icon

Můžu mít u porodu brýle? Jak je to vyřešeno s čůráním?

sinkosasa
11. zář 2016

Ahojte holky,
jsme tu od toho, aby jsme jedna druhé pomohly (i/y mi dělá drobátko problém:( Tak snad nebudete kroutit šiškama nad mým dotazem.
Mě vrtá v hlavě, zda můžu mít u porodu na nose brejle, protože bez nich na krok nevidím a další věc je, jak to je vyřešeno s čůráním u porodu? Cévkují?
Budu ráda, když mi odpovíte....díky🙂
Terka

Strana
z2
lucije66
11. zář 2016

S brýlemi neporadím bohužel. Co se týče záchodu, byla jsem několikrát před a když jsem viděla, kolik ze mě ještě PA dostala cévkováním přímo mezi tlačením, tak to vypadalo, jak kdybych nebyla na záchodě snad měsíc 😃 Navíc to opravdu pomohlo😉 A vím, že si spoustu žen stěžuje na cévkování, ale já to zažila už 2x a vždycky naprosto bez problémů. Kdyby mi neřekli, že to dělají, tak ani nevím😃

margot_ka
11. zář 2016

Bryle mit muzes,pokud ti nebudou spis zavazet. Me po prvnim porodu cevkovali,pac mi neslo se vycurat (behem porodu jsem hodne pila,tak by byl asi bez pomoci celkem pruser).

chris_n
11. zář 2016

u nas porodnice treba i po tech, co nosí čočky, aby si k porodu vzaly brýle.

helenkadol
11. zář 2016

Měla jsem brýle u prvního porodu a teď je také budu mít. Takže pokud nosíš brýle a mít je na nose musíš (jako třeba já, jinak jsem slepá🙂), tak si je určitě vezmi. Čočky bych nedoporučovala, může se stát, že se bude muset dělat císařák a na operaci bys čočky mít neměla (v celkové anestezii určitě ne).
Co se týče cévkování, tak mě během porodu necévkovali (asi jak v které situaci, jak v které nemocnici). Vyčurala jsem se normálně před porodem a pak po něm.

sinkosasa
autor
11. zář 2016

Ok, holky. Určitě se pak podělím o svůj zážitek.

ester_ka
11. zář 2016

ahoj, já jsem u porodu měla čočky (nosím je i na noc), nikdo nic neřešil, v případě akutního císaře bych si je stihla cestou vyndat a nebo si je nechala, už jsem je v celkové narkóze měla a dobrý, jak říkám, mám speciální i na spaní a v pohodě🙂 Myslím, že i brýle jsou na mamince, zda je chce mít na očích, či ne.
Jinak čurání a kadění se neboj, jak už holky psaly, jsou na to v porodnici zvyklé, já jsem se přirozeně vyprázdnila ještě doma (šla jsem na WC asi 6x), pak myslím, že nějaký bobeček ze mě ještě vypadl, ale utřely - neřešily. A že se cévkuje jsem nezažila, po porodu a bondingu mi prostě řekly, ať se vyčurám ve sprše, nahlásila jsme, že to šlo a hotovo.

sinkosasa
autor
11. zář 2016

Nahlédla jsem do skupiny ,,Přirozený porod"...abych kápla božskou, já moc na ty alternativní, přirozené věci moc nejsem, takže jsem ještě více vyděšená, než jsem byla🙂
Můj muž chce být u porodu, jsem za to moc ráda, doufám, že to zvládne tak, jako já...bude to naše premiéra🙂

brunhylda
11. zář 2016

já rodila s čočkama. mám 3,5 dioptrie a brýle skoro vůbec nenosím. Nikdo to vůbec neřešil, ale na předporodním kurzu jsem se ptala a čočky samotnému porodu nijak nevadí, nedoporučuje se to z důvodu, že se může něco pokazit a budou tě muset uspat a pak by se musely narychlo vyndávat, ale ve chvíli kdy jde o čas se nikdo nebude chtít piplat s čočkama.

petrasipkova1
11. zář 2016

Do února času dost, takže se snažit si to v hlavě přeladit z nějakého velkého strachu na veliké těšení a malý přirozený strach z neznámého. 🙂 A nečíst žádné příběhy z porodu, to radši navštívit nějaký kurz abys věděla co se bude dít a dál neřešit a jen si užívat klídku a hladit břicho. Jinak jsem začala rodit spontálně, měla jsem klystýr, nic to nebylo, čurala jsem ani nevim jak, nepamatuju se, ale moc jsem nepila, po porodu jsem se vyčurala ve sprše. Brýle jsem měla nejdříve na nose a po poslední sprše jsem si je sundala, ani nevim proč, ale bylo to na mně, ale vidím i bez nich, jen hůř, takže nebyl problém. Pokud bych neviděla tak je mám v pohodě na obličeji celou dobu. Držím pěsti.

whiteswan
11. zář 2016

Bryle jsem mela na sobe, curala jsem normalne, cevkovani nebylo treba. Strach je zbytecny. Sama jsem se silene bala. Bylo to uplne zbytecne a to jsem nemela jednoduchy porod. Zpetne bych sla na predporodni kurz a lepe se pripravila psychicky, klidne konzultaci se zkusenou PA.

pisjutynka
12. zář 2016

Měla jsem brýle u obou porodů, při prvním mě cévkovali a při druhém jsem si došla sama. Jinak se neboj, když se stane při porodu "nehoda", nebudeš první ani poslední, oni jsou zvyklí 🙂. Já se při druhém porodu taky bála, pže jsem nestihla klystýr a nestalo se nic 🙂 držím palce.

sinkosasa
autor
12. zář 2016

Děkuji, kurz určitě plánuji. Víte holky, já nemám kolem sebe nikoho, kdo by neměl nějaké komplikace při porodu a jak tak poslouchám kolegyně, známé, atd. moc odvahy to nepřidá.

naomi6
12. zář 2016

@sinkosasa Ahoj, já jsem měla normálně brýle při obou porodech, bez brýlí nevidím, takže bych bez nich nemohla být. Vůbec mi nepřekážely. A s čůráním taky žádný problém nebyl, žádné cévkování. Měla jsem teda ale rychlé porody, takže jsem ani v jednom případě nedostala nálev. Něco vyšlo, ale je to normální, nikdo se nad tím nepozastavil, naštěstí u obou porodů jsem měla jen samé ženy a to mi vyhovovalo 🙂. Držím palce

gaba_h
12. zář 2016

@sinkosasa právě neposlouchat porodní historky... vážně 🙂 Tělo je nastavené tak, aby porodilo, vše půjde. V případě komplikací jsou tam lékaři, aby pomohli. Ze své zkušenosti radím nemít přehnaná očekávání ohledně průběhu porodu a mluvit hodně s PA. Největší zklamání bývají z toho, že žena si vysní přirozený porod bez zásahů a pak je nějaký ten zásah potřeba. Já po dvou vyvolávaných prododech, kdy u každého porodu napojená na kontinuální sledování plodu a na kapačku... ale přesto mám hezké vzpomínky a synek měl tak úžasný bonding....

dudulinek
12. zář 2016

Přestaň poslouchat hororové historky o porodu, k ničemu ti nepomůžou a jen se zbytečně bojíš. Matka příroda to má dobře zařízené, ke konci už je těhotenství tak otravné, že si budeš přát, abys už porodila 😉
Brýle jsem u porodu měla, bez nich bych netrefila na záchod 😃 Čurat jsem chodila cca každou hodinu, hodně jsem pila. Ve finále mě stejně vycévkovali, protože močák překážel, ale nijak to nebolelo. Po porodu jsem pak byla čurat normálně.

betelgeuzz
12. zář 2016

@sinkosasa já teda nosím čočky a měla jsem je i na porod.
Ani u jednoho porodu mě necévkovali a teda slyším prvně, že by to u někoho dělali. Pokud nejsou nějaké komplikace, tak u porodu můžeš chodit, takže si zajdeš i na WC. KDyž o tom přemýšlím, byla jsem asi někdy na začátku a pak jsem toho až tolik nevypila, abych ještě potřebovala.
Někdo tady strašil se šitím - u prvního jsem byla nastřižena a šitá a ani jedno z toho nebylo bolestivé. Na šití mi to umrtvili. Ale stejně si myslím, že je lepší předem cvičit s epinem, zvolit si porodní polohu takovou, aby se nástřihu, natrhnutí a šití předešlo. U druhého porodu jsem chtěla porodní stoličku a žádné šití nebylo potřeba.

sinkosasa
autor
12. zář 2016

Děkuji za vaše cenné rady. Vážím si jich🙂

lamia
12. zář 2016

Curala jsem vždy sama,4x jsem rodila s čočkami (brýle nenosim,resp.mela jsem je sebou a v případě nutnosti bych si je vzala, prece nebudu rodit 'slepa' - mám 5 dioptrií, minus)

monikadejna
12. zář 2016

Bryle (na dalku) jsem si zapomnela na nocnim stolku v predporodnim pokoji a vubec toho nelituju 😉. Nevidela jsem nic z te "rezniciny", co se kolem odehravala 😉, az "hotove" miminko v naruci 😉. Doporucuju to i svym kratkozrakym kamaradkam 😉.

Na wc jsem chodila v prubehu zacinajiciho porodu skoro furt, takze pak bylo vse pripravene a ciste 😉, ani klystyr uz mi nemuseli davat. Kdyz jeste nahodou neco malo uteklo (zpocatku jsem tlacila dolu misto do bricha), PA bez reci utrela ubrouskem, jsou na to zvykle! Po porodu mi doktorka doporucila curat ve sprse do proudu vody, jednak to pri zvuku tekouci vody lip jde, dvak je lepsi stehy oplachnout, nez drhnout papirem!

lamia
12. zář 2016

Já jsem nikdy s čočkami žádnou reznicinu neviděla a sita jsem nebyla ani jednou, takže jsem mohla na WC normálně. Proč někoho strasit reznicinou?

astyna
14. zář 2016

Já jsem nebyla čůrat ani jednou, vše jsem vypotila 😀 taky jsem byla slepá jak něco, ani čočky jsem nebrala a dobré (4,5 D a 5,5 D).

luj89
28. říj 2016

@jasmina44 To je zajímavé jak každý očař říká něco jiného ;). Moje oční lékařka mi před měsícem na běžné kontrole říkala že už se tohle u porodu vůbec neřeší a naposledy jí gynekolog poslal pacientku s průkazkou tak před 5 lety. Jinde jsem zase četla že nejde o dioptrie ale o sítnici, jestli není příliš ztenčená. To se mi zdá celkem logické 🙂.

kecafon
3. lis 2016

@hz Souhlasím,já měla sice sekci,ale po zavedení cévky,kterou jsem měla 24 hodin,jsem pak měla bolesti dlouho,takže fakt hnus 😖

hanoy
7. lis 2016

Ahoj, já měla brýle celou dobu. Vůbec mě nenapadlo si je sundat, protože jsem totálně slepá. A nevadily mi ani když mi dávali masku s kyslíkem:DD
Co se týče čuráni, to mě ani nenapadlo řešit. Jak už je tu několikrát zmíněno, tělo samo tě nutí na záchod. A ze mě pořád tekla plodovka, takže se to tam snad i ztratilo.
Ale porodu se nemá cenu bát, stejně tě to nemine. Čím víc budeš číst a zjišťovat různé blbiny, tím víc se budeš bát.
Jsme ženský a jsme na to dělaný, takže neboj. Spíš se snaž si těhotenství i porod užít. Mockrát za život tě to nepotká🙂

Strana
z2