Kontrola před porodem

karoczde
12. čer 2019

Hojky, čekám teď moje první mimčo a mám 2 dny do TP. Včera jsem byla na kontrole a vše bylo ok, ale doktor mi snad chtěl strčit ruku až někam do krku..docela dost to bolelo..
Chtěla jsem se zeptat, zda vás taky bolely poslední prohlidky před porodem nebo prostě byl teď doktor jen hrubý?
Při vyšetření mi řekl, že se může stát, že budu pak špinit a že je to neškodné..ale jen co ze mě tu ruku vytáhl, tak se hned spustila krev.. jasně červená.. ale pak jsem už jen špinila.. ale dneska špinim ještě taky... je to ještě normální?
Abych řekla pravdu, mám strach i z toho, ze se mi rozeběhne porod a já to nepoznám..:(. Břicho mě bolí docela pořád a myslím spíš, že to he kvůli střetům.. bolí mě vždy v podbřišku a jde mi to jakoby do třísel . Musím jít vždy vykonat potrebu aby se mi ulevilo..

jatva
12. čer 2019

To skor vyzera, ze ti spravil hamiltna. A k otazke: nie, vysetrenia ma neboleli. A neboj, porod spoznas

karoczde
autor
12. čer 2019

@jatva ja vůbec nevím.. nic o hamiltonu neříkal.. spíš mi přišlo, že zjišťoval jak moc jsem otevřená a jak je zkrácený čípek..

pavca1982
12. čer 2019

Asi ti udělal hmat

kizii
12. čer 2019

Taky bych rekla ze hemiltna..

hani1234
12. čer 2019

Taky myslím Hamilton

dat
12. čer 2019

Udelal ti hmat.. Jeste kdyz podotkne ze je to neskodne.....

hanih
12. čer 2019

Přesně tu větu, že budu špinit, ale že to nic není, mi řekla doktorka, když mi udělala hamiltona. Ale teda my na tom byly domluvené, protože už jsem byla po termínu. Měl se tě zeptat, jestli ho chceš...

karoczde
autor
12. čer 2019

Jj ale nic mi neřekl a ještě ani nepřenáším..😞. Ani se u mě nic neděje..Včera mi teda párkrát ztvrdlo břicho a občas mě bolí v podbřišku, jako po stranách a jde mi to hodně do těch třísel, ale je to nepravidelné, nesílí to a jakmile si dojdu na wc tak to zas přejde.. mám spíš strach z toho spineni..nečekala jsem, že budu spinit i druhý den..😞

kacenka1111
12. čer 2019

@karoczde opravdu ti udělal hamiltona. Měla jsem to taky ...

kacenka1111
12. čer 2019

@kacenka1111 a říkat ti to něm neřekne...jestli musí nevím...Ale dost často neříkají....

matkacekatelka
12. čer 2019

Neboj se. Mohl udělat hamiltona, ale těžko soudit, měl by ti to říct. Pokud se rozběhne porod do 24 hod tak ho nejspíš udělal. Pak už jen si na něj po porodu stěžovat, že jsi to nechtěla. Uvidíš. Hlavně klid

hanih
12. čer 2019

@karoczde Už se tady i dřív diskutovalo o tom, že někteří doktoři se neptají. A nejspíš i dělají hamiltona i před termínem. Mě ho doktorka nabízela poprvé asi týden před termínem, ale to jsem ho odmítla. Každopádně mě třeba k porodu vůbec nepomohl. Sice to bolelo, ale nešpinila jsem a porod se nerozběhl.

jednaholkaa
12. čer 2019

To fakt vypada na Hamiltona. Ja mela to same, ale napred se zeptali. V tyhle fazy to asi na skodu neni, alespon treba nebudes prenaset.. I kdyz me nepomohli k porodu ani dva 🙂)

lery92
12. čer 2019

@karoczde v podstatě vás zneužil .Odloučil dolní pól vaku blan ( též Hamilton) bez Vašeho souhlasu .Stěžovat si můžete kde chcete , dokázat se to nedá .. jo člověk by blil z našeho porodnictví

eldrag
12. čer 2019

většinou se neptaji a par dni před TP ho proste udělají... :( ale aspon zeptat by se mohli....
další věc pokud tě trápí střeva a chodiš často tak počitaj že to je připrava k porodu, ale nikdo ti neřekne za jak dlouho začneš rodit, klidně to může být dneska v noci klidne za tyden.

karoczde
autor
12. čer 2019

Všem děkuji za odpověď...🙂.
No já právě žiju v Německu a budu tu i rodit.. tak uvidím, jestli se něco rozeběhne nebo ne.. zatím nic a už je to více jak 24 hod.
Zítra mám i kontrolu zas..tak se ho na to zkusím zeptat..

lery92
12. čer 2019

@eldrag jenže to se prostě nemá , když to hodně nadnesu strkat ruku do vaší vagíny a dloubat z ní co tam fyziologicky má být je humus .Neříkám když je rodička uondana a chce sama už ,,aby to bylo " , ale tohle ?Šílenost .Nesmírně se těším až to na mě někdo zkusí , dostane takovou kopačku na solar , že se nezvedne ...

ivular
12. čer 2019

Já spíš nechápu, že to maminky berou tak na pohodu. To se pak s podobnými praktikami těžko bojuje. Kdyby ty lékaře hnali k trestněprávní odpovědnosti, tak by si to nikdo nedovolil..
Fakt se nedivím ženám, co se rozhodnou nemít s porodnicí nic společného.

sudylichozrout
12. čer 2019

@ivular ne, ze bych se chtela hadat, ale co je na Hamiltonove hmatu spatneho? Bud nezabere, nebo zabere a rozjede porod. Ale ten porod je uplne normalni, fyziologicky s postupne silicimi kontrakcemi. Ano, mel by to pacientce rict, ale on je lekar a je zodpovedny za stav rodicky. Pokud dospeje k zaveru, ze je Hh smysluplny a prospesny, proc by ho neudelal?

sudylichozrout
12. čer 2019

@karoczde hoj, lekar ti opravdu udelal Hamiltonuv hmat. Bud se porod rozjede, nebo se nestane vubec nic. Jako mne, kdyz mi ho udelal lekar poprve. Mela jsem pak par poslicku a dal uz nic. Pak mi ho na dalsi prohlidce udelal znovu a porod se rozjel. To uz jsem prenasela. O obou zakrocich jsem vedela, lekar se me zeptal. Coz maji holky pravdu, ze by udelat mel. Ale neboj, neudelal nic spatneho, jen ten porod chtel trosicku popostrcit, abys neprenasela, coz je rizikove.

lery92
12. čer 2019

@sudylichozrout musím reagovat .Ve vší úctě k tobě .Vyjmutí apendixu je v podstatě prospěšné .Co kdyby praktičtí lékaři preventivně posílali děti na operace , přeci jen jako lékaři jsou zodpovědní za stav děti a není na tom nic blbyho..a pokud dospěje k závěru že je to smysluplné a prospěšné , proč to neudělat ?Preventivne .
😉
Nemyslím to zle , ale ... Fyziologický porod je ten , který se rozjíždí na základě impulsu od miminka nikoliv toho , kdo mi hmata mezi nohy .Jeho zodpovědnost končí tam , kde začíná má možnost i sobě svobodne smýšlet .

sudylichozrout
12. čer 2019

@lery92 Ano, ja to nerozporuju, mel se zeptat. O tom zadna. Presto ale na tom hmatu nevidim nic spatneho. Miminku se obcas ven nechce, zena prenasi a hrozi komplikace. Vse je o zhodnoceni aktualniho stavu rodicky a ditete.

A ted na odlehceni 🙂 Kdyby mi nekdo preventivne vyjmul apendix, byla bych si byvala usetrila ty komplikace, ktere jsem pri jeho akutnim zanetu mela 🙂 Ja bych do toho sla 🙂 Ale samozrejme chapu, jak jsi to myslela.

makronka222
12. čer 2019

Mohla jsi to mit vic citlivy, prokrveny proto to bolelo. Kamoska PA mi rikala, ze kdyz je to tam pripraveny, tak staci jen tuknout a muze se to rozjet. Je jedno jestli po kontrole, nebo kdyz jen tak na to s chlapem hupsnete a on tam sotva strci pindoura... nesvadela bych to na doktora, jak to tu delaji jiny expertky. Hlavne tu resite Hamiltona, pritom ho ani udelat nemusel.

makronka222
12. čer 2019

@lery92 kdyby se cekalo pouze na impuls, kdy se chce ven miminu, tak se polovina deti narodi postizena nebo mrtva a buhvi kdy, do toho by na infekci z mrtveho plodu zemrela i matka, kdyby se to nechalo byt. Kazdy porod neni ukazkovej knizni pripad, ktery probiha presne podle nejakyho schematu. Takze nechapu tvuj scestnej nazor, ze se ma cekat na to, kdy se bude chtit miminu. Pak takovy jako ty prvni bezej pro pravnika, ze doktor neco podelal a neudelal opatreni za vcasu.

martiniquest
12. čer 2019

To byl Hamilton. Udelat toto doktor mne, ma na krku okamzitou zalobu. Dokud si to nechame libit, budou to ta ho*ada delat. A volim takto silna slova proto, ze udelat tehotne toto bez predchozi domluvy, je nezakonne a totalne nemoralni.

lery92
12. čer 2019

@sudylichozrout ano , komplikace hrozí i při Hamiltonu .Navíc zhodnocení aktuálního stavu rodičky i dítěte je věcí rodičky a až potom lékaře .To , že Hamiltona lékař neprovede , neznamená , že z toho vyplývá nějaká trestne právní zodpovědnost .Jak už jsem psala , nikdo to dokázat lékaři nemůže .
Otázka : Paní Sudolichozroutová , hrdlo máte pro prst , ale na porod to nevypadá .Souhlasíte s možností Hamiltonova hmatu k možnému urychlení /započetí porodu ? Zabere to 10 vteřin ?Lepší než do mě hrabnout jak do kravičky , porochnit se ve mě a říct : ,,Hele možná po tom zakrvacite ."

Při Hamiltonu musí být žena naprosto uvolněná , jinak spíš význam nemá .A co beru jako samozřejmost je fakt , že by v 21.stoleti , kdy se podepisuje informovaný souhlas i na odstranění nehtu z lůžka , měla být informována .Což se nestalo .Proto používám to hrozný : ,,byla si zneuzita "

Nechci se tu dostávat do diskuzí ,, Hamilton je špatný / dobrý ?" Nevím .Ale vím že necitlivost gynekologu v dnešní době je důvodem proč se ženy rozhodují mezi domácím porodem vs porodem v nemocnici .

@makronka222 já jako vystudovanej člověk z oboru nepobezim dávat žalobu na gynekologa , protože to dělá spoustu husiček za mě .Příklad : máte špatný ctg , dostavte se odpoledne na přetočení ozev Ev. k příjmu .Paní se nedostavila , plod zemřel v děloze .Kdopak běhal s doktorem po soudech dosvědčovat , že to RODICKA může za smrt plodu , tím že neuposlechla lékaře ?Hamilton a jeho účinnost je spekulativní .Je o tom dost odborné literatury .Navíc někdy ho dělaj aniž by cesty byly připravené správně , čímž vlastně převyšují negativa hmatu nad pozitivama.Nejsem žádná lesana .Naopak si myslím že když víš kolik já , kolikrát souhlasíš ve strachu ,,že se něco poděla "Ale s Hamiltonem bez souhlasu rodičky kategoricky nesouhlasím .Toť vše .

sudylichozrout
12. čer 2019

@lery92 jojo, ja s tebou souhlasim. Btw, to se vam v nemocnici fakt stalo s tim umrtim miminka?

lery92
12. čer 2019

@sudylichozrout jojo dva roky zpět .Maminka byla ten typ bytosti , co navštívila poradnu 3 krát za těhotenství , odmítla anti-D gamaglobulin , stěr na GBS , odmítala pohmatovy vyšetření , ultrazvuk že zas škodí... Indukce porodu hrozně špatný .Prostě ten typ člověka , co se šprajcne a nehne s ním nic a nikdo ...až smrt vlastního dítěte .To bylo špatně potom všechno.Samozrejme ona nic , chyba na straně personálu .Tehdy jsem já udělala zápis do winmedicalcu ( do PC) , že se rodička nedostavila k plánované hospitalizaci .To ,,zachránilo " krk mě i doktorovi .Nebýt záznamu , tak nám snad vyčte i barvu munduru .
Bohužel si myslím , že její jednání bylo na základě ,,traumatu " z prvního porodu a tudíž nulová důvěra v personál , lékaře atd .Což mě mrzí .Na druhou stranu , když lékař řekne , že se mu nelíbí ozvy , že plod strada , neroste a že je nutná hospitalizace , tak každá , co má mozek v hlavě dá ego stranou, myslí na dítě a jde prostě k hospitalizaci.

anita003
12. čer 2019

Taky mě vyšetření při přechodu do péče lékaře v porodnici strašně bolelo - hrábl do mě jak do krávy a neřekl půl slova... Takže taky asi hamilton... Pak jsem cca 2 dny krvácela/špinila a do toho slabé, stupňující se kontrakce... Po necelých 4 dnech kontrakcí jsem porodila... Takže to asi zabralo, ale mohl se aspoň zmínit, aby mě ta bolest tak nezaskočila...

veruuu_kubesovic
12. čer 2019

Udělal ti Hamiltona...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru