Může být u porodu místo otce jeho sestra?
Zdravím, bráchova přítelkyně každým dnem rodí a nechce tam být sama. Jenže bratr tam s ní být nechce a ona nemá, kdo by tam s ní byl a držel ji za ruku. Dovolí mi v nemocnici, abych tam s ní byla já?
Určitě. Jen to dobře zvažte, pokud jste sama ještě nerodila .-)
dovolí, porodnici je jedno, koho si sebou berete. Klidně to může být kamarádka, příbuzenský vztahy nezkoumají.
Díky za odpovědi. Já jsem jí právě nabídla, že tam s ní budu, když tam nechce být sama. Záležet to bude na jejím rozhodnutí. Ještě jsem nerodila, takže to bude masakr i pro mě, ale tak aspoň budu vědět do čeho pak půjdu. A předpokládám, že je nebude zajímat, že jsem v 1 měsíci těhotenství. Nebo by tam něco mohlo mimču ublížit?
@scvrcek mamka, prý ne. Vím, že to není pro slabé povahy, ale tak uvidím no. Kamarádka si to bude ještě rozmýšlet, ale nechám to na ní.
Ja jsem puvodne chtela u sveho porodu taky sestru, manzel se porad nemohl rozhodnout. Nakonec se mnou byl a nenapadlo ho ani odejit. A jsem rada, ze u toho sestra nebyla. Me osobne, kdybych uz nerodila, by ta zkusenost velice vystrasila a asi bych si tehotenstvi jeste rozmyslela 😀
@lucillered já už si ho stejně rozmyslet nemůžu 😀 a jakožto biolog vím, že porod není nic nádherného ani kouzelného jak se říká v televizi. 😀 No je to pěkně fuj a nepřipadá mi v pořádku, aby tam byla mladá holka sama. Já tam pak budu mít manžela, za což jsem hodně vděčná 🙂
@kacenka115 Podpora je urcite dulezita. Porodni asistentka tam s rodickou neni po celou dobu. A ja bych to bez manzela nezvladla. Jako prvorodicka, rodila jsem prirozene a malej mel 4680g! Byl mi velkou psychickou podporou.
@lucillered Tak tu váhu teda nezávidím! V rodině máme malá miminka, tak snad nebudu výjimkou, ale zase se třepu aby mi na první prohlídce doktor neřekl, gratuluju máte dvojčata! I bez osobního zážitku si jsem naprosto jistá, že porod bez manžela, bych prostě nezvládla. Mamku bych tam nechtěla, s tou je to komplikovaný, takže bych taky byla nahraná, kdyby tam ten můj nechtěl být.
@kacenka115 Den pred porodem mi byla recena vaha 3890g 🙂 takze se opravdu lehce sekli s odhadem. Ja mela pak jeste v zaloze svou mamku nebo kamaradku, ktera rodila o dva a pul mesice drive nez ja. Ona dulezita je podpora hlavne v prvni dobe porodni. Pri samotnem tlaceni uz jsem manzela ani nevnimala. Ale hlavne jsem ho tam chtela,kdyby se mnou nebylo vse ok, aby byl s malym. Coz nakonec opravdu bylo.
@lucillered no právě, někdo by tam pro každý případ měl být, jak kvůli rodičce, tak kvůli miminku, akorát přemýšlím, aby to nějak neublížilo tomu mýmu v bříšku, myslím tím ty nemocniční smrady a tak...
Ja mela u porodu kamaradku ktera byla sama tehotna a rodila 5 tydnu po me. Manzel byl v praci tak nemohl a musim rict ze mi kamaradky podpora moc pomohla. Byl to muj druhy porod. Musim rict ze zenska ktera uz rodila, pochopi zenskou u porodu a povzbudi vic protoze vi o co jde. 🙂
@matttes díky za odpověď, tak to je fajn, že tam můžou i těhotný, já ještě nerodila, takže co se týče povbuzování, budu asi na úrovni chlapa, ale lepší než nikdo 🙂
Může být kdokoli. Jedna osoba zdarma a za druhou se platí 🙂 (nevím jestli to tak mají všechny porodnice)

Doprovod muze byt kdokoli, treba babicka 😉.