Menstruační cyklus po porodu: Co je normální?
V první řade - ano, na konci srpna jdu na gyndu na prevenci, můžu se zeptat tam, ale ráda bych se zeptala i jiných žen na zkušenost.
Minulý rok jsem rodila. První menstruaci od porodu jsem měla v dubnu, cykly delší, než bylo obvyklé, třeba 45 dní.
Ale teď už 10. den krvácím a předešla menstruace skončila 10 dní před začátkem této. Pokud je to menstruace.
Je to normální, nebo něco, co si ten telefonát na gyndu zaslouží?
Ještě dodám, že jsem zhruba před 3 týdny přestala úplně kojit.
Byl to můj první porod, takže nevím, jak moc rozházená menstruace může teď být.
Díky za odpovědi 🙂
Ja sem zas mela strasne strasne silnou a dlouhou, to jsem do te doby vubec neznala.
Takze je to tak nejak normalni, super, diky 🙂
@strom14 S dovolením se připíchnu.
Po prvním porodu - vyvolávaný, jsem měla ms už 28.den, ještě v šestinedělí (potvrzené gyn, očistky jsem měla ani né 14 dnů, tablety na zastavení laktace hned po porodu mrtvého syna). MS chodila jako hodinky po 28 dnech. Za 4 měsíce jsem otěhotněla. Po druhém porodu - tentokrát sekce, MS přišla hned po šestinedělí, ikdyž jsem kojila. Nakonec jsem kojila 3 měsíce, syn měl silnou ABKM. MS pravidelná s délkou 5-7dní a +-28dnů cyklus, tak jako před těhotenstvími. Teď jsem po 3.porodu 4 měsíce. Velmi komplikovaný císař, už nesmím mít děti (tedy, zakázat to nemohou, ale je mi to velmi nedoporučeno). 2 měsíce jsem kojila, jelikož opět abkm (vypadá to na lehčí formu oproti staršímu). MS jsem dostala hned po šestinedělí. cykly mám +-22 dnů, velmi silná ms, která trvá 7dnů, většinou 5.den mám zcela čisto a pak najednou zase krev na 1 den a pak jen dočištění. Dr.neshledala nic špatně, ale viděla něco na UZ (od porodu druhého syna jsem měla zbytek přirostlé placenty a je možné, že ho tam mám stále ale už zapouzdřený). Mám po létě jít na kontrolu k doktorovi do nemocnice, ke kterému jsem chodila v těhotenstvích.
Ale ty cykly jsou strašný. Zkusila jsem si koupit kalíšek. Vložka je po jednom "chrstnutí" na výměnu, tampón nevydrží ani 2 hodiny. Ale zatím nejsem s kalíškem kámoška. Antikoncepci odmítám, ztratila jsem libido, nabrala pár kg (to i v 18 letech).
@strom14 S dovolením se připíchnu.
Po prvním porodu - vyvolávaný, jsem měla ms už 28.den, ještě v šestinedělí (potvrzené gyn, očistky jsem měla ani né 14 dnů, tablety na zastavení laktace hned po porodu mrtvého syna). MS chodila jako hodinky po 28 dnech. Za 4 měsíce jsem otěhotněla. Po druhém porodu - tentokrát sekce, MS přišla hned po šestinedělí, ikdyž jsem kojila. Nakonec jsem kojila 3 měsíce, syn měl silnou ABKM. MS pravidelná s délkou 5-7dní a +-28dnů cyklus, tak jako před těhotenstvími. Teď jsem po 3.porodu 4 měsíce. Velmi komplikovaný císař, už nesmím mít děti (tedy, zakázat to nemohou, ale je mi to velmi nedoporučeno). 2 měsíce jsem kojila, jelikož opět abkm (vypadá to na lehčí formu oproti staršímu). MS jsem dostala hned po šestinedělí. cykly mám +-22 dnů, velmi silná ms, která trvá 7dnů, většinou 5.den mám zcela čisto a pak najednou zase krev na 1 den a pak jen dočištění. Dr.neshledala nic špatně, ale viděla něco na UZ (od porodu druhého syna jsem měla zbytek přirostlé placenty a je možné, že ho tam mám stále ale už zapouzdřený). Mám po létě jít na kontrolu k doktorovi do nemocnice, ke kterému jsem chodila v těhotenstvích.
Ale ty cykly jsou strašný. Zkusila jsem si koupit kalíšek. Vložka je po jednom "chrstnutí" na výměnu, tampón nevydrží ani 2 hodiny. Ale zatím nejsem s kalíškem kámoška. Antikoncepci odmítám, ztratila jsem libido, nabrala pár kg (to i v 18 letech).
@martulka88 Dekuji za sdileni.
Ja mela porod tak nejak normalni. Jen jsem mela vetse krevni ztratu, neco pres 1000ml, deloha se mi nechtela stahovat, tak to ze me porad litalo.
Jinak jsem vlastne mela prvni MS az po 9. mesicich od porodu a vse vypadalo v pohode. Az ted uz tady skoro dva tydny mam tuhle monstrozitu. 🤦♀️

@strom14 ahojky,měla jsem to stejné. Krvácela jsem třeba týden,pak týden nic a pak zase tyden krvácení. Já šla na gyndu,ale nenašla nic co by to krvácení vysvětlovalo. Řekla mi že tělo se po porodu musí dát do pořádku.
Kojila jsem jenom 2 měsíce a pak jsem to hned poprvé dostala. Malý bude mít za měsíc rok a teprve teď se mi to spravilo tak že krvacim jednou měsíčně a cykly a všechno mam tak jako před otěhotněním.