Mohu si v ČR vybrat způsob porodu?
Ahoj jde si vybrat jak budete rodit? Jestli císařákem nebo normálne? Budu ted rodit po druhé. Dekuji
@marketa_konval bohužel nejde. Česká legislativa to nedovoluje. Císaře udělají jen v případech, kdy je v ohrožení zdraví maminky nebo miminka, nebo pokud jsou nějaké komplikace.
Nejde. Leda bys byla hodně prachatá 😂
@marketa_konval pokud nejsou zdravotní důvody rodí se přirozeně....
@marketa_konval často dávají vybrat, když byl 1. porod sekcí (ale vždycky ne), a nebo když je plod koncem pánevním.
Jen tak si to urcit sama nemuzes. Ja mohla 😉
Byla jsem prave ten ten “pripad”,jak uz tu bylo zmineno, kdy prvni porod jsem mela sekci kvuli spatne poloze plodu,takze se ptali,jak bych chtela rodit u druheho...
Vybrala jsem si prirozeny porod... a stejne mi to bylo prd platne. 😉 Nic se nedelo a zacla jsem prenaset,takze stejne zase sekce 😃🙈
@marketa_konval no do jisté míry to jde....
Ale jo, vlastně to jde... zažila jsem i paní co měly papír od psychiatra, že mají fobii z porodu (má to i svůj název) a že musí rodit sekcí.
Když bys byla prachata VIP celebrita, tak to jde.
Jedna moje známá mi jednou říkala, že si císaře zaplatila.
Řekla bych, že když máš máš známí doktory nebo hodně peněz tak lze všechno, dokonce jsem nedávno četla rozhovor s nějakým primářem a gynekologického oddělení (nemocnici si už nepamatuji) a ten tvrdil, že je sice spíš pro přirozené porody, ale pokud si to vysloveně pacientka přeje tak nemá problém císaře udělat. Nicméně osobně si myslím, že i když je přirozený porod bolestivější tak je to mnohem lepší cesta hlavně kvůli rychlejší následné rekonvalescenci, toť můj názor ..každý to samozřejmě může vnímat jinak ☺️
No takto, vybrat si mozes a vlastne si aj vyberes. Cize ak je tehotenstvo bezproplemove tak ano, vybrala si si aj ty aj dieta prirodzeny porod. Ak lekar vyhodnoti, zeby bolo lepsie spravit cisarsky rez tak bude cisarsky rez. Poznam vela mamiciek, co si myslia ze rodit cisarskym je prechdzka ruzovou zahradou, ze je to len smyk, smyk, dieta je vonku a mamicka zasa beha ako lan. Ale po cisarskom reze vacsinou pravda byva opakom. A poznam aj take, co su predsvedcene o tom, ze ked budu rodit cisarskym tak si nepokazia postavu 😄👌🏽

No všude jsem četla, že nejde, ale třeba mě tu někdo vyvede z omylu..... Císařem jdou pouze ty, které nemohou rodit přirozeně. A jestli se ti jedná o to, že první byl císař a teď bys chtěla normálně, tak za určitých podmínek to jde a dají i vybrat. Takhle jsem to pochopila od holek a z netu