo divoké,naštěstí vse bez následků 😊
Voda praskla ve 21:15, porodila jsem v 6:51 druhý den. Bolesti začaly hned po prasknutí vody.
@monouch16 krásné. Taky pojedu asi jak to pujde,i když jsem to nechtěla. Zvažovala jsem vzhledem k mé hrůze z nemocnice i ambulantní porod,nakonec jsem ted před koncem nejak v pohodě,klidnější,jen hrozná plačka,vsechno me dojímá a to jsem normálně tvrdak 😊
@innocence no a to právě nechci,jet navečer,člověk unavený,celou noc v porodnici,děti doma..vím,že ve finále je to jedno 😊
@stefanovamarket
To já jsem taky nechtěla :D. Zrovna jsem ulehala do poste a chystala se spát :D. Malej byl jiného názoru. Navíc jsem pak po tom porodu přes den nemohla usnout, byla jsem jak zombie.
Mně praskla voda někdy kolem 21:30. Ležela jsem v posteli, četla si a dostala žízeň, tak jsem vstala, že se půjdu napít. V tu chvíli pode mnou kaluž vody, mokré nohy... a už to jelo. 😃 Porodnice za rohem, takže tam jsem došla, dostala tam kapačku s magnezkem, naložili mě do rychlé a hodinu vezli do větší nemocnice (kumulace rizik, v naší porodnici ode mě radši dali ruce pryč). Tam mi vytáhli kapačku, asi hodinu na to jsem dostala kontrakce a v 1.36 ze mě dítě vytáhli akutní sekcí. 🙂
@innocence přesně. Já měla problém spát po porodu v noci,natož pres den.
@stefanovamarket Me praskla voda v pul 6 vecer,jely je v pul 7 do porodnice zadne bolesti nic,prijeey jsme otevrena na 3 cm az do 22 h nic pak 3 kontrakce a maly byl na 1 zatlaceni venku 😉
No mě první porod začal večer když jsem lezla z vany, začala mi odkapávat jen po kapičkách plodovka... A přestalo to... Tak jsem byla v noci doma... Myslela jsem, že to teda asi nebyla plodovka... Ale, byla... a druhý den, když jsem vstala a sehnula se pro spadlou ponožku, tak se to zase opakovalo... pár kapek. Tak jsem radši jela... A dostala jsem vynadáno, že jsem přijela dlouho... Ale naštěsí to dobře dopadlo...
No a druhý porod začal přes den... 😉 No i když vlastně začal tak, že jsem v noci mimořádně špatně spala... Ale nic se nedělo. Kontrakce přišli až cca ve 14 hodin a 17 hodin jsem byla v porodnici, kde mě chtěli poslat domu, že se nic neděje... Ale já dostala hysterák, že se teda děje, tak si mě tam nechali a v 19 hodin, když se vyměnila služba, jsem šla rovnou na sál a mrňous byl do půl hoďky na světě... (no a kdyby mi na poslední chvíli nedávali antibiotikum, bylo by to rychlejší)...
Me praskla voda v sedm rano, kdyz jsem se vzbudila a vstala na zachod. Kontrakce zacaly v porodnici kolem desate, a ve dve byl prcek na svete. Doufam, ze druhy pujde taky takhle hladce :D
@sumitra parádní 😊
Voda praskla 4:30, bez bolestí. Ty začaly až po klystýru kolem 13h. Neotevírala jsem se.. ale nakonec se povedlo a malá po 17h na světě❤️
Já rodim zásadně v noci 😀 poprvé i podruhé porod začal kolem 19 h. První skončil ve 4h ráno ( do porodnice jsem vyjela kolem 1h po půlnoci) a druhý 00.15 ( v porodnici jsem byla od 23:20). Takže paráda. Vždycky to začalo kontrakcemi,plodovka mi nikdy nerupla. U prvního odtekla až vyloženě při tlačení a u druhého jsem si ji nechala pustit po půlnoci. Žádnou přípravu jako klystýr apod jsem nikdy neměla. U prvního mi stihli dat jednu dávku ATB,též jsem měla streptokoka.
Dřív jsem se do porodnice nikdy dostat nemohla,nevěděla jsem že jsem s porodem tak daleko, nález byl vždy překvapení.
@stefanovamarket mně ten večer a noc přišly super. Klid na cestu i v porodnici,ráno rovnou na šestinedělí, snídaně.. Nespala jsem,ani potom přes den,ale nechybělo mi to. A syn ani nevěděl že jsme pryč. V těch 19 h když začaly kontrakce jsem ho zrovna uspávala,a že se balím a že přijela babička ani nezjistil. Ráno když vstával tak už měl brášku na světě a taťku doma.
@andelka to je taky fakt. Ja to spis vidim tak,ze nechci at me hlavně dcera vidi s taškou odjíždět.. jinak by to bylo asi jedno. Stejne pokud ma člověk v noci bolesti tak nespi,ze. Nejlepší je to nad ránem,kdy je člověk relativně vyspany a rano porodit. No ja jsem na sebe opravdu zvědavá. Jsem poslední dny totálně líná,jen se povaluju,spim,jim. Zatka mi pomalu odchazi,tak uvidíme. Vzhledem k dovolene me dr mam poradnu 10.7.😂to he pět dní před termínem. Pry kdyby neco příští tyden,tak hned do nemocnice. Ale kdyby "co"jako? 😂😊😊
Já měla porod vyvolávaný 😊
Ráno v 10.hodin tableta do děložního hrdla, půl hodiny na to přišly kontrakce po minutě nebo 3 minutách,střídalo se to a porodila jsem 5 minut po půlnoci 😊
Nicméně, abych odpověděla na dotaz, tak mě voda praskla v 23:30 A za půl hodiny byl malý na světě, takze to uz pote byla rychlovka 🙂
Nedovedu si představit, že bych byla doma, to bych asi porodila někde na cestě 😀
@stefanovamarket on to člověk nenaplanuje,a nějak to vždycky proběhne.
@stefanovamarket říkal mi dr, že druhý porod bývá jak po másle. Tak snad třeba brzy se pustíme do druhého mimca 🙂
@evee24 Tak teda u mě to neplatilo, prvni porod 9 h, druhý 27 h, a třetí 8 h 😊
Prvni porod zacal kontrakcema v 6h rano, prijezd do porodky v 10 dopo a v 11h byl malej venku. U druheho porodu praskla voda v pul ctvrte odpoledne, v 17h prijezd do porodnice, druhy syn se narodil v 19h. A druhy den ve dve uz jsme byli vsichni spokojeni doma.
@sajul rodila jsi ambulantne?
@misicka1988 me by stačilo, kdyby mi další dite už nemuseli tahat ven a dokázala ho sama porodit 🙂
@stefanovamarket ano
Ahoj, já sice byla už vyvolávat... Ale doktor mi zavedl tabletku těsně před obědem před 12 hod, kolem 12:15 mi odešla hlenová zátka, voda mi praskla když jsem byla na ozvách 12:45.. A holka se mi narodila 15:02☺
měla jsem původní datum porodu 9.11 ... malá neprospívala takže nakonec plánovaný císařský řez 25.9 ale nakonec 24.9 mi odtekla voda a šla malá ještě o den dříve než bylo plánováno ... nevím jestli to bylo způsobeno strachem, že už to budu mít další den za sebou a že sem se bála operace a nebo to prostě šlo samo a kdyby mohla malá jít přirozeně tak by se stejně narodila dřív .. jinak mě odtekla dopoledne .. přesně kolik bylo netuším .... vím že jsem si dala banán, zvedla se z postele že odnesu do koše šlupku no a už to bylo ... napřed mi to nedocházelo a ztrávila jsem dalších několik minut na záchodě protože to pořád odtékalo a když už přestalo tak při zvednutí znovu tak jsem prostě nechtěla jít aby to bylo po "celé" porodnici :D takže díky banánu jsem musela dalších 5 hodin čekat aby mě mohli vzít na sál :D
@sajul super. Ja nenasla odvahu 😢
Ahoj mám stejný termín 15.7.2018😉už bych brala porod ale malé se moc nechce😀Jinak první dcera se narodila den před termínem kontrakce začali v půl 2 v noci v porodce jsme byli kolem 5h ranní hned po příjezdu praskla voda otevřena sem byla už na 8 a malá se narodila 7:52😉tehu i porod naprostá pohoda zato teď tehu hrůza a začínám se desit porodu😁
Přenášela jsem už 9.den, další den jsem měla nastoupit na vyvolání. Od odpoledne mě pobolívalo břicho, podobně jako při zácpě, nic výrazného. Šli jsme normálně spát, ale kolem půlnoci to začalo být víc nepříjemné, ž jsem moc nemohla spát... Nicméně nic co by se podobalo kontrakcím, spíš souvislá nepříjemná bolest. Když jsem v půl druhé byla na WC a měla na papíře krev, raději jsem vzbudila manžela, že pojedem.. V porodnici na příjmu mi po druhé hodině naměřili krásné kontrakce po 2 min, otevřená jsem byla na 1,5 prstu, tak ať jdu prý na přípravu... než jsem tam došla, byla jsem na 5 a že tedy žádná příprava nebude, ať si jdu jen na chvíli na míč do sprchym jestli chci... Po 10 min na míči jsem začala mít pocit na tlačení, tak že prý jdeme na to. Vodu mi praskli na začátku tlačení, protože samo pořád nic - hezky jsem všechny zlila, prý jsem jí měla hodně, navíc už byla zkažená. Nakonec byla malá na světě za dvě hodiny od odjezdu do porodnice "pro jistotu". Takže za sebe doporučuju raději nečekat na nějaké pravidelné kontrakce, to bych to možná bývala ani nestihla 🙂
@stefanovamarket mně praskla voda v 21:15 bylo to u prvního syna tak jsme šli do porodnice , v 22:30 přišli bolesti v 5 mi dovolili zavolat manžela že už to bude a v 6:30 se narodil syn
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mně praskla voda 11,30 při úklidu 🙂 vyjeli jsme hned, jednak kvůli pozitivnímu streptokoku, jednak kvůli poloze koncem panevnim. 17:15 byla malá na světě. Včera to byly dva měsíce 💝